Başarı

Başarı- Başarı Kuralları(Hayatın Yasaları )

Başarı-  Başarı Kuralları(HAYATIN YASALARI  )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı- Başarı Kuralları(HAYATIN YASALARI ) Bazı kişi ve kuruluşların diğerlerine oranla daha başarılı olmalarının sebebi nedir? Niçin bazı insanlar sürekli olarak terfi gördükleri, daima yukarıya doğru tırmandıkları, her geçen gün daha fazla para kazandıkları ve daha hızlı bir biçimde ödüllendirildikleri göz kamaştırıcı kariyerlere sahiptirler? Ve neden bazı insanlar sürekli olarak iş değiştirip, her zaman para kazanma telaşı içinde bulunmakta ve sergiledikleri yoğun çalışmanın ve işyerlerine sağladıkları katkının bir türlü takdir edilmediğim düşünmektedirler? Niçin bazı insanlar, Henry David Thoreau'nun bir yazısmda belirttiği gibi "çaresiz hayatlar" sürmektedirler? îş hayatına atıldığımda, olayların o kadar gerisindeydim ki, her şeyin ilk kez benim başıma geldiğini düşünüyordum. Sürekli olarak iş değiştiriy...Devamını Oku »

Başarı ( Strese Sebep Olan Şartları Hatırladığınızda Dört Süreç Akla Gelir)

 Başarı (  Strese sebep olan şartları hatırladığınızda dört süreç  akla gelir)

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( Strese sebep olan şartları hatırladığınızda dört süreç akla gelir) Başarı ( Strese sebep olan şartları hatırladığınızda dört süreç akla gelir) Strese sebep olan şartları hatırladığınızda dört süreç akla gelir: 1. Vücudunuz ani tepki vermek için hareketlenir. 2. Enerji harcamanız çok artar. Vücut hassas ve alarmda, etkene kaçarak ya da dövüşerek cevap vermeye hazırlanır. 3. Kaçma veya dövüşme durumunda kaslar harekete geçer. Ya strese sebep olan etkenle savaşır ya da duruma göre yiğitliği bırakıp kaçarsınız. 4. Sonunda, tepki azaldığında vücut da normale döner. Ne hissettiğiniz ve nasıl cevap verdiğiniz dışardan gelen tepkilere karşı hareketlerinizdir. Peki içerde neler olmaktad...Devamını Oku »

Başarı ( Stresten Ne Anlıyorsunuz?)

 Başarı (  Stresten Ne Anlıyorsunuz?)

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( Stresten Ne Anlıyorsunuz?) Stres, zihnin heyecandan, rekabetten, karışıklıktan veya tehlikeden algıladıklarına karşı vücudun fiziksel ve zihinsel tepkisidir. Stres insanın içindedir, stres faktörleri ise çevreden gelir. Stres faktörleri genellikle bize alarm veren sıcak, soğuk, kişiler, olaylar veya durumlardır. Bizim dengemizi etkileyecek fiziksel veya psikolojik talepleri vardır. Stres bizim bu etkenlere karşı tepkimizdir. Şartlara, durumlara ve/veya özelliklerimize göre hepimiz farklı tepkiler gösteririz. Stres: • Kaçınılmazdır. Her deneyimin herkes tarafından yaşanılacak bir parçasıdır. Bazıları stresli durumları özellikle yaşamak ister: Araba yarışçıları, paralı askerler veya hava akrobatları. • Kişiseldir. Aynı etkenden iki farklı kişi değişik etkilenir. Bazılarının önemsemediği, diğerlerin!...Devamını Oku »

Başarı( Stres Normal Bir Fonksiyondur)

Başarı(  Stres Normal Bir Fonksiyondur)

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı( Stres Normal Bir Fonksiyondur) Stresten kaçınmaya çalışmak en az yemekten, aşktan ya da egzersizden sakınmak kadar abestir. Stres, nefes almak veya kalbin atması gibi normal bir vücut hareketidir. Gerçek veya hayal ürünü bir duyguya vücudun gösterdiği tepkidir. Stresle ilgili en önemli faktör onun kaçınılmaz olduğudur. Hatta varlığımız için önemlidir. Bu var olan stres mekanizması olmasaydı pek azimiz uzun yıllar yaşıyor olurduk. Fiziksel veya duygusal zararları azaltmaya yönelik vücudun savunma mekanizmalarım harekete geçirmenin başka bir yolu yoktur. Hayatımız boyunca stres dolu durumlarla karşı karşıya kalırız. Her biri bizim dostlarımız, ailemiz veya işimizle ilgili davranışlarımızı etkileyebilir, iyi yönden bakarsak stres bizim performansımızı en üst düzeyde kullanabilmemizi sağlar. Enerjimizi etkiler ve a...Devamını Oku »

Başarı ( Anlaşmazlıkla Başa Çıkmak- Stresiniz! Yararınıza Dönüştürmek )

Başarı (   Anlaşmazlıkla Başa Çıkmak-  Stresiniz! Yararınıza Dönüştürmek )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( Anlaşmazlıkla Başa Çıkmak- Stresiniz! Yararınıza Dönüştürmek ) Otoritelerin söylediğine göre duygusal stres, kalp yetmezliğine sebep oluyor. Bu hastalığın birçok nedeni var ama kronik duygusal stresin ana etken olduğuna kanıtlar günden güne artmakta. Çok çalışıp az dinlenen ve her zaman gergin olan bir insanın kalbi besleyen damarlarının değişime uğradığı doğrudur, istatistiksel olarak daha çok erkeklerde görülen bu hastalık artık kadınlar, özellikle kadın yöneticiler arasında da görülür oldu. Stres ve anlaşmazlıkların dili, her gün kullandığımız kelimeler arasına girdi. Eminim şu sözleri sık sık duyuyorsunuzdur: • "Dışarıda orman kanunu var!" • "Bu evdeki hayat tam bir cehennem" • "Herkes birbirinin kuyusunu kazmakla meşgul" Bu yorumlar bize bu kişileri...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56
Yukarı Çık