NLP

Nlp Teknikleri

NLP Teknikleri

Nöro Linguistik Programlama, değişimi sağlayan bir dizi çok güçlü teknikden oluşur. Bunlardan bazıları aşağıda sıralanmıştır: NLP Teknikleri - Çapa atma: İçsel bir tepkiyi dışsal bir tetikleme ile ilişkilendirme işlemidir. Bu sayede tetikleme mekanizması yeniden harekete geçirilerek tepkiye hızlı ve bazen de dolaylı bir şekilde erişilebilinir. Çapalar doğal bir şekilde oluşabilir veya kasten kurgulanabilir. Bütün temsil sistemlerinde oluşturulabilinir ve hem olumlu, hem de olumsuz içsel durumları kontrol altına alma görevi görürler. Yığınak Çapaları: Bireyin belirli bir çapaya karşı tepki yoğunluğunu güçlendirmek için bir dizi olayın aynı çapayla ilişkilendirilmesi işlemidir. Devamını Oku »

Swısh Tekniği - Nlp Teknikleri

SWISH TEKNİĞİ - NLP TEKNİKLERİ

Bu alıştırmanın her adımını titizlikle, rahatça, kolayca ve kendi temponuzda tamamlamak için gereken bütün zamanı kullanın. 1. İpucu Görüntüsünü Tanımlayın : Hayatınızın, kendinize karşı çok acımasız olduğunuz, özgüven eksikliğinizin olduğu belirli zamanını hatırlayın. Hayatınızda, gerçekten arzuladığınız o kişisel başarıya giden adımları atmak için gereken özgüvenin eksik olduğu, belki yakınlardaki belki de çok uzun zaman önceki bir anı hatırlayın: Olabileceğinizin en iyisini olamadığınızı hissettiğiniz bir zamanı. Ya da geleceğinizde olmasını beklediğiniz bir şeyi düşünün: Düşündüğünüzde sizi rahatsız ya da çaresiz hissettiren bir şeyi. Aslına bakarsanız, kendinizin o deneyimin içinde olmasına, gördüğünüzü görmenize, duyduğunuzu duymanıza izin verin. Bırakın, ...Devamını Oku »

Herkes İçin Nlp E-Kitap

Herkes İçin NLP E-Kitap

Hedef ulaşmak için NLP’ yi emrinize amade etmek çok kolay. Bunun için gözlükleriniz üzerinde bir-ki rötuş yapmak yeterli. Böylece karanlık birer labirent gibi görünen yollarda yönünüzü daha kolay bulacak, netliğe kavuşan hayallerinizin peşine düşeceksiniz. Okuru NLP‘nin pek çok çehresiyle tanıştırıyor eser. Bir sanat olarak, bir bilim olarak, bir yöntem olarak ve bir rehber olarak NLP, yaşamın farklı boyutlarına yardım elini uzatıyor. Gerçek başarı hikâyeleri ve yazarın hayatında alınmış çarpıcı örneklerle başarı için inanç ve sabrın sözde kalmaması gerektiğinde şahit oluyorsunuz. Bilinçaltını yönetmek, zihnin dilini çözmek, kendi elinizle ördüğünüz duvarlarla yüzleşmek için çetrefilli açıklamalardan kaçınan yazar, herkesin kendi yöntemlerini yaratmasını sağlayacak örneklerle zenginleştiriyor kitabı. Emirler yağdırmak yerine, kendi kurallarınızı oluşturmanız gerektiğini telkin ediyor. Değişimin, karar almanın ve gelişimin karşısında korkudan titre...Devamını Oku »

Nlp Seminerleri İzmir

NLP Seminerleri İzmir

Bireyin şimdiki bir davranışı kendisi açısından mevcut en iyi seçeneği yansıtır. Her davranışın ardında olumlu bir niyet yatar. Birey, kim olduğuna, yaşam deneyimlerine ve farkında olduğu seçeneklere bağlı olarak belirli bir anda kendisi için en iyi seçeneği tercih eder. Eğer daha iyi bir seçenek sunulursa mutlaka onu kabul eder. Birinin uygun olmayan bir davranışını değiştirmek için kendisine başka seçenekler sunmak gerekir. Bu yapıldıktan sonra doğru davranmaya başlar. Neuro Lingustic Programming bu yeni seçenekleri sunma teknikleri içerir. NLP’de seçenekler asla azaltılmaz; daha fazla seçenek sağlanır ve mevcut seçenekler belli bir bağlama dayandırılır. NLP insanların tam ve doğru olarak gerçeği bilmesi mümkün değildir. Bu durumda amaç, 'doğru harita'yı oluşturmak değil, sistem yaklaşımına uygun en 'zengin harita'yı oluşturmaktır. Bir sorun karşısında ne kadar çok davranış alternatifi varsa başarı şansı da bu çeşitlilik oranında artar. Mükemmel kişiler, çok çeşitli bakış ...Devamını Oku »

Nlp Seminerleri

NLP Seminerleri

NLP büyük ölçüde iletişimin kuram ve alıştırmalarını kabul eder. Bu bağlamda, insanın diğerleriyle olduğu kadar kendisiyle olan iletişiminden ya da kişisel bilgiden söz edilmektedir. Etrafımızdaki dünyaya beş duyumuz ve algılama şeklimiz sayesinde tepki veririz. Bu durum, dış gerçekliği nesnel deneyime diğer bir deyişle, insanın inançlarına, değerlerine duygularına, hayat tecrübesine ve bunun gibi şeylere dayanan kişiye özel deneyime döndüren karmaşık bir süzgeçler grubunu ihtiva eder. NLP her türlü İnsan etkileşiminde etkili bir şekilde uygulanabilecek spesifik araçlar sunmaktadır. Bir uygulayıcı NLP’nin sunduğu spesifik tekniklerle her davranışsal sonucu tanımlamak ve ardından onu elde etmek için kendi kişiye özgü deneyimlerini ya da danışanının deneyimlerini faydalı bir şekilde organize edebilir ve yeniden defalarca organize edebilir. Yaşamımızın belirli noktalarında başarıya erişiriz. NLP araştırmalarının bulgularına göre gündelik yaşamlarımızda bir meydan oku...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
Yukarı Çık