Başarı

Zeka - Kişisel Gelişim, Kişisel Başarı- Biyolojik Temeller

 ZEKA - KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- BİYOLOJİK TEMELLER

ZEKA - KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEK BAŞARI- BELİRLEYİCİLER I. Biyolojik Temeller Zek dzeyi bazı fizik değişkenlerle bağıntılıdır. rneğin yaşın elenmesinden sonra, vcut ağırlığı ya da boy ve zek dzeyi arasında hesaplanan bağlılaşımlar olumlu fakat son derece zayıftır (bu da en azından ileri srlen zek stnlğnn sağlıklı olmayan bireylerde bulunduğu halk inancını yalanlamıştır.) Bu bağlılaşımlar haklı olarak stn bir canlılık ya da hem bedensel hem zihinsel alanda kendini gsteren elverişli aile ortamı şartlan gibi, bunların her birinin bağlı olduğu etmenlere mal edilebilir. Bunun tersine zek beyne bağlıdır. Birok olgu bu bağımlı...Devamını Oku »

Zeka - Kişisel Gelişim, Kişisel Başarı- Bileşkenler

 ZEKA - KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI-  BİLEŞKENLER

ZEKA - KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- III. Bileşkenler Yukarda sayılan bilgiler dikkati, zeknın eşitli şekillerde ele alınabileceğine ekmiştir. Fakat aynı zamanda bu bilgiler ayrımların, deneye dayanan ve belirsiz zelliği yanı sıra, geerli aıklama eksikliklerini de gstermiştir, iki temel zek şeklini ayırdetmeye zen gsterdik, ama aıklamamız sırasında başkalarına da değinmek zorunda kaldık: szel, uzaysal, mekanik. Bunlardan başka trlerin de sz konusu olacağı aıktır (rneğin sosyal veya psikolojik). Ama esas nokta şudur: Bu saydığımız şekiller gerekten de birbirinden farklı mıdır? Esasında bunlar bir tek kapasitenin değişik bi&...Devamını Oku »

Zeka - Kişisel Gelişim, Kişisel Başarı- Şekil Ve Bileşenler

 ZEKA - KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI-  ŞEKİL VE BİLEŞENLER

ZEKA - KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- ŞEKİL VE BİLEŞENLER I. Düzeylerin Eşitsizliği ve Uçlar: Zihinsel Özürlüler ve Üstün Yetenekliler insanın zekâsı iki uç arasında yer almaktadır: hayatın gereksinimlerine cevap vermeye yetersiz bir düzey ve bazılarının tarihin akışını etkileyebilecek kadar çarpıcı başarılarını karşılayan bir düzey, ikisinin arasında "vasat insan"ın kategorisi olarak adlandırabileceğimiz benzeşik26 bir kategori yoktur. Testlerin uygulanması, mantıklı bir gözlemi doğrulamaktadır. Bu sözde kategori, iki uçları birbirine hissedilmeyen bir şekilde bağlayan sürekli bir değişimin varlığını ortaya çıkarmaktadır. Bir zekâ testindeki puanların dağılımı -her psikoloji veya fizik sınavındaki gibi- Gauss27 eğrisinin şeklini almaya eğilimlidir. Çoğunluk, ortalamanın etrafında toplanmakta, her iki uca yaklaşıldıkça vaka sayısı azalmaktadır (1. şekle bkz.). Böylece, ölçümün devreye sokulmasıyla dilimlenen kategoriler açıklıklarını kaybetmektedir. En um...Devamını Oku »

Zeka - Kişisel Gelişim, Kişisek Başarı- Yapay Zeka

 ZEKA - KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEK BAŞARI-  YAPAY ZEKA

ZEKA - KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEK BAŞARI- YAPAY ZEKA "Yapay Zekâ" 1. Akıllı Makineler -Genel olarak "YZ" diye kısaltılan "yapay zekâ" ifadesinin birbiriyle yalandan ilgili iki anlamı vardır: 1) Bunlardan ilki, sanatın ya da tekniğin ("yapay" kelimesinin özgün karşılığı) ürünü olan makinelerin zekâsını kasteder. Çoğu zaman ufak değişiklerle, sıkça kullanılan kalıplaşmış bir tümceye göre, insanlar tarafından yapılsalar-dı onların zekâsının eseri olarak ele alınacak, makinelerin yaptığı eylemleri kasteder. 2) Bu eylemleri yapabilecek makineleri -ya da programlan- ele alan araştırmaların ve bilgilerin tümünü içeren, bu yöntemi ifade eder. l'de verilen tanımın açık olduğuna dikkati çekeriz: bu, insanın farklı şekillerde anlaşılabilecek ve kuramsallaştırıla-bilecek ve edindiği bilgilerin artışıyla orantılı olarak gelişim gösteren zekâsına dikkatimizi çekmektedir. Böylece YZ -"doğal zekâ"dan daha fazla olmayacak şekilde- zorlayıcı, kı...Devamını Oku »

Verimli Ders Çalışma Teknikleri, Ders Çalışma Yolları, Okulda Ne Yapmalıyım- Derste Nasıl Başarılı Olunur?

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ, DERS ÇALIŞMA YOLLARI,  okulda ne yapmalıyım- derste nasıl başarılı olunur?

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ- DERS ÇALIŞMA YOLLARI Derste Nasıl Başarılı Olunur? Not ortalamanız, notlarınız, en sevdiğiniz dersler, kariyer hedefiniz ne olursa olsun hepinizin yaşadığı ortak bir mekan vardır; sınıf. Öğretmenlerin pek çoğu, ders kitaplarındaki veya başka kaynaklardan okunan bilgileri sınıf ortamında tartışmayı, yorumlamayı tercih ederler. Sınıfa gelmeden önce, derste işlenecek konuları okursanız, sınıfta geçen süreyi öğretmenin bahsedeceği konulara sizde yorumlarınızı "katabilirsiniz." Bir sınıfınız olmak zorunda Bu bölümde işleyeceğimiz becerileri nasıl kullanacağınız iki faktörün etkisi altındadır, sınıf düzeni ve her öğretmeninizin kullandığı belirli metotlar ve öğretme stilleri. Aşağıdaki genel sınıf tipleri hedeflerinizi basan ile tamamlamanız açısından uyum sağlamanızı gerektirir: Konferanslar...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56
Yukarı Çık