Başarı

Başarı- Başarı Kuralları(Bu Yasayı Nasıl Hemen Uygulayabilirsiniz?)

Başarı-  Başarı Kuralları(Bu Yasayı Nasıl Hemen Uygulayabilirsiniz?)

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- BASARI KURALLARI Başarı- Başarı Kuralları(Sizin Seçiminiz, Sizin Hayatınız ) Başarı- Başarı Kuralları(Bu Yasayı Nasıl Hemen Uygulayabilirsiniz?) 1. Hayatınızın en önemli unsurlarım (aileniz, sağlığınız, işiniz, malî durumunuz) inceleyin ve düşündükleriniz, söyledikleriniz, hissettikleriniz ve yaptıklarınız arasındaki neden-sonuç ilişkilerini ve elde ettiğiniz sonuçları gözlemleyin. Kendinize karşı daima dürüst olun. 2. Sürmekte olduğunuz hayatla doğru orantılı olacak bir şekilde kendiniz hakkında gerçekten ne düşündüğünüzü analiz edin. Bunu yaparken gerçekçi olmaya özen gösterin. Akimıza gelebilecek her alanda, düşüncelerinizin, etrafınızda meydana gelen olaylara nasıl sebep olduklarım, bunları ne şekilde yarattıklarını ve devam ettirdiklerim gözünüzün önüne getirin. Hayatınızın h...Devamını Oku »

Başarı- Başarı Kuralları(Sizin Seçiminiz, Sizin Hayatınız )

 Başarı-  Başarı Kuralları(Sizin Seçiminiz, Sizin Hayatınız )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- BASARI KURALLARI Başarı- Başarı Kuralları(Sizin Seçiminiz, Sizin Hayatınız ) Seçim yapmakta her zaman özgürsünüz. "Hayat" denen bu uzun yolda hiç kimse bize ne şekilde düşünmemiz, neleri hissetmemiz veya nasıl davranmamız gerektiğin! zorla kabul ettiremez. Aksine; duygularınızı, davranışlarınızı, etrafınızdaki dünyayı ve başınıza gelen olayları, onları ne şekilde algıladığınıza bağlı olarak siz şekillendirirsiniz. Pennsyivania Üniversitesi'nden Dr. Martin Seligman, bu türlü tepki verme biçimine "yorumlayıcı tarz" adım vermektedir. Şu anda ne olduğunuzun ve bundan sonra da nasıl birisi olacağınızın en temel belirleyici unsuru olan bu yaklaşım, "olayları kendi kendinize açıklama biçiminiz" anlamına gelir. Sevindirici olan, yorumlayıcı tarzın sonradan öğrenilebilir bir beceri olmasıdır. Bu aynı zamanda, onun öğrenildikten...Devamını Oku »

Başarı- Başarı Kuralları(Başarı Tesadüf Değildir )

  Başarı-  Başarı Kuralları(Başarı Tesadüf Değildir    )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı- Başarı Kuralları(Başarı Tesadüf Değildir ) Basarı ne bir mucizedir, ne de şans eseri ortaya çıkan bir şeydir. Her şey, ister iyi veya kötü, isterse de olumlu ya da olumsuz olsun, belirli bir nedene dayalı olarak meydana gelir. Tam olarak ne istediğiniz konusunda kararınız kesin ve zihniniz de berrak ise, yapmanız gereken tek şey, aynı başarıyı daha önce yakalamış olanları taklit etmek ve başarıya bu yolla ulaşmaktır. Aynı konu Kutsal Kitap'ta: "insanoğlu ne ekerse, onu biçer" şeklinde ifade edilen: "Ne Ekersen Onu Biçersin Yasası" olarak geçer. isaac Newton buna: "Hareketin Üçüncü îlkesi" adım vermiştir. Newton: "Her hareket, kendisine eşdeğerde bir zıt tepki oluşturur" der. Bizim için söz konuşu evrensel yasanın en önemli tarafı ise: "Düşüncelerin neden, hayat şartlarının da sonuç olmasıdır." Başka bir deyişl...Devamını Oku »

Başarı- Başarı Kuralları(Neden-Sonuç Yasası )

 Başarı-  Başarı Kuralları(Neden-Sonuç Yasası  )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı- Başarı Kuralları(Neden-Sonuç Yasası ) Meydancı gelen her şeyin bir nedeni vardır; oluşan her etki, belli bir nedene bağlıdır. Aristo, tesadüflerle değil, belirli yasalarla şekillenen bir dünyada yaşadığımızı iddia etmekteydi. Meydana gelen her olayın, biz ne olduğunu bilsek de-bilmesek de, bir takım nedenlerden ötürü oluştuklarım söylüyordu. Aristo'ya göre, her neden veya hareket (elle tutulur olsun veya olmasın, beğendim ya da beğenmeyelim), mutlaka belirli bir etkiye yol açar. îşte bu yaklaşım. Batı tarzı düşünce biçiminin ve Batı Felsefesi'nin "Demir Yasası"dır. Gerçekleri ve olaylar arasındaki nedensel ilişkileri arama cabası. Batı dünyasının bilimde, teknolojide, tıpta, felsefede ve hatta savaşma konusunda 2000 yılı aşkın bir süreden beri sürekli olarak gelişmesine ve yükselmesine neden olmuştur. Günümü...Devamını Oku »

Başarı- Başarı Kuralları(Büyük Keşif )

 Başarı-  Başarı Kuralları(Büyük Keşif  )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı- Başarı Kuralları(Büyük Keşif ) Benim için çok büyük bir önem taşıyan ilk ciddî gelişme, günümüzde Neden-Sonuç Yasası adım verdiğimiz, Aristo'nun Nedensellik îlkesi'ni keşfetmem olmuştur. Çoğu insanın, Olimpos Dağı'nda yaşayan ve insanoğlunun yazgısı ve geleceği ile oynayarak kendilerim eğlendiren Tanrılar'a inandığı bir dönemde Aristo, o zamana kadarki her şeyden çok daha farklı bir şeyi dile getirmişti. Aristo'nun bu yaklaşımı sayesinde dünyaya olan bakış açımız sonsuza kadar değişmiştir. (başarı değerlendirme sınavı, başarı dershanesi, başarı yolları, basarı, basari, öss, oss, iletişim, kişisel gelişim kitapları, kişisel gelişim nedir, genç gelişim, nlp, beden dili, motivasyon, başarı nedir, başarı sözleri, nlp teknikleri, nlp kitapları, kişisel gelişim) ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56
Yukarı Çık