Başarı

Başarı ( Anlaşmazlıkla Başa Çıkmak- Stresiniz! Yararınıza Dönüştürmek )

Başarı (   Anlaşmazlıkla Başa Çıkmak-  Stresiniz! Yararınıza Dönüştürmek )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( Anlaşmazlıkla Başa Çıkmak- Stresiniz! Yararınıza Dönüştürmek ) Otoritelerin söylediğine göre duygusal stres, kalp yetmezliğine sebep oluyor. Bu hastalığın birçok nedeni var ama kronik duygusal stresin ana etken olduğuna kanıtlar günden güne artmakta. Çok çalışıp az dinlenen ve her zaman gergin olan bir insanın kalbi besleyen damarlarının değişime uğradığı doğrudur, istatistiksel olarak daha çok erkeklerde görülen bu hastalık artık kadınlar, özellikle kadın yöneticiler arasında da görülür oldu. Stres ve anlaşmazlıkların dili, her gün kullandığımız kelimeler arasına girdi. Eminim şu sözleri sık sık duyuyorsunuzdur: • "Dışarıda orman kanunu var!" • "Bu evdeki hayat tam bir cehennem" • "Herkes birbirinin kuyusunu kazmakla meşgul" Bu yorumlar bize bu kişilerin ortak özelliklerini vu...Devamını Oku »

Başarı ( Hatalanmzdan Neler Öğrenebilirsiniz)

 Başarı (  Hatalanmzdan Neler Öğrenebilirsiniz)

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( Hatalanmzdan Neler Öğrenebilirsiniz) * Her gün kendinize düşünmek, analiz etmek ve hayal kurmak için vakit ayırın. Zihnimizi yeteri kadar çalıştırmazsak hatalarımızı tekrar ederiz. * Kimin hatalı olduğundan önce neyin hatalı olduğuna bakın. Kendi niz dahil birini suçlama yanlışını yapmayın. Neyin hatalı olduğunu bulup düzeltin! * Fikirlerden çok gerçekleri arayın. Sonuçlarınıza nedenler gösterin ve başkalarından da aynını yapmalarını isteyin. * Problem çözücü olun. Unutmayın, problem getirenler daha çok problem, problem çözücülerse daha çok sonuç elde ederler. * Muhalefeti yok etmeye çalışmayın. Düşüncelerinizi netleştirmek ve pozisyonunuzu güçlendirmek için kullanın. * Sonuca ulaşmayan rekabetten sakinin. En iyi niyet-ler bile sonuç olmadan işe yaramaz. Sonuca ulaşmayan rekabe...Devamını Oku »

Başarı ( Kör Ama Bağımlı Değil)

Başarı (  Kör Ama Bağımlı Değil)

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( Kör Ama Bağımlı Değil) Arkadaşlarım ilk defa Bob ve Jeannie Mahoney'den bahsettiklerinde duyduklarıma inanamadım. Sonra hıkayelerinin devamım dinleyip onlarla konuştuktan sonra daha da çok etkilendim. Onların hayatlannın esin verici mesajlarını iletebildiğim kadar çok kişiye iletebilme konusunda kendime söz verdim. Mahoneyler için görme özürlü olmak mutlulukları veya ulaşmak istedikleri hedefler için hiçbir zaman bir engel teşkil etmemiş, ikisi de çocukluklarmdan beri görmüyor olmalarına rağmen anne ve babalarının başarılı birer kopyası olan on tane çocuk yetiştirmişler. Bir şekilde kör olmalanın onları durdurulmaz yaptığı izlenimim ediniyorsunuz. Sonra okudukça kendime "Tüm bunları görmeden yapabiliyorlarsa benim şikayet etme hakkım nasıl olabilir ki?" diye sormaktan alamadım. Gerçek ise kör ama bağımlı olmamalarıdır...Devamını Oku »

Başarı ( Problem Çözüm Formu )

Başarı (  PROBLEM ÇÖZÜM FORMU )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( PROBLEM ÇÖZÜM FORMU ) 1. Konu ilk defa size kim tarafından, ne zaman ve nasıl getirildi? 2. Standartlardan sapmayla ne ihlal edilmiştir? 3. Problemin aşağıdakileri de açıklayacak şekilde bir tanımım Yapınız. • Şu andaki memnun olunmayan durum nedir? • Kabul edilebilir performans ne olabilir? • Bu kabul edilebilir performans ne şekilde belirlenebilir? • Bu uygunsuz duruma sebep olan etkenler nelerdir? • Sizce en bariz sebepleri listeleyiniz. 4. Durumu düzeltecek muhtemel çözümleri listeleyiniz. • Dikkate alınması gereken üç kriter vardır: Pratiklik-Çözüm istenen sonuçlara ulaştıracak mı? Maliyetler- bu sadece para değil, zaman ve başka kişilerin dahil olmasını da içerir. Fizibilite- olması mümkün mü? Çabaya değer mi? İşe yarama ihtim...Devamını Oku »

Başarı ( Problem Çözücülerin Özellikleri)

Başarı (  Problem Çözücülerin Özellikleri)

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( Problem Çözücülerin Özellikleri) Başarılı problem çözücülerin bazı ortak özellikleri vardır: • Ateş altındayken bile soğukkanlılıklarım kaybetmezler. • Sağduyuları gelişmiştir. • Başkalarının konuşmalarım bölmeden dinlemeye heveslidirler. • Sonuç kişisel olarak ne kadar acı verecekse versin, harekete geçme cesaretleri hep vardır. • Hayatta kalmaya bağlılık: Parçaları alır, bozuk olanı düzeltir ve yeniden başlar! Ayrıca şu konularda da özel yetenekleri vardır: • Kişisel güven ve sabırsızlığın bir karışımım belli ederler. Kararsız olana karşı ters bir tutumda olurlar. • Mevcut soruna olumlu yaklaşırlar. Sorunu çözerken karşılaşacakları riskler, maliyetler veya zorluklar onları fazla ilgilendirmez. Yaklaşımları genelde "Hadi yapalım" dır. • Pr...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56
Yukarı Çık