Sağlık

Temizlik Hastalığı

Temizlik Hastalığı

Her kültür ve medeniyetin üzerinde önemle durduğu temiz olma ve temiz yaşama bazen insan hayatını olumsuz etkileyerek ileri boyutlara varan sorunlara sebep olabiliyor. Tertipli, düzenli ve temiz yaşama arzusu bir yere kadar elbette insan kalitesinin de bir göstergesi olarak algılanır. Ancak hanımlar için ayrı bir değer arz eden tertip, düzen ve temizlik ise bazen titizlik boyutlarını da aşıp kişinin hastalanmasına ve bu hastalıkla mücadelede hekim yardımı almasına kadar uzanabilmektedir. Beyin ve sinir sistemimizde bir düzen ve ahenk, bu davranışlarımızı kontrol ederek nereye kadar ve ne kadar tertipli ve temiz olmamız konusunda bizim hareketlerimizi dengelemektedir. Bu denge kişiden kişiye değiştiği için olsa gerek kimimiz için yeterli olan tertip ve düzen bir başkası için az veya aşırı olarak kabul edilebilmektedir. Özellikle hanımlar için bu dengedeki ölçü bazen aşırı uçlara doğru kayıyor ve kişinin önüne geçemeyeceği kadar ilerliyor. Bu ilerleme kişinin ...Devamını Oku »

Enseden Başa Yayılan Ağrı

Enseden Başa Yayılan Ağrı

Baş ağrısı yakınması, ağrı ile uğraşan hekimlere başvuran hastaların çoğunluğunu oluşturmaktadır. Baş ağrısı yakınması ile hekime başvuran hastaların % 80’inde baş ağrısı organik bir nedene bağlı değildir ve tanı ancak hastadan alınan bilgiler doğrultusunda konabilir. Baş ağrısı tehlikeli olabilir mi? Baş ağrılarının %95’i migren veya gerilim tipi baş ağrılarıdır. Ancak, bazen baş ağrıları daha büyük sorunların ilk bulgusu olarak görülebilmektedir. Tehlikeli baş ağrılarının tanınması için şu özelliklere dikkat etmek gereklidir; İlk kez yaşanan çok şiddetli baş ağrıları Ani başlangıç gösteren baş ağrıları Sıklığı ve şiddeti giderek artış gösteren baş ağrıları 50 yaşı...Devamını Oku »

Kişisel Başarı, (Aklınızı Sağlıklı Kılın)

 Kişisel Başarı, (AKLINIZI  SAĞLIKLI KILIN)

KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI, BİREYSEL GELİŞİM KİŞİSEL BAŞARI, (AKLINIZI SAĞLIKLI KILIN) Kendi kendine konuştuğunda ne demeli? Ahmet, kendine karşı sert davranırdı ve çok fazla aşağılardı. Başkalarına küfretmeyi hatta onları sertçe eleştirmeyi hayal bile edemezken, kendine böyle davranması ona göre kabul edilebilir bir şeydi. Bu yüzden de diğer insanlar onun iyiliğin! düşünür ve onu bu kadar çok severken, Ahmet çoğu zaman neden mutsuz olduğunu anlayamıyor ve kendini bu kadar az beğenmesinin cezasını çekiyordu. KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI, BİREYSEL GELİŞİM Sürekli olarak az ya da çok kendi kendimizle konuşuruz. Beynimiz her zaman aktiftir ve yaptığının büyük kısmı da bize kendimiz hakkında bir şeyler anlatmaktır. Bu "kendi kendine konuşma", sessizlik içinde ve elbette ki zihnimizin mahremiyeti içinde gerçekleşir. Diğer insanlardan kaynaklanan buna benze...Devamını Oku »

İnsan İlişkileri ( Ekipte Sağlıklı İletişim Kurmak )

İnsan İlişkileri ( Ekipte Sağlıklı İletişim Kurmak )

Ekipte Sağlıklı İletişim Kurmak Takım olmak insanları tek tek “ben” olmaktansa “biz” olmaya yönelten yaratıcı yeteneklerin ve düşüncelerin bir araya gelmesine ve çoğalmasına imkan tanıyan, atılan adımlara biz olmanın güvenini veren bir tutumdur. Bazı ekipler büyük bir uyum içinde takım kimyasına sahipken bazıları da bir türlü bu sihri oluşturamamaktadır. Yöneticilerin, orkestra şeflerinin, generallerin, takım çalıştırıcılarının, müdürlerin çoğunlukla üzerine odaklandıkları soru “ Bu özel kimyayı nasıl yakalayabiliriz?” olmuştur. Takım olmak aslında bir yetenektir nitelikli çalışanlar ve başarılı bir liderden oluşan ekip, tarifi güç o ahengi yakalayamadığı takdirde gerçek bir takım olamaz. Bu birliği sağlama sürecinde de sağlıklı iletişimin yadsınamaz bir önemi vardır. Takımın üyeleri, iş için gerekli fonksiyonları gerçekleştirecek çeşitli roller üstlenirler. Örneğin: Takım tarafından düzenlenen planı, pratik olarak uygulanır hale...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sağlıklı Bir Diyet Gıda Kılavuzu Piramidi

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Sağlıklı Bir Diyet Gıda Kılavuzu Piramidi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sağlıklı Bir Diyet Gıda Kılavuzu Piramidi Dengeli bir diyet takip ettiğinizden emin olabileceğiniz bir yöntem olan gıda kılavuz piramidi Amerika Tarım Bakanlığı tarafından hazırlanmıştır. Bu piramit, sağlıklı bir kiloda katmanız için almanız gereken kalori miktarım ve besinleri göstererek rehber fonksiyonu görmektedir. Yağ, şeker ve kolesterol açısından düşük; tahıl ürünleri, sebze ve meyveler açısından yüksek oranlı gıdaları önermektedir. Gıda kılavuz piramidi, 6 grup gıdayı içermektedir: - Ekmek, tahıl, pirinç ve pasta: Bu grup; enerji, vitaminler, minareller ve lif açısından önemli bir kaynak olan kompleks karbonhidratları temin eder. Bir servis, bir dilim ekmek, 30 gr. pişmemiş tahıl yemeği, yarım tabak pasta, pirinç ya da pişmiş tahıl yemeği içermelidir. Kabuğu alınmamış tahıl ürünlerini tercih ediniz. Daha az...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Yukarı Çık