Başarı

Başarı- Başarı Kuralları( Müşteri Yasasi ) Bu Yasayı Nasıl Hemen Uygulayabilirsiniz?

 Başarı-  Başarı Kuralları(     Müşteri Yasasi  ) Bu Yasayı Nasıl Hemen Uygulayabilirsiniz?

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- BASARI KURALLARI Başarı- Başarı Kuralları( Müşteri Yasasi ) Başarı- Başarı Kuralları( Bu Yasayı Nasıl Hemen Uygulayabilirsiniz? ) l. Hem işyeri içinden, hem de işyeri dışından bütün müşterilerinizin bir listesini yapm. Patronunuzun, iş arkadaşlarmızın ve haricî müşterilerinizin isimlerim bir kağıda dokun. Buna personelinizi ve irtibat halinde olduğunuz herkesi dahil edin. 2. Bu insanlar arasında en büyük önemi taşıyanların gözündeki değeriniz! artırmak için hemen bir plan yapm. "Bu müşterilerinizle olan ilişkilerinizde elde etmeyi arzuladığınız sonuçlar nelerdir?" Kilit müşterileriniz sizinle ve şirketinizle iş yaparken onlara sunacağınız hizmetten doğacak olan memnuniyetlerinin seviyesini artırmak için her gün yeni bir şeyler yapın. (başarı de...Devamını Oku »

Başarı- Başarı Kuralları( Müşteri Yasasi'Nın İkinci Önermesi )

 Başarı-  Başarı Kuralları(     Müşteri Yasasi'nın ikinci Önermesi      )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- BASARI KURALLARI Başarı- Başarı Kuralları( Müşteri Yasasi'nın ikinci Önermesi ) Bir işin doğru bir şekilde planlamasını yapabilmek için, öncelikli olarak müşterilerin taleplerinin doğru olarak belirlenmesi gerekir. Şirketlerde çalışanların, müşterilerinin düşünceleri, duyguları ve ihtiyaçları ile olan temaslarım her an kaybetme gibi bir eğilimleri vardır. Bu kişiler sadece kendi aralarmda konuşurlar ve işin kötüsü sadece birbirlerini dinlerler. Böyle yapıldığmda müşterilerin gerçekliği ile olan irtibat kaybedilir. Eğer iş hayatındaysanız ve müşterinizi etkilemek istiyorsanız, ürünlerinizle veya hizmetlerinizle ilgili planlarınızı yaparken, masanın tam orta yerine müşterinizin zihninizde canlandırdığınız bir heykelim dikmelisiniz. Kendinize daima şu soruyu sorun: "Eğer müşteri burada oturmuş bizi dinliyor olsaydı...Devamını Oku »

Başarı- Başarı Kuralları( Müşteri Yasasi'Nın Birinci Önermesi )

 Başarı-  Başarı Kuralları(    Müşteri Yasasi'nın Birinci Önermesi      )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- BASARI KURALLARI Başarı- Başarı Kuralları( Müşteri Yasasi'nın Birinci Önermesi ) Müşteriler hem ilgi beklerler, hem de acımasızdırlar, iyi hizmet eden şirketleri ödüllendirirken, kötü hizmet edenlerin batmasına da göz yumarlar. Sam Walton bir keresinde şöyle demiştir: "Hepimizin patronu aynı: Müşteriler! Başka bir yerden alışveriş yapmaya karar vererek bizi her an işten atabilirler." Müşterilerin işinizle ilgilenmediği doğru değildir. Müşteriler, sizin işyerinizin başarısından veya başansızlığından ziyade kendi memnuniyetleri ile ilgilenirler. Kapanan bir işyeri gördüğünüzde anlayın ki, orası müşterinin istediği fiyatlardan satış yapamamıştır. Müşteri de bir daha oraya gitmediği gibi, çevresine de oraya gitmemelerin! tembihlemiştir. (başarı değerlendirme sınavı, başarı dershanesi, başarı yolları, ...Devamını Oku »

Başarı- Başarı Kuralları( Müşteri Yasası )

 Başarı-  Başarı Kuralları(    Müşteri Yasası    )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- BASARI KURALLARI Başarı- Başarı Kuralları( Müşteri Yasası ) Müşteri, olabilecek en düşük fiyatla ilgisini ya da ihtiyacım tatmin etmenin yollarını arar. Müşteriler, tercihlerinde ekonomik hesaplamalar yaparlar ve en düşük miktarda parayla en fazla alışverişi yapmak arzusunu taşırlar. Bu nedenle de istedikleri bir şeyi en ucuz fiyata ve en hızlı bir şekilde edinmenin peşindedirler. Bu durum, iş hayatinin bir gerçeğidir. Müşteriler en çok şeyi en ucuz fiyata almaya çalışırlar ve bunu da istedikleri yerde gerçekleştirme özgürlüğüne sahiptirler. Unutmaym ki, müşteri daima haklıdır, îşinizi devam ettirmek ve iş hayatmda kalıcı olmak istiyorsanız, son derece kaprisli, ben merkezci ve sabırsız müşterilerle başa çıkmaya hazır olmalısmız. Bu arada "gerçek" ile "problem" arasında bir ayrım yapmalıyız. Bu iki kavram son der...Devamını Oku »

Başarı- Başarı Kuralları( Müşteri Memnuniyeti Seviyesi )

Başarı-  Başarı Kuralları(    Müşteri Memnuniyeti Seviyesi )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- BASARI KURALLARI Başarı- Başarı Kuralları( Müşteri Memnuniyeti Seviyesi ) Birincisi, en azından ayakta kalabilmek için müşteri beklentilerini karşılamaktır. "Müşterilerinizin en temel beklentileri nelerdir ve bunları daha geniş kapsamlı olarak karşılamak için neler yapabilirsiniz?" İkincisi, müşteri beklentilerinin aşılmasıdır. "Rakiplerinizden daha farklı olmak açısından, sunduğunuz hizmetlere ne gibi ilave özellikler katabilirsiniz?" Üçüncüsü, müşterileriniz! mest etmektir. "Müşterilerinizi, onların beklentilerinin ötesinde şaşırtmak için neler yapabilirsiniz?" Müşteri memnuniyetinin dördüncü seviyesi, ancak çok büyük firmalar tarafından gerçekleştirilebilen "müşteriyi büyüleme" seviyesidir. Bu seviyeyle karşılaşan müşteriler, sürekli olarak sizden alışveriş etmekle kalmaz, aynı zamanda eşe-dosta da ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56
Yukarı Çık