Motivasyon

Motivasyon Nedir Pdf Ppt

MOTİVASYON NEDİR PDF PPT

Motivasyon Nedir? İnsanlar, dünyaya belli işleri yapmak için gönderilmiştir. Ve neticesinde de gerek dünyada, gerek öbür âlemde, bazı kazanımları olacaktır. İşte bu dünyadaki kazanımları en yüksek noktaya çıkarabilmek için, ortaya konan gayret, azim, şevk ve davranışların bütününe motivasyon denir. Motivasyon “Bir işin üstesinden gelmede, insanların çalışma isteğini canlan-dırmanın, diğer bir deyişle onları motive etmenin önemli olduğunun hepimiz çok iyi farkındayız. Eğer işi yapmak için olumlu bir istek yoksa, insanların değerli bilgileri ve zekaları o görevi yapmamak için özürler üretmeye harcanacak ve hiçbir yarar getirmeyecektir. Bu çeşit bir olumlu isteği nasıl yaratmalıyız? Elbette ki insanların sırtlarına vurma ve onları cesaretlendirmek önemlidir, ancak motivasyon kuru teşvikten daha fazlasını gerektirir. Sadece insanların karakterlerindeki farklılık-lar üzerinde değil, bu farklılıkların altında yatan genel kişisel özellikle-re -insan doğasına- odakl...Devamını Oku »

Motivasyon Sözleri

MOTİVASYON SÖZLERİ

Derin anlamlar taşıyan hedeflerle, sonuçlanmayı bekleyen düşlerle ve ifade edilmeyi gereksinen saf bir aşkla motive olduğumuzda, işte o zaman gerçekten yaşarız Greg Anderson Motivasyon yakıt olarak amaç depolar, vizyonla yola çıkar ve eylemle kendini gerçekleştirir Pat Mesiti Güdüleme bir şeyi yaptırır, çünkü o şeyi yapmak benim için çok anlamlıdır Frederich Herzberg İnsanların iyi şeyler yapmalarını bekliyorsanız, onlara öncelikle yapacakları iyi şeyler vermelisiniz Frederich Herzberg Açıktır ki yazgıların en güzeli, bir insannın sahip olabileceği en büyük hazine, tutkuyla yaptığı bir iş için ona para ödeniyor olmasıdır A. Maslow Konu işlerin yürütülmesine gelince, motivasyon her şeydir Iacocca Yirmi dört makamda çalgı çalan çalgıcıya, ...Devamını Oku »

Kişisel Motivasyon

Kişisel Motivasyon

KİŞİSEL MOTİVASYON NEDİR VE ÖNEMİ: Motivasyon:Bir insanın içinde bulunan o insanın olumlu yada olumsuz belli bazı eylemlerde bulunmasını be belirli bireysel isteklerine ulaşmasını ve böylece tatmin olmasını sağlayan güç “Herkesin içinde yanmakta olan bir ateştir ve yakıtını tüm geçmiş tecrübe ve yaşantımızdan alır.” .(TREVOR-180) 3.1. MOTİVASYONUN ÖNEMİ Yukarıda anlatılanlardan genel olarak motivasyonun çalışan bir insanın ihtiyaçlarını anlama ile alakalı olduğu çıkarımını yapabiliriz. Aşağıda çeşitli açılardan motivasyonun önemi ele alınmıştır. 3.2.1. YÖNETİCİ AÇISINDAN Yönetici , motivasyon ve insan ihtiyaçlarını anlamanın , organizasyonel hedeflerin ancak ve ancak çalışanlarla beraber gerçekleştirilebileceği gerçeği açısından öneminin farkında olmalıdır. Yönetici herkesin aynı özendirme ve teşviklerle motive olduğu düşüncesinde bulunma hatasına düşmemelidir. Eski...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim Videoları(İşyerinde Motivasyon İçin Nlp)

Kişisel Gelişim Videoları(İşyerinde Motivasyon İçin NLP)

Kişisel Gelişim Videoları(İşyerinde Motivasyon İçin NLP) (video, videolar, nlp, nlp nedir,ilginç videolar, video komik, kişisel gelişim videoları, video izle, video indir, bedava video, video klipler, videos, online video, kişisel gelişim, kişisel başarı) open my husband cheated with a man how to know if wife has cheated how to tell if wife has cheated cheat on wife married men dating wives cheat Devamını Oku »

Öss Hazırlık(Motivasyon'Un Önemi)

ÖSS Hazırlık(Motivasyon'un Önemi)

Motivasyonumuzu Yüksek Tutalım Her işin başı moral ve motivasyondur. İnsan öyle bir varlık ki moralli ve istekli olduğu ölçüde meşgul olduğu işte başarılı olmaktadır. Üniversiteye hazırlıkta da insanı hedefe yaklaştıran unsurların başında bu husus gelir. Ailesinde huzur olan kişisel hayatında kafası rahat olan arkadaşların başarıları böylesi atmosferden uzak olanlara göre çok daha fazla olmaktadır. Bu süreçte zihninizi öyle olur olmaz işlere takmamanız gerekir. Yoksa dikkatimiz dağılır ve yoğunlaşmamız gereken derslerimizden uzak kalırız. Senin üniversiteyi kazanman için bütün şartların hazır olduğunu düşünelim. Mesela oldukça seviyeli bir okulda okuyor ya da mezun olmuş olabilirsin. İyi bir üniversite hazırlık dershanesine kayıt olmuş olabilir ve sağlam bir dokumana sahip bulunabilirsin. En güzelinden bir oda yine senin için tefriş edilmiş rahat bir koltuk ve masa da içine konulmuş olabilir. Fakat aile içinde senden ya da senin dışındaki birtakım gelişmelerden kaynaklanan huzursuzlukl...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Yukarı Çık