Başarı

Başarı ( Güven Nedir? )

Başarı (  Güven Nedir?    )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( Güven Nedir? ) Büyük zihinlerin amacı, diğerlerinin ümitleri vardır. —WASHİNGTON IRVING Sözlükte güvenin en az sekiz açıklaması vardır. En açık tarif eden ise "Bir kişiye veya şeye zihinsel olarak emniyet duyma durumu"dur. Kendine, başkalarına, özel ve genel konularda güvendiğin! gösteren kişilerin incelemeye değer ortak bazı özellikleri vardır. Örneğin, kararlıdırlar. Onlar, işte, sanatta, toplum içinde, sporda veya akademik olarak insanlar arasında olup bitenlerin amaçsız bir tartışma veya forum değil, eylem alanları olduğunun belki de içgüdüsel olarak farkındadırlar. Neyi başarmaya çalıştığım bilmeyenler, başarısız olacaklardır. Daha da kötüsü, belirsizliklerim başkalarına da bulaştırırlar. Sonuç toplu verimsizliktir. Anonim bir deyişte şu gerçek saklıdır: Başarıya birçok yoldan gi...Devamını Oku »

Başarı ( Başarılı İnsanlar Fedakarlık Yapmayı Bilir )

 Başarı (  Başarılı İnsanlar Fedakarlık Yapmayı Bilir  )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( Başarılı İnsanlar Fedakarlık Yapmayı Bilir ) Kendine Güveni Geliştirmek İşe Alınamayan Satış Şefî Sabahları saat altıdan önce kalkardı. Hep ağrıları vardı. ilaçlar başucundaki komodininin üzerini kaplıyordu. Üst üste binmiş parmaklarıyla ayakkabısını bağlaması çok güçtü. Farklı olduğunu biliyordu. Annesi ona yıllar önce doğumunda kullanılan bir aletin beyninde hasar meydana getirdiğini anlatmıştı. Geçirdiği felç, yürümesini, konuşmasını ve el hareketlerini etkilemekteydi. Her gün bir öncekinin aynıydı. Uzun sürmüştü ama, 64 yaşındaki adam artık işe gitmeye hazırdı. iyi görünmek istiyordu çünkü müşterilerinin beklentisi buydu. Araba kullanamadığı için en yakın otobüs durağına yürüdü. Herkesin onun zihinsel özürlü olduğunu düşündüğünü biliyordu bu yüzden her gün onlara hatalı olduklarını kanıtlamak zorundaydı. Birçok devlet kurumu ona "bir işte çalıştırılamay...Devamını Oku »

Başarı ( Başarı Yolunda Kullanılmamış Yöntemler)

Başarı (  Başarı Yolunda Kullanılmamış Yöntemler)

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( Başarı Yolunda Kullanılmamış Yöntemler) Sonuç... • Büyük ödüller "Bunun bana faydası ne'"den "Size nasıl yardımcı olabilirim"'e geçtikten sonra gelir. • insanları motive eden en iyi şey para değil, gerçek faydadır. Başkalarına yardım ederseniz size ihtiyaçları olur. Yardım etmeye devam ederseniz, onlar da size ihtiyaç duymaya devam ederler. • Yenilgiden kaçınmak gerçekleştirecekleriniz! kısıtlamaktır. Yenilgiden kaçınmak başarı değildir. • Güven başarıyla gelişir. • Sorumluluk isteyin. Ne yapmanız gerektiği söylenene kadar ortalarda gezinip durmayın. • Mesul olun. Her işte kimin neyi ne zaman yapacağına ilk siz karar verin. ilk önce kimin değil neyin hatalı olduğuna bakın. irade olmadan, beyin gücü bir şeye yaramaz. işbirliği "Biz!" demeyi öğrenerek başlar. Düşünmek en zor iştir, kaçın...Devamını Oku »

Başarı ( Patronunuzu Memnun Edecek Yollar )

 Başarı (   PATRONUNUZU MEMNUN EDECEK YOLLAR  )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( PATRONUNUZU MEMNUN EDECEK YOLLAR ) 1. Beklentilerin üzerine çıkın. Patronunuzun sizin lehinize karar Vermesini kolaylaştırın ve size zam yapmasına yardımcı olun. 2. Sorun değil çözüm getirin. Meslektaşlarınızla çatışmanız patronunuzun hayatım karıştırır. 3. Hatalardan ders alın. Hiçbir zaman sizin hatalarınız için başkasını suçlamayın. Suçlarsanız, işler daha kötüye gider. 4. Mazeret üretmeyin. Kim sizin sorunlarınızla ilgilenir? Önemli olan güvenîlînirliğinizdir. 5.İşinizi tamamlamak için hatırlatmalara güvenmeyin. işler için kesin teslim zamanları belirleyin ve o sürelere uyun 6. Mükemmellik için değil, iyi bir sicil için uğrasın. Bazı yenilgiler olabileceğin! kabul edin ve onlardan ders alın. 7. İleriyi düşünün, sevimsiz sürprizleri ortadan kaldırın. Bu kendiniz ve patronunuz lehinde ilgini...Devamını Oku »

Başarı ( Başarılı İnsanlar Fedakarlık Yapmayı Bilir)

 Başarı (  Başarılı İnsanlar Fedakarlık Yapmayı Bilir)

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( Başarılı İnsanlar Fedakarlık Yapmayı Bilir ) Yaklaşık 40 yıldır Penn State Üniversitesinde futbol koçluğu yapan ve başarılı bir kariyeri olan Joe Paterno, başarıyı yenilgiden daha iyi bilen ve kazanmanın herkes tarafından istenen bir şey olduğuna ama yenilgiden de çok şey öğrenileceğine inananlardandır. İş hayatı için geçerli olduğu kadar futbol için de geçerli olan kural, durumlara gerçekçi olarak yaklaşabilmektir. Zayıf performans, eğitimsizlik veya motivasyon eksikliğinden olsun, kişisel yenilgi sayılır çünkü kısa sürede kazanma isteğini etkiler. (başarı yolları, basarı, basari, başarı nedir, başarı sözleri, motivasyon) Paterno'nun içten inandığı fikir, başarı için en gerekli faktörün bireyin grup için fedakarlık yapmaya istekli olması gereğidir. Bu tüm bireyleri hatta yıldızları da kapsar. Rekabetçi bir ruh tabii ki önemlidir fakat sadak...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56
Yukarı Çık