Başarı

Başarı ( Sorunla Başa Çıkabilmek İçin )

Başarı (  Sorunla Başa Çıkabilmek İçin )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( Sorunla Başa Çıkabilmek İçin ) < Bir sorunla başa çıkabilmek için sonuçlarının neler olabileceğini önceden görmeye çalışmak gereklidir. Önce sorun çözmede analiz adımına odaklanıp sonra da şunları belirlemekte fayda vardır: • Şu andaki koşullar ilerde ne gibi zorluklara sebep olabilir? • İşin içinde kim veya ne var? Başka kime haber veril-meli? • Durum nasıl fırsata dönüştürülebilir? • Sorunu kontrol altına alabilmek için bir aktivite veya zaman planı ne zaman hazırlanmalı? • Problemi çözmek için zaman ve para nerden bulunabilir? Ne kadar gereklidir? • En iyi çözüm ne zaman ve hangi koşullarda uygulanmalıdır? Bu problem çözümü formülünün pratik bir yolla uygulanabilirliğini göstermektedir. Formlar bir çözüm önermese de problemlere odaklanmaya yardımcı olm...Devamını Oku »

Başarı ( Sorunları Önlemede Sorulacak Sorular )

Başarı (  SORUNLARI ÖNLEMEDE SORULACAK SORULAR  )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( SORUNLARI ÖNLEMEDE SORULACAK SORULAR ) Durum Önemli pozisyondaki bir çalışan emeklilik planları yapıyor. Şirketiniz için yeni bir tedarikçi ile kontrat yaptınız. Yapılacaklar • Onun yerine personelden kim getirilebilir? • Emekli olacak olanının işini verimli bir şekilde yapmak için gelecek olan kişiye ne kadar sürede eğitim verilebilir? • Bu emeklilik başka ne gibi ek problemler getirebilir? (Organizasyon içindeki başka departmanlar ya da kişiler ararsı ilişkiler; uzun dönemde müşteri ilişkilerine etkisi; yerine getirilecek kişi gelene kadar başkalannın üzerine düşecek fazladan iş yükü sebebiyle motivasyon kaybı.) • Bu emekliliğin maliyeü ve çözümleri nelerdir? • Kimler ya da hangi bölümler bundan haberdar edilmeli ve hangi detay bilgiler verilmeli? ...Devamını Oku »

Başarı ( İleriyi Düşünün)

Başarı (  İleriyi Düşünün)

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( İleriyi Düşünün) Her problem acil değildir. Sık sık ileriyi düşünerek ne gibi problemlerle karşılaşabileceğinizi gözden geçirin. Bu size zaman, para ve enerji kazandırması açısından son derece önemlidir. (başarı değerlendirme sınavı, başarı dershanesi, başarı yolları, basarı, basari, öss, oss, iletişim, kişisel gelişim kitapları, kişisel gelişim nedir, genç gelişim, nlp, beden dili, motivasyon, başarı nedir, başarı sözleri, nlp teknikleri, nlp kitapları, kişisel gelişim) DERLEYEN : ALINTIDIR REKLAMDIR… …REKLAMDIR… İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA, ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: Devamını Oku »

Başarı ( Sadece Karlı Olacak Problemleri Çözün)

Başarı (  Sadece Karlı Olacak Problemleri Çözün)

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( Sadece Karlı Olacak Problemleri Çözün) Bir yönetici: "Ben kuralı koydum." demişti. "Çalışanlarıma, problemleri problem oldukları için çözmekle karlı oldukları için çözmek arasında fark olduğunu söylerim. Aradaki fark hayatta kalmak veya kalmamaktır. Bundan sonra sadece kar getirecek problemleri çözme kuralı koyuyorum. Geri kalanlarla rakiplerimizin uğraşması bizi mutlu edecektir." Bir başka yöneüci: "Sadece karlı problemleri çözerek yükselişimizde önemli rol oynayan bir keşifte bulunmuş olduk. Kendimize 'Bir problemin hangi boyutu karlı olduğunu belirler?' sorusunu sorduk." diyor. "Öncelikle bunun yeteneğimiz dahilinde olması gerek. O alanda güçlü konumda olmalıyız. Diğer bir konu ise, bunu yaparken nasıl para kazanacağımızı bilmek. Bu genellikle imalat bölümünün giderlerimizi düşük tutmanın yolunu bulması ve...Devamını Oku »

Başarı ( Çözülemez Gibi Gözüken Olayı Çözmek )

 Başarı (  Çözülemez Gibi Gözüken Olayı Çözmek )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( Çözülemez Gibi Gözüken Olayı Çözmek ) Ted Smith mükemmel bir satış kariyeri olan satış elemanıdır. Satış Müdürü Bob Shaw, Ted'i bir gün satış yaptığı bölgenin yeniden düzenlenmesi ile ilgili görüşmek üzere yanma çağırır. Konuşma aşağıdaki gibi gelişir: "Benim bölgeme bir santim bile girersen Bob, hepsi senin olsun! Yemin ederim işi bırakırım. Ben bu bölgeyi en karlı zamanda şirket elimden alsın diye tırnaklarımla kazarak bu hale getirmedim." Asıl sorun ekonomi ve yerleşimin Ted'in bölgesine kaymış olmasıydı. Bu sebeple tek bir kişinin başa çıkamayacağı yeni kişiler, yeni sektörler ve fırsatlar vardı. Shaw aynı zamanda Ted işi bırakmayı düşünürse peşinden bazı müşterilerin de onları bırakacağım biliyordu. Ancak, aynı derecede önemli olan gerçek, rakiplerin varılan karar ne olursa olsun, bölgeye daha fazla sa...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56
Yukarı Çık