Koçluk

Online Koçluk Nedir?

 Online Koçluk Nedir?

Online koçluk; telefon ve skype aracılığı ile internet ortamında yapılan koçluk çalışmasıdır. Sanılanın aksine online koçluk yüz yüze koçluktan daha etkili olmaktadır.Avrupa ve Amerika'daki hemen hemen tüm Kişisel Gelişim uzmanları ve hatta bazı Psikolog ve Psikiyatristler bile faaliyetlerini online olarak sürdürmektedirler. Koçluk, vizyon ve misyonumuzu fark etmemize, ne istediğimizi kendimize cesur bir şekilde sormamıza, yanıtını duymamız için içsel sesimizi açmamızı destekler. Bu süreç içerisinde, kendi potansiyelimize uyanırken, üretkenliğimizin ortaya çıkmasına ve ona nasıl ulaşacağımızla ilgili eylem adımları oluşturmamıza, hedefler koymamıza yardımcı olan, tüm dünya üzerinde son dönemde etkin bir şekilde kullanılan bir paylaşım ve yardım sürecidir. Bu konu üzerine eğitim almış uzmanlar, Koçlar tarafından uygulanır. Koçluk, fark ettirme faaliyetidir. Bireyin kendisini ve çevresinde olup biten olayları bambaşka bir pencereden çözüm odaklı bir bakı...Devamını Oku »

Online Öğrenci Koçluğu Eğitimi

  Online Öğrenci Koçluğu Eğitimi

Öğrenci ile eğitim süreci sürerken haftalık görüşmeler aracılığıyla öğrencinin ailesi, okulu ve çevresiyle olan ilişkilerinin düzenlenmesi; okul başarı düzeyinin artttırılması ve çalışma disiplinin sağlandırılması hedeflenmektedir. Bütün derslerle ilgili uzman eğitmenlerin sağlanması, programların ve koordinasyonların hep beraber öğrenci koçunun sorumluluğu içerisinde yapılması gibi görevleri bulunmaktadır. Uzun soluklu bir süreç olmakla beraber koç ve aile ilişkilerinin çok iyi olması önemli bir faktördür. Online Öğrenci Koçluğu Öğrenci Koçları Öğrenciye Neler Katar? • Öğrenci kendisiyle ilgili farkındalık oluşturur. • Öğrenci belirlemiş olduğu hedefine daha kolay ve etkin bir biçimde ulaşır. • Öğrenci kaynaklarını daha etkin ve verimli kullanmaya başlar. • Öğrenci öz disiplin kazanır. • Öğrenci kişisel önceliklerini belirler ve erteleme alışkanlığını bırakır. • Öğrenci etkili adım atmaya bir an ön...Devamını Oku »

Online Koçluk Eğitimi Nedir?

Online Koçluk Eğitimi Nedir?

Koçluk nedir? Koç kimdir? Koçluk bireyin içinde bulunduğu durumdan, olmayı arzuladığı duruma ulaşmasını destekleyen bir süreçtir. Daha verimli, daha mutlu, daha dengeli bir hayat sürmek, mevcut potansiyelini ortaya çıkarmak, kendisini geliştirmek, değişmek, yaşamdan doyum elde etmek isteyen kişileri amaçlarını ve isteklerini gerçekleştirmeye teşvik eder. Koçluk kişisel bir yolculuktur. bireyin değişim, gelişim yolculuğudur. Ve her yolculuk gibi bir adımla başlar ki o da arzulamaktır: Değişimi ve gelişimi samimi olarak istemek; hayatı ve hayatın kontrolünü ele almayı arzulamak; mutlak mutluluğu arzulamak. Bu yolculuk sürecinde inişler, çıkışlar olacaktır. Birey, aşılması gereken engeller, yapılması gereken tercihler, verilmesi gereken zor kararlarla karşılaşacaktır. İlk önemli engel olarak da kendisini aşması gerekecektir. Fakat atılan her adım, aşılan her engel bireyin hayatına olumlu yansımalar yapacak ve ona bu yolculuk içerisinde ilham ve güç verecektir. Online...Devamını Oku »

Online Koçluk Eğitimi

Online Koçluk Eğitimi

Koçluk süreci bireye adım attırır. Cesur sorularla, cesur yanıtlara ulaştıracak bir yolculuk yaptırır. Koçluk, bir insanın gelişmesine, yeni bir beceri, yetkinlik veya davranış kazanmasına, kendisi için koyduğu hedeflere ulaşmasına, hedeflerini tercih edebilmesine veya bir problemini çözmesine destek olmaktır. Koçluk, bireyin bulunduğu yerden olmayı arzu ettiği yere ulaşmasını sağlayan yol gösterme sürecidir. Bir bireyin profesyonel ve bireysel başarısına, iş performansına, liderlik ve yönetim yetkinliklerine, bire bir çalışma yöntemiyle odaklanarak kurulan bir danışmanlık ilişkisidir. Bu ilişki danışan ve koç arasındadır. Yaşam koçunuz ve bireysel gelişim eğitmeniniz olarak çözüme odaklanıyor ve gitmek istediğiniz yolda anahtarlarınızı bulmanız için size profesyonel olarak yardım ediyoruz.Online koçluk hizmeti temelde güçlü bir koçluk hizmetidir. Yalnızca internet üzerinden yapılarak, zamandan ve ulaşım için harcanan süre ve masraftan tasarruf etmenizi sağlar. El...Devamını Oku »

Online Koçluk

Online Koçluk

Online Koçluk Koçluk süreci bireye adım attırır. Cesur sorularla, cesur yanıtlara ulaştıracak bir yolculuk yaptırır. Koçluk, bir insanın gelişmesine, yeni bir beceri, yetkinlik veya davranış kazanmasına, kendisi için koyduğu hedeflere ulaşmasına, hedeflerini tercih edebilmesine veya bir problemini çözmesine destek olmaktır. Koçluk, bireyin bulunduğu yerden olmayı arzu ettiği yere ulaşmasını sağlayan yol gösterme sürecidir. Bir bireyin profesyonel ve bireysel başarısına, iş performansına, liderlik ve yönetim yetkinliklerine, bire bir çalışma yöntemiyle odaklanarak kurulan bir danışmanlık ilişkisidir. Bu ilişki danışan ve koç arasındadır. Koçluk, fark ettirme faaliyetidir. Bireyin kendisini ve çevresinde olup biten olayları bambaşka bir pencereden çözüm odaklı bir bakış açısı aracılığıyla görebilmesini sağlayabilmektir. Bilinenin aksine Online ya da telefon görüşmeleri yoluyla da çalışmalar yürütülebilmektedir. Online koçluk, ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Yukarı Çık