Mezuniyet Yıllık Yazıları

Mezuniyet Yıllık Yazıları

Eksantrik(!)şarkı sözlerin,gitar çalmaya çalışma merakın(!) en çok da insanların suratına şişe atma (bilhassa benim)merakın… Ah ah kısacası bol ünlemli, ara sıra parantezli, fizikçinin deyimiyle tuhafiyeci olma potansiyeline sahip ama gönüllerde uzayı fethetmeye talip bir kişiliksin.seni tanıdık(zor olsa da)sevdik şimdi sıra başkalarında hadi kibsss

AYŞE SADIKOĞLU

Uzunum sana ne yazayım bilemiyorum ama gündelik saçmalıklarından mı yoksa sakarlıklarından mı valla karar veremedim. Ama her ne kadar sakar ve beceriksiz olsan da sen şu okulda karşıma çıkan en temiz yürekli insanlardansın. Ama şunu inkar etmemem gerek ki gitar çalma isteğini bende sen uyandırdın. Cidden gitarı hiç fena çalmıyorsun üniversitede kızları takacan peşine anlaşılan. Neyse ben çok konuştum herhalde. Sana hayatta sağlık, mutluluk, ve başarı dilerim

YAŞÇIN SAĞLIK

Okula başladığım ilk günden beri(ilkokul) arkadaşımsın diyorum hep, ama sen yedi yılcık oldu tanışalı diyorsun. Öyle olsun. Zaman çok da önemli değil aslında sadece seni tanımak çok güzel. Hayatında elini attığın hiçbir işi batırmaman dileğiyleJ. Önümüzdeki en az bir yedi yılJ daha görüşelim. Her şey istediğin gibi olsun canım.


Hayatı ve felsefeyi başından sonuna kadar yaşayabileceğiniz bu üniversiteden mezun oluyoruz artık. Şimdi de başkalarının düşüncelerini okuyalım hep birlikte benim ve senin hakkında. Zafer ve başarı hep yanında olsun. Murat DUMAN


KAYA  DEMİR

ahmet karizma lider yaw.kulüp başkanı.sapcı olmaktan son anda dönmüş bir nefer o da :) her zaman sınıfın en çakal saman altından su yürüten bireyleri olur ya işte o da aynen öyle birisi :) her türlü organizasyonun ve de etkinliğin mimarı:) junior vedat :) kendisini çalışmaya adamış çok kaliteli bir bilgisayar mühendisi tabiki bir de.gelecekte de çok iyi yerlere geleceğini düşündüğüm bir insan.ömür boyu başarılı olman dileğiyle..



TURGUT ÖZTÜRK

Adam aktif, adam yonetici, adam coder,adam reis, adam ... :)) bir zamanlar kulüp başkanlığı da yapmıştır ve ustesinden de fevkalade gelmiştir.Bizler için yapmadığı fedakarlık yoktur Ahmet'in.Gezilerde bile dostlar sağolsun ben yemesemde olur diyerek mangalın başında durmuş gibi gözüksede partinin büyüğünü kendisi götümüştür:)). Kalbinin temizliği yüzüne yansımış Ahmetcim.Sevdiklerinle birlikte mutlu ve başarılı bir ömür diliyorum


Sıra arkadaşım için yazdığım:

İnsanların hayatında, bir zaman sonra yüreğinin sisli bir köşesinde hayal meyal hatırlayacağı, öyle güzel anlar vardık ki yaşanmış, her günü sevgiyle dolu. Bir an inanamazsın yaşadıklarına... Ve zaman geçer, herşey geçmişte kalır. Geriye dönüp, tebessümle hatırlayacağın o günlere tutunmak istersin ama o yer ve o insanlar değişmiştir artık. Yıllar sonra tozlu kapaklarını aralayıp çevirirken sayfalarını bu yıllığın, işte o zaman çarpar yüzüne geçmişin, okul sıralarının sıcaklığı. Canım kardeşim, Barış Can'ın yanındaki çocuk.:) Yepyeni bir hayat başlıyor bizim için, yeni bir dünya, sabrımızın ödülü... Beni unutmaman umuduyla.


mezun oluyoruz ama bu bir ayrılık değil aksine bir ömür boyu sürecek dostluğumuzun başlangıcı,umarım liseyle beraber dostlugumuz da bitmez,,8inci sınıfta başlayan arkadaşlığımız, sınıfımızın bilmemnecilerinden olan osman, okulun en çılgın grubuyduk(hava atılmazsa olmaz), bugüne kadar hep mezun olmanın hayalini kurduk şimdi gururluyuz, ünivin en güzel kızına, şimdi ise o gün geldi çattı, esprileriyle dikkatleri çeken, şunu yapmıştık hatırlar mısın?, şu barın da müdavimi olmuştuk hani ,ünivden mezun olunca seni şurda burda müdür görmek dileğiyle

Mezuniyet yıllık yazıları


Mezun olduk ey ————–, unutma bizi!.. ————–

Fakültemizin internet sayfasındaki bir kısa filmde fakültenin misyonu düşünen, araştıran, yorumlayan, alanında yetkin, kendine güvenen, iyi iletişim kurabilen, çevresine model, yeniliklere açık ve coşkulu bireyler yetiştirmek olarak tanımlanmış. Sanırım girişimci sıfatını da eklediğimizde ————–’nın özelinde misyonumuzu gerçekleştirdiğimizi söyleyebiliriz. Bütün bu sıfatları ilerde karşına çıkan zorlukları eğlenceli bir oyuna çevirecek şekilde kullanabilecek yeteneklere sahip olduğuna dair inancım tamdır.

Özgür ve sıra dışı düşünce anlayışı, öz disiplini sağlamış benliğiyle; Salvador Dali’nin tabloları gibi çok yönlü, özgün ve özgür nitelikli benim canım arkadaşım. Hayatta başarı ve mutluluk hep seninle olsun.

————–, sınıf içi yapılacak aktiviteyi bile önceden yazıp çizip getiren iki-üç kişiden biriydin. Daha az stresli yaşamak için bu çok önemli bir meziyet. Bir de dil hassasiyetin… Yalnız, duru Türkçe kullanırken arada kullandığın eski sözcüklerle çoğumuzu şaşırttığını da itiraf etmeliyim. Gençliğimizin apolitik yetiştiği bir dönemde, ülkemizin sorunlarında bir duruşu olan ve buna göre demokratik haklarını bilinçli bir şekilde kullanan senin gibi gençlerimizin daha da artmasını dilerim. Gelecekte de çok iyi yerlerde olacağını ve ülkemiz için önemli görevler üstleneceğini hissediyorum.

Sevgili ————–, ————–’deki öğrenimin sırasında edindiğin bilgileri ve deneyimleri kullanarak çok iyi yerlere geleceğine olan inancım tamdır. Senin şahsında, tüm CEIT-2008 mezunlarını kutlar, hepinize bol şans ve mutluluk dilerim. Atatürkçü ve çağdaş düşüncelerden ayrılmayın. En içten sevgilerimle…

————–, biricik sınıf temsilcimiz, tanıdığım en farklı insanlardan biri ve ondan pek çok şey öğrenmişimdir. Pek çok güzel faydalı tartışmamız oldu. Açık sözlülüğüne ve samimiyetine yürekten inandığım, iyi niyetli, sevdiğim ve saygı duyduğum arkadaşım… İngilizcesine hayran olduğum kişilerin başında gelmekle beraber; özgüvenine de hayranım. Kendisini geleceğin patronlarından biri olarak görüyorum.

————–, ilk öğrencilerimden… Aslında onlardan öğrenecek ne çok şey olduğunu öğretenlerden… ————–’yı öğrencim olarak nitelendirmek aslında sadece nasıl tanıştığımızı anlatmak için ki kendisi benim için çok da yakın bir arkadaş. Sevgili ————–, biliyorum ki farklılığının farkındasın. Bunu verimli olarak kullanacağın ortamlar yaratacağına da şüphem yok. Başarılı bir gelecek kapında. Umarım çok da mutlu olursun. İyi ki seni tanımışım. Seninle yaptığımız o uzun sohbetleri hiçbir zaman unutmayacağım. Her şeyin gönlünce olması dileğimle.

İnsanların anlaşmadan da, aynı düşünceleri paylaşmadan da, farklı ama güzel şeyleri paylaşabileceklerini, farklı ama saygılı kalmayı başarabileceklerini, farklı ama arkadaş olabileceklerini kanıtladık seninle beraber sanırım ————–. Bitişler hep yeni başlangıçlara gebedir… Gerçek hayatın başlangıcına gebe üniversite hayatının bitişine denk gelen şu son günlerimizde dileğim seneler sonra karşılaşınca ————–’yı yine güler yüzle, hayatından memnun ve mutlu görmek. Umarım dileğim gerçekleşir. Sevgiyle…

————– , soy ismi gibi çok değerli bir insan. CEIT’e katıldığım ilk günlerde, şahit olduğum konuşmalarında, ne kadar da acayip bir insan derdim kendi kendime. Konuşma biçimi, söyledikleri, sordukları; herkesin yapabileceği işler değildi. Ama o bunu; acımasızca sorular sorarak ve fikirlerini herkese karşı çekinmeden söylemesi ile başarıyor. İnsanların düşüncelerine ve haklarına her zaman saygı duyar. ————– idealleri olan bir insandır. Sistem için dişli olmayı içine sindiremez, ama ideallerine ulaşabilmek için buna mahkûmdur, hepimiz gibi… Ta ki yelkenlisine ulaşana kadar…

Yurt gecesi tartışmalarımın en ateşli muhalifi, beni hiç yarı yolda bırakmayan arkadaşım, dostum ————–. Demek senin için de başlıyor hayat çarkları dönmeye. Ben mezun olurken bana dediğin gibi; ben dişliler, çarklar arasındaki vazifemi aldım, darısı sana… Biliyorum ki, Allah ömür verirse seni yüksek yerlerde görmemek neredeyse olanaksız. Hele birde İzmirli kızlara düşkünlüğün yüzünden başına bir şeyler gelmezse kesinlikle bir yerlerde CEO (Genel Müdür)’sun. Ayrıca, yurtta seninle birlikte geçirdiğimiz günleri unutamayacağım… O gülücüklerinin yüzünden hiçbir zaman eksik olmaması dileğiyle.

Hayat için söyleyecek hep bir sözü olan ve sözlerinin sonucu ne olursa olsun söylemekten hiç çekinmeyen arkadaşım ————–, umarım hayatın boyunca kendi doğrularını savunmaktan hiç vazgeçmezsin ve tüm ideallerini gerçekleştirirsin. Sana sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum. Sevgilerimle.

Sorgulayıcı kişiliğin, düşündüklerini hiçbir şeyden korkmadan rahatça ifade edişin ve fikirlerinin ardında yüzyıllık çınar gibi dimdik duruşun ilham kaynağı olmuştur her zaman. Zekâsını bu denli kelimelerine aktaran ve kelimelerle bu denli değişik portreler yaratan insanlar bulmak cidden zor artık. Çok başarılı olacağına eminim; umarım çok da mutlu olursun.

Nereden başlasam bilemiyorum ————–’cım, ama bana ————– dedikleri zaman aklıma gelen ilk şey ————– (TÜRKingilizÇEce) dilini en etkili kullanan insan diyesim geliyor. Ayrıca sen rakipsiz başkanımızsın. Umarım gelecekte istediğin yerlerde olursun. Her şey gönlünce olsun.

Sayın başkanım. Bu geçirmiş olduğumuz dört sene içerisinde çok şey yaşadık. Seni ciddi manada takdir ediyorum. Çok yüksek görevlerde yer aldın bana göre. Gözün yükseklerde, inşallah hiç aşağı bakmaz. Anti-kapitalistsin ama mecburen kapitalist sistemin bir parçası olarak hareket ediyorsun. Senin en güzel yanın kendine güvenin çok büyük. İnşallah hep yüksek mevkilerde yer alır, hak ettiğin yere ulaşırsın. İleriki hayatında başarılar.

Bölümün öğrenci temsilcisi, seçimlerin tek başına adayı arkadaşım. Bu görevin süresince yaptığın çalışmalar umarım ilerde de devam eder. Seni hep kapitalizm muhalifliğinle, Cumhuriyet’çi tavrınla hatırlayacağım. Bazen yarı Türkçe yarı İngilizce, bazen de tamamen öz Türkçemizden oluşan cümlelerin hep tebessüm ettirmiştir bana. Halı saha da bazen rakip, bazen aynı takımda olurduk. Her şey güzeldi. Bundan sonra da başarılı ve sağlıklı bir hayatın olmasını dilerim.

Koşullar ne olursa olsun işini en iyi şekilde yapan ve yapacağına inandığım az insandan birisin. Tabir-i caizse muhalefet tavırların çokça kişi tarafından eleştirilse de içi boş cümlelere sığınmayıp, tam da kendin gibi davrandığın için sana her zaman saygı duydum. Öğrenci temsilciliği görevindeki istikrarlı tutumunun hayatın boyunca tüm yaşantına yansıyacağından ve büyük başarılara imza atacağından hiç şüphem yok. Hoşça kal!



————–, seninle geçirdiğimiz dört sene boyunca senden doğal olmayı öğrendim. Senin gerçekten dürüst ve çok açık sözlü olduğunu düşünüyorum, en azından bana karşı ve böyle olduğun için teşekkür ederim, hep böyle kalmanı dilerim. Umarım ileriki yaşamımızda da şimdi olduğu gibi güzel tartışmalarımız, muhabbetlerimiz olur, seninle beraber çocuklarımıza bugünleri anlatırız.

Şöyle bir düşündüm de ————– isminin yanında zihnime gelen ilk kelime profesyonellik oldu. Bir de zamanı ne kadarda çok ciddiye aldığını hatırladım. Aslında kapitali çok da önemsemediğini düşündüm hep. Ama kim bilir, belki de öylesindir. Her şey gönlünce olsun. Yelkenli’ye kavuşman dileğiyle, otostop çekenlere durmayı unutma. Kal sağlıcakla.

Sevgili muhalefet arkadaşım ve çok saygıdeğer başkanım ————–. Sen çok iyi niyetli bir insansın. ————–’de konuşmasından lezzet aldığım insanlardansın. Ters düştüğümüz birçok nokta olsa da seninle muhabbet etmek ciddi manada bana lezzet veriyor. Bundan sonraki hayatında başarılar ve mutluluklar dilerim.

————– denilince ilk aklıma özgüveni tam, girişimci ve büyük hayalleri olan bir insan gelir. Büyük hayalleri olan diğer insanlardan onun en büyük farkıysa, bu hayalleri gerçek yapabilme yeteneğidir. Sanırım bu nedenle hep bu çocuk İşletmeci olmalıymış derim içimden. Eh böyle bir genç mezun olurken bana ona kocaman mutluluklar, parlak başarılar ve dolu dolu bir yaşam dilemek ve “————– bu dilediğim şeyleri başarır.” cümlesinin içimden geçtiğini fark etmek kalıyor. Her şey gönlünce olsun.

Well, ————–, you know that everyone perceived you as one of a kind with unique personality. But it is this uniqueness that makes you special. You have been able to show your leadership capabilities throughout your time in METU. Yes, you are a man of determination, courage and success. Keep it up brother! Türkiye surely needs people like you. But, on the other hand, your friendship has always been of a special importance to me. Take care, and I wish you success in your coming adventures.

Eksantrik(!)şarkı sözlerin,gitar çalmaya çalışma merakın(!) en çok da insanların suratına şişe atma (bilhassa benim)merakın… Ah ah kısacası bol ünlemli, ara sıra parantezli, fizikçinin deyimiyle tuhafiyeci olma potansiyeline sahip ama gönüllerde uzayı fethetmeye talip bir kişiliksin.seni tanıdık(zor olsa da)sevdik şimdi sıra başkalarında hadi kibsss

Uzunum sana ne yazayım bilemiyorum ama gündelik saçmalıklarından mı yoksa sakarlıklarından mı valla karar veremedim. Ama her ne kadar sakar ve beceriksiz olsan da sen şu okulda karşıma çıkan en temiz yürekli insanlardansın. Ama şunu inkar etmemem gerek ki gitar çalma isteğini bende sen uyandırdın. Cidden gitarı hiç fena çalmıyorsun üniversitede kızları takacan peşine anlaşılan. Neyse ben çok konuştum herhalde. Sana hayatta sağlık, mutluluk, ve başarı dilerim

Okula başladığım ilk günden beri(ilkokul) arkadaşımsın diyorum hep, ama sen yedi yılcık oldu tanışalı diyorsun. Öyle olsun. Zaman çok da önemli değil aslında sadece seni tanımak çok güzel. Hayatında elini attığın hiçbir işi batırmaman dileğiyleJ. Önümüzdeki en az bir yedi yılJ daha görüşelim. Her şey istediğin gibi olsun canım.

Hayatı ve felsefeyi başından sonuna kadar yaşayabileceğiniz bu üniversiteden mezun oluyoruz artık. Şimdi de başkalarının düşüncelerini okuyalım hep birlikte benim ve senin hakkında. Zafer ve başarı hep yanında olsun.

ahmet karizma lider yaw.kulüp başkanı.sapcı olmaktan son anda dönmüş bir nefer o da her zaman sınıfın en çakal saman altından su yürüten bireyleri olur ya işte o da aynen öyle birisi her türlü organizasyonun ve de etkinliğin mimarı:) junior vedat kendisini çalışmaya adamış çok kaliteli bir bilgisayar mühendisi tabiki bir de.gelecekte de çok iyi yerlere geleceğini düşündüğüm bir insan.ömür boyu başarılı olman dileğiyle..

Adam aktif, adam yonetici, adam coder,adam reis, adam … ) bir zamanlar kulüp başkanlığı da yapmıştır ve ustesinden de fevkalade gelmiştir.Bizler için yapmadığı fedakarlık yoktur ………..’in.Gezilerde bile dostlar sağolsun ben yemesemde olur diyerek mangalın başında durmuş gibi gözüksede partinin büyüğünü kendisi götümüştür:)). Kalbinin temizliği yüzüne yansımış ………..Sevdiklerinle birlikte mutlu ve başarılı bir ömür diliyorum

Sıra arkadaşım için yazdığım:
İnsanların hayatında, bir zaman sonra yüreğinin sisli bir köşesinde hayal meyal hatırlayacağı, öyle güzel anlar vardık ki yaşanmış, her günü sevgiyle dolu. Bir an inanamazsın yaşadıklarına… Ve zaman geçer, herşey geçmişte kalır. Geriye dönüp, tebessümle hatırlayacağın o günlere tutunmak istersin ama o yer ve o insanlar değişmiştir artık. Yıllar sonra tozlu kapaklarını aralayıp çevirirken sayfalarını bu yıllığın, işte o zaman çarpar yüzüne geçmişin, okul sıralarının sıcaklığı. Canım kardeşim, …………… yanındaki çocuk.:) Yepyeni bir hayat başlıyor bizim için, yeni bir dünya, sabrımızın ödülü… Beni unutmaman umuduyla.

mezun oluyoruz ama bu bir ayrılık değil aksine bir ömür boyu sürecek dostluğumuzun başlangıcı,umarım liseyle beraber dostlugumuz da bitmez,,8inci sınıfta başlayan arkadaşlığımız, sınıfımızın bilmemnecilerinden olan osman, okulun en çılgın grubuyduk(hava atılmazsa olmaz), bugüne kadar hep mezun olmanın hayalini kurduk şimdi gururluyuz, ünivin en güzel kızına, şimdi ise o gün geldi çattı, esprileriyle dikkatleri çeken, şunu yapmıştık hatırlar mısın?, şu barın da müdavimi olmuştuk hani ,ünivden mezun olunca seni şurda burda müdür görmek dileğiyle

Matematikcinin Aşkı
(Sevgiliye mektup)


Türev tanem, bir tanem, bir sigma işareti kadar kıvrak bir Pi sayısı kadar sonsuzsun sevgilim. Sana olan sevgim limitlerin sonsuzluğuna ulaşıyor. Bir bakışın kalbimde matris kadar derin etkiler yapıyor. Kalem gibi kaşların, trigonametri gibi karışık saçların, tebeşir kokusu gibi burnumda tütüyor. Çarpanlara ayrılmayan denklemler gibi nazlanma. Senden mektup almak inan integral almaktan daha zor. Bilinmeyenlerimiz farklı olsa bile polinomlar gibiyiz. Eğer böyle devam ederse seni keşfedilmemiş dizi kuralları ile izleyeceğim.
Seninle bir daire olalım. Merkezde ben, etrafımda eşit uzaklıklarda sen. Nereye bakarsam seni göreyim. Üzüntülerimiz teğet, sevinçlerimiz kiriş olsun. Birbirimize o kadar yakın olalım ki, yarıçaplarımızın limiti sıfıra yaklaşsın. Şu anda y=ax+bx+c parabolünün iki ayrı kolu isek de bir gün tepe noktasında buluşacağız. Sana bir sinx eğrisi gibi sürekli “k” sabiti kadar bağlıyım. Hiçbir parantez bizi ayıramaz.
 

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık