Başarı

Mutluluk Bilimi(Başarının Dostları Hayal Gücü Ve İnanç)

Mutluluk Bilimi(BAŞARININ DOSTLARI HAYAL GÜCÜ VE İNANÇ)

Başarısız olmak dünyanın sonu olmamalıdır. Hiç kimse mükemmel değildir. Başarısızlıktan ders alınmalı, denemeye devam edilmelidir. Başarısızlığı yenen birçok ünlü insan vardır. Bunlar yılmadan başarısızlığın üzerine giderek ünlü olmuşlardır. Yaşam bir çabadır, sürekli savaşılmalıdır. Çabaların olmadığı yerde yaşam yoktur. Çabalama asla durağan değildir. Gelişim ve değişim, yeni fırsatların kaynağıdır. Gelişen herkes hata yapabilir. Asıl yanlışlık denemeyi bırakmaktır. Başarısızlıktan korkmak başarısızlığın bir başka nedenidir. Hataları aşmak için çaba göstermek bir öğrenme sürecidir, olumlu düşüncedir, amaca yönelmedir ve gelişimin belirtisidir. Gelişme çalışma demektir. Çaba, hayal gücünü ve fiziksel yetenekleri geliştirmeye, inancı artırmaya zorlar. Sorunlar olgunlaşmanın ve güdülenmenin özüdür. Sorunlardan korkmamalı, üzerinde çalışılmalıdır. Çözüme odaklanmalı, cesaretsizliğe kapılmamalıdır. Sorunları insanlar kendileri çözebilir. Sorunlar insanın düşünmesini sağlar, düşünmek de in...Devamını Oku »

Mutluluk Bilimi(Mutlulukta İletişim, Güdülenme Ve Başarının Rolü)

Mutluluk Bilimi(MUTLULUKTA İLETİŞİM, GÜDÜLENME VE BAŞARININ ROLÜ)

Mutluluk başkalarıyla paylaşılan, başkaları ile birlikte yaşanan bir duygulanma durumudur. Yapılan araştırmalar, insanların birbirlerini anlayıp sevebilmeleri için aralarında sağlıklı bir iletişimin olması gerektiğini ortaya koymuştur. Buna karşılık mutsuzluğun ve sevgisizliğin ilk nedeni olarak sağlıksız iletişim ileri sürülmüştür. İletişimin insanları anlamada, tanımada önemli bir araç olduğundan şimdi bunun tanımını yapalım. İnsan, bedensel, ruhsal ve toplumsal bir varlıktır. Yaşamını sağlıklı sürdürebilmesi için bu bütünlüğün tüm gereksinimleri doyurulmalıdır. Birçok insan içinse biyolojik gereksinimlerinden kaynaklanan davranışların engellenmesi ya da gerçekleşmesi bile insanın ruhsal ve toplumsal yönlerine bağlıdır. Beslenme, cinsellik gibi içgüdülerden, türlü türlü eğilimlerden doğan ve kişiyi eyleme sürükleyen gereksinimler, ancak ruhsal birikimlerle toplumsal nitelik kazanır. Toplum içinde yaşayan insanın beslenme, korunma, cinsellik gibi temel biyolojik gereksinmelerinde doyu...Devamını Oku »

Konuşma Sanatı(Hayatta Başarının Yolları)

Konuşma Sanatı(HAYATTA BAŞARININ YOLLARI)

Sayın dinleyicilerim! Hayatta yalnız kendi çalışması, kendi bilgisi ve alın teriyle kazanılan başarı değerlidir. Para çalmak, hile yapmak, adam dolandırmak birinin ayağını kaydırıp yerini kapmaktan; sırtında yumurta satmak, yapılara taş taşımak, fabrikada işçi olmak, boyacılık yaparak namusuyla hayatını kazanmak daha iyidir. Hayatta başarılı olabilmek için kayırmanın, , paranın ve şansın yardımını gerekli sayanlar vardır. Hatta sadece "şans olduktan sonra hepsi olur." Diyenler vardır. İnsanları, bir kısmı çalışkan, bir kısmı da son derece tembel olmak üzere ikiye ayırsak, şansın çalışkanlar tarafında olacağına şüphe etmemek gerekir. Bundan on yıl önce okuduğum, Amerika'da geçen bir olay, beni çok düşündürmüştü. Size de anlatayım: Kolombiya Üniversitesinin Makine Mühendisliği Bölümü'nü henüz bitirmiş olan dört arkadaş, yıkanmak üzere şehrin hamamlarından birine girer. Hamamın büyük havuzunda yüzüp şakalaşırken, içlerinden biri: Benim aklıma bir şey geldi. Çok orijinal bir fikir, bakınız...Devamını Oku »

Başarının Psikolojisi(Mutluluğunuzu Ve Huzurunuzu Koruyun Ve Sürdürün)

Başarının Psikolojisi(Mutluluğunuzu ve Huzurunuzu Koruyun ve Sürdürün)

Başarılı öğrenciler kendilerine güvenirler. İlle de güvenli hissederler demek istemiyorum. Mutluluklarını takip ederler demek istiyorum: Kendilerine karşı dürüsttürler. Bu, kendine güvendir. Eğer tuhaf bir ilgiler karışımına sahipseniz, birisi ilginizi daha güvenli bir noktada odaklamanız gerektiğini söylese de vazgeçmeyin, bu sizi yeni ve heyecan verici birşeye götürebilir. Riske girin. Eğer bu durum sizi endişelendiriyorsa, kendinize küçük bir güvenlik ağı oluşturun; fakat, size önemli gelen şeyi çiğneyip geçmeyin. Bu çiğneyişi çok ağır ödersiniz çünkü bu, sizin bilimsel eğlence pusulanızı kaybettirir. Bir pusulanız olmadan kaybolabilirsiniz. -ALINTI- Başarının Psikolojisi(Mutluluğunuzu ve Huzurunuzu Koruyun ve Sürdürün) -------------------------------------------------------------(nlp eğitimleri, hipnoz, eğitmenler için eğitimler, NLP, nlp İzmir, öss, danışmanlık, koçluk, ders, cinsellik, sevgi, aşk, hızlı okuma, başarı, kariyer,)...Devamını Oku »

Başarının Psikolojisi(Doğrularınızı Koruyun)

Başarının Psikolojisi(Doğrularınızı Koruyun)

Anonim söylemler bize, öğrencilerin okulda bir dönem kopya çektiklerini söylerler. Bu belki bir sınavdan geçebilmek içindi, belki de bir ödevden daha yüksek not alabilmek içindi. Şu anda eğitim gören öğrenciler, bilimin bu tür şeylerin üstünde olduğunu biliyorlar ama biz, onları kop ya çekmeye yönelten, insanoğlunun gerçekleri ile ilgili çok az kafa yoruyoruz; bunun yerine olanları "ahlaklı" kılmaya çabalıyoruz. Bilimde sahtekarlık çok nadir olarak konu edildiği için öğrenciler, araştırmada sahte karlık yapmanın aslında ne kadar sapkın bir eğilim olduğunu fark etmezler. Özellikle başarılı olmak isteyen insanlar hatalı veri oluşturmak üzere değiştirmeler yapmak ya da sahtekarlıklar konusunda zan altındadırlar. O makaleyi yayınlatmak ya da şu ödülü kazanmak için uçlardaki birkaç veriyi atmak ya da veriler toplandıktan sonra önemli bir kriteri iptal etmek cazip gelir. Genellikle bunu açıklayabilirsiniz ama gri ödünlerin gölgesi, siyah ve beyaz sahte. karlığa yol açabilir. Bu şekillendirme...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56
Yukarı Çık