Aile

Özgüvenli Çocuk Nasıl Yetiştirilir?

Özgüvenli çocuk nasıl yetiştirilir?

Her anne-babanın ortak isteği "kendine güvenen" çocuklar yetiştirmektir. Gerçekten çocuğun sağlıklı gelişimi için "özgüven" ilk sıralarda gelir ama özellikle çocuğu utangaç olan aileler için durum biraz zordur. Özgüven, çocuklarının doğumundan itibaren her ana-babanın uğraştığı bir konu. Çocuğun özgüvenini geliştirmek, korumak ve artmasını sağlamak, çocuk yetiştirme becerilerinin başında gelir; çünkü yeterince gelişmiş özgüven duygusu, hem öğrenme yetisini, hem sosyal ilişkilerde başarıyı, hem de gelişim yüzlerini etkileyen önemli bir duygudur. Özgüven, bir insanın tavırlarını, duygularını ve kişisel özelliklerini; yetenek, beceri, görünüm ve toplumsal kabul edilirliğini nasıl değerlendirdiği ve ne dereceye kadar kabul edip onayladığıyla ilgilidir. Örneğin bir çocuğun becerileri sahip olmak istedikleriyle örtüşmüyorsa, kendisini yetersiz hissedebilir ve bu durum onun özgüven duygusunun düşük olmasına yol açabileceği gibi, düşük özgüven de ders ba...Devamını Oku »

Aile İçi İletişim Nasıl Olmalıdır

Aile İçi İletişim Nasıl Olmalıdır

Aile İçi İletişim İçin Aspirin Tavsiyeler 1- Eşinizi kesinlikle başkalarının yanında (çocuğunuz bile olsa) eleştirmeyin 2- Eleştiri yaparken rencide edici değil, yapıcı olmaya dikkat edin. 3- Eşinizi değiştiremeyeceği fiziki özelliklerinden dolayı eleştirmeyin ya da başkalarıyla karşılaştırmayın. 4- Sürekli eleştiri yapmaktan kaçının. Bu bir süre sonra karşıdaki insanda "duyarsızlığa" sebep olur. 5- Sadece beğenmediğinizde değil, beğendiğinizde de eşinize bunu belli edin. 6- Eşinizin ebeveynleriyle iyi ilişkiler kurun. Bazı erkekler, kendi anne babasına eşlerinin , ilgi ve saygı göstermesini ,hizmet etmesini beklerler. Ufacık bir kusurda bağırır çağırır, kızar bazen de işi daha da ileriye götürerek fiziksel kabalığa kadar başvurabilirler. Fak...Devamını Oku »

Mutlu Ve Başarılı Bir Çocuk Nasıl Yetiştirilir?

Mutlu Ve Başarılı Bir Çocuk Nasıl Yetiştirilir?

Mutlu Ve Başarılı Bir Çocuk Nasıl Yetiştirilir? Bir ağacın, nesil ve nev’ini devam ettirmesinde, çekirdek ve tohum ne ise, insan nesli ve nev’inin devamında da çocuk aynı şeydir. Çocuklarını ihmal eden milletler inkıraza, onları yabancı ellere ve yabancı kültürlere terkedenler de özlerini kaybetmeye mahkûmdurlar. Her otuz-kırk senede bir, milletin en aktif ve en verimli kesimini teşkil edecek nesiller, bugünkü çocuklardır. Çocukları küçük ve değersiz görenler, millet hayatında, nasıl mühim bir unsuru hafife aldıklarını düşünüp ürpermelidirler. Bugünün nesillerinde görülen fenalığın, bir kısım idarecilerde müşahede edilen yetersizliğin ve milletçe çekilen sıkıntıların mes’ulleri, otuz sene evvelki hakim unsurlardır. Çeyrek asır sonraki her türlü facia ve faziletler de, bugünkü nesillerin talim ve terbiyesine derpiş edenlere ait olacaktır. ...Devamını Oku »

Aile Toplantısı Püf Noktaları

Aile Toplantısı Püf Noktaları

Aile Toplantısı Püf Noktaları Aile, toplumların temel yapılarıdır. Aile toplumların gelişmesini, geleceğini belirlerler. Sevgi, saygı, hoşgörü, birlik beraberlik, kardeşlik, dostluk, arkadaşlık gibi olgular insanlık için çok önemlidir. Bütün insanlar bu olgulara sahip olmayı ve diğer insanlarda da bu olguların olmasını isterler. Bu olguların oluşması ailede olmaktadır. Bu nedenle bireylerin kişilik yapılarının oluşmasın da aile çok etkilidir. Ailede demokratik ortamların oluşmasının bir yolu da aile toplantılarıdır. Aile toplantısı, aile üyelerinin karar verme işleminde eşit haklara sahip olması, aile içinde demokratik ilişkilerin gelişmesini sağlar. Aile toplantıları bütün aile üyelerini kapsayan düzenli bir toplantısıdır. Aile toplantısında amaç: - İşitilmek, /...Devamını Oku »

Yukarı Çık