Başarı

Başarı ( Kendine Güven Yaratmak )

 Başarı (  Kendine Güven Yaratmak      )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( Kendine Güven Yaratmak ) Herkesin baskı ve kriz ortamlarında rezerv olarak sakladığı bir gücü vardır. Aşağıdaki egzersizde kişisel aktiflerinizle pasiflerinizin bilançosunu çıkarma fırsatım kullanabilirsiniz. Bu şekilde zaaflarınızdan kurtulmak ve kendi gücünüzü yaratmak mümkün olabilir. Başlamadan önce mutlaka: • Güvenin (veya güvensizliğin) rol oynadığı başlıca durumları değerlendirirken ne çeşit bilgi veya kaynaklara ihtiyacınız olacağım tespit edin. • Tüm soruları tam olarak cevaplandırarak kendiniz hakkında objektif olun. • Eksikliği halinde kaçırma ihtimaliniz yüksek olup güveniniz sayesinde yakaladığınız fırsatları ve güven eksikliğinde sebep olduğunuz bir sorunu ve kaybettiğiniz şans fırsatım hatırlayın. Sonra şöyle devam edin: • Kişisel gerçekler kısmına gözlemlerinizi ve yorumlarınızı no...Devamını Oku »

Başarı (Kendine Güvenen Kişilerin En Belirgin Özellikleri)

Başarı (Kendine Güvenen Kişilerin  En Belirgin Özellikleri)

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı (Kendine Güvenen Kişilerin En Belirgin Özellikleri) ) Sonuç olarak, ısrarcı olmak kendine güvenen kişilerin en belirgin özellikleridir. Tek bir amaç gerçekleştirmek uğruna tüm aksilikler, baskı ve hayal kırıklıklarına kapılmadan işlerini yürütürler. Charles Goodyear bu konuda iyi bir örnektir. Asın sıcaklığa karşı hava geçirmeyen lastik üretmek onun saplantısı olmuştu. Kükürtle sertleştirilmeden önce lastikler yazın yumuşak ve yapışkan, kışınsa sert ve kolay çizilir oluyordu. Bu işin bilimsel eğitimini almamış olmasına ve lastikle karıştırdığı kimyasalların özelliklerini bilmemesine rağmen Goodyear çok deney yaptı. Her deneyde olabilecek aksiliklerle karşılaştığı gibi başarıya ulaşmak üzereyken çok acı hayal kırıklıkları da yaşadı. Borç yüzünden birden çok kere hapse girdi. Ailesi fakir ve hastaydı. Arkadaşlarının alay konuşu olma...Devamını Oku »

Başarı ( Müzakere - Güven )

Başarı (  Müzakere - Güven  )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( Müzakere - Güven ) Müzakere, çoğu zaman bir anlaşma öncesi sıkı pazarlık demek olduğundan bazı kuralları dikkate almakta fayda vardır. En önemlilerinden biri, her partinin anlaşmadan memnun olarak ayrılması, değerli bir şeyler elde ettiği hissini edinmesidir. Müzakere başlamadan önce şu adımlar atılmalıdır: • Rakibinizin güçlü ve zayıf yönlerim olduğu kadar, uzlaşacağınız konuyu da inceleyin. • Uzlaşmanın olacağı mekanı inceleyin. • Adayacağınız hiçbir konu olmaması için bir kontrol listesi hazırlayın. • Karşı taraftan gelebilecek muhtemel sürprizlere karşı hazırlıklı olun. • Strateji veya oyun planı hazırlayın. ' Uzlaşma sırasında da şunları unutmayın: • Belirlediğiniz stratejiye uygun destekleyici materyalleri hazırlayın. • Sadece en gerekli yerde t...Devamını Oku »

Başarı ( Konuşma Tekeli)

Başarı (  Konuşma Tekeli)

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( Konuşmayı Tekeli) ) Bazen karşınızdaki, konuşmayı tekeline aldığı zaman anlatmak istediğiniz konuya değinemezsiniz. Böyle durumlarda sizin sıranızın geldiğini belirten bir işaret vermelisiniz. Bunun için size birkaç basit öneri verebilirim: • Elinizi kibarca karşınızdakinin omzuna koyun. • Karşınızdaki kişiye yan donun ve duyulamayacak kadar düşük bir sesle bir şey söyleyin. Tekrarlamanız istendiğinde konuya girin! • Konuşma sırasındaki duraklamalardan yararlanarak belirtmek istediğiniz noktaları anlatın • Elinizi kaldırın ve onun sözünü kesin. Uzmanlar, (avukatlar, muhasebeciler, danışmanlar, bankacılar) güzel konuşma stilleriyle sizi etkileyebilirler. Onlara tam olarak ne söylemek istediklerin! sorarak sıkıştırabilirsiniz. Bazılarının çok gelişmiş egolarına dokunmakla kalmaz, "uzman" konuşma stilin! bırakara...Devamını Oku »

Başarı ( Öz Güven İçin Şimdi Eylem Zamanı )

Başarı (  ÖZ Güven İçin Şimdi Eylem Zamanı    )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( ÖZ Güven İçin Şimdi Eylem Zamanı ) Ya eylemler:1 Kendine güvenen kişi bunları kendi yararına nasıl kullanır? O, öncelikle enerjisine konsantre olmayı öğrenmiştir. Sürekli fazla çalışmanın ya da hafta sonlarının aileden ve hobilerden ayrı olmanın bir anlamı olmadığım bilir. Gerekli olan, işin bitirilmesidir. Günü yönetilebilir bölümlere ayırmak bir çözümdür. Parçalar tamamlandıktan sonra işin tamamım bitirme duygusu gelişir ve diğerlerim bitirmek için enerji artar. Kendine güvenen kişiler sorumluluk alırlar. Çözecek problemler ararlar. Engeller istedikleri performansı önlerse, şunları sorarlar: • İşin sorumlusu ondan ne beklendiğini biliyor mu? • Onun zamanıyla ilgili çelişkili talepler var mı? • Kurallar veya yasaklar mı araya giriyor? • Performansım engelleyen diğer engeller nelerdir? Sini...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56
Yukarı Çık