Ögrenci Koçluğu

Denizli Öğrenci Koçluğu Eğitimi

Denizli Öğrenci Koçluğu Eğitimi

Çoğu öğrencinin o genç yaşta üstesinden gelmeye çalıştıkları ve zorlandıkları eğitim süreci içerisinde büyük gelgitler ve iniş çıkışlar yaşadığı ise tartışılmaz bir gerçektir. Aslında çoğu zaman öğrenciler ne yapmaları ve ne yapmamaları gerektiği konusunda fikir sahibidirler. Fakat bilmek yapabilmek manasına gelmediği için bu bilinenler hayata geçirilemediği için pek çok problemler yaşanır. Bu durum ise doğal olarak beraberinde başarısızlığı getirir. Bu tür problemlere ne okullar ne dershaneler ne de özel dersler çare bulabilmektedir.Bu durumla karşı karşıya kalan aileler elleri kolları bağlanmış, ne yapacaklarını bilemez bir durumdadırlar. Geleceğin doktorlarını, mühendislerini, bilim insanlarını yetiştirme yarışı içerisinde geleceğin mutlu ve başarılı insanlarını yetiştirmemiz gerektiği gerçeğini de göz önünde bulundurabiliyor muyuz? Sanıyorum ki bu sorulara hepimizin vereceği ortak cevap maalesef genellikle hayır olur....Devamını Oku »

Bursa Öğrenci Koçu

 Bursa Öğrenci Koçu

Çoğu öğrencinin o genç yaşta üstesinden gelmeye çalıştıkları ve zorlandıkları eğitim süreci içerisinde büyük gelgitler ve iniş çıkışlar yaşadığı ise tartışılmaz bir gerçektir. Aslında çoğu zaman öğrenciler ne yapmaları ve ne yapmamaları gerektiği konusunda fikir sahibidirler. Fakat bilmek yapabilmek manasına gelmediği için bu bilinenler hayata geçirilemediği için pek çok problemler yaşanır. Bu durum ise doğal olarak beraberinde başarısızlığı getirir. Bu tür problemlere ne okullar ne dershaneler ne de özel dersler çare bulabilmektedir.Bu durumla karşı karşıya kalan aileler elleri kolları bağlanmış, ne yapacaklarını bilemez bir durumdadırlar. Öğrenci koçu ile çocuğunuzun kazanacağı yetkinlikler ; →Kendisini kısıtlayan bilinçaltı inançlarından (yapamam, başaramam) gibi olumsuz içseslerden kurtulması →Korku ve endişelerden (karanlık korkusu, asansör korkusu vb) kurtulur. →Öfke patlamaları sona erer. →Öğrenme yöntemini tespit ederek kap...Devamını Oku »

Bursa Öğrenci Koçluğu

 Bursa Öğrenci Koçluğu

Her birimiz özgün varlıklarız, çocuklarımız da öyle. Her çocuğun farklı öğrenme yolları, farklı yetenekleri vardır. Bütün çocuklar faklı olup öğretim sistemimiz gereği aynı tip eğitim aldıkları için sonuçlar istenilen nitelikte olmayabiliyor. Bu durumda da bunalan, başarısızlık korkusuyla kıvranan çocuklarımızı endişeli gözlerle ve çaresizlik içinde izliyoruz. Zaman zaman öfke patlamalarına şahit oluyoruz. Gelişimlerini engelleyen kötü alışkanlıklar edindiklerini görüyoruz. Bunların sonucunda da ne var ki nasıl davranacağımızı bilemiyoruz. Bursa Öğrenci koçluğu, tüm bu sürecin sizin için sorunsuz, çocuğunuz için keyifli, doyumlu ve başarılı bir hale dönüşmesinde ihtiyacınız olan rehberliktir. Öğrencilerin sınava hazırlık sürecini avantaja çevirebilmeleri için tek başlarına olmadıklarını hissetmeleri ve bulundukları rekabetli ortam içerisinde yanlarında profesyonel bir destek olması gerekmektedir. Öğrenci Koçluğu, öğrenciyi hedefine ulaştırmaları a...Devamını Oku »

Ankara Öğrenci Koçluğu Eğitimi

Ankara Öğrenci Koçluğu Eğitimi

Hayatlarının belki de en önemli sınavına hazırlanırken edinmeleri gereken teknik bilgilerin yani sıra kişisel özelliklerini tanımaya ve kendilerini keşfetmeye yönelik olarak duygusal anlamda desteğe ve yönlendirilmeye ihtiyaçları olduğu da bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Öğrenci koçluğu, işte bu alanı doldurmayı hedeflemekte olup, gençlerin yönlendirilmelerindeki boşluğu tamamlamayı amaçlamaktadır. Öğrenci Koçluğu; akademik yaşamda başarı becerilerini arttırma amacıyla öğrenci ile koç arasında kurulan işbirliğidir. Öğrenci Koçluğunun amacı; öğrenciyi hedefleri doğrultusunda yönlendirmek, motive etmek ve onun bu süreç içinde yaşadığı zorluklarla baş etmesini sağlamaktır. Başarılı bir sporcu koçunun oyuncuları için yaptığı, hedeflere ulaşmada motivasyon odaklı çalışmaları, öğrenci koçu öğrencisi için yapar. Öğrenci Koçu, öğrencinin hedeflere ulaşmasını destekler, öğrenme motivasyonunu arttırır, öğrencinin akademik çabalarını sonuca ulaştırmasını sağlarken, iht...Devamını Oku »

Öğrenci Koçu Ne Yapar?

Öğrenci Koçu Ne Yapar?

Doğuştan gelen özelliklerinin ve temel aile yapısının üzerine kendi öz kimliğini oluşturma sürecinin en önemli dönemini yaşarken oluşan yalnızlık ve yöntemsizlik; İlerideki hayatında çeşitli krizlerle karşısına çıkacaktır. Pek çok insan, hayatının orta yerlerinde yorulup, yürüdüğü yolun kendisine ait olmadığını düşünmeye başlar. Bir arkadaşı, bir yakını, öğretmeni, dostu ya da eşi olarak karşısına çıkan birileriyle, bir enerji ve motivasyon kazanıp gerçek yolunu geç de olsa bulma şansı yakalayabilir bazen. Fakat bu, tamamen rastlantısal bir durumdur. Herkes bu şansa sahip olmayabilir. Yeni oluşumu eğitimli danışmanla profesyonelce yapanlar daha doğru yöntemlerle fazla yara almadan ve başarıyla gerçekleştirirler. Erişkin yaş aşamasındaki bu uzmanın adı Yaşam Koçu’dur. Yetişme çağında ise danışmanın adı Öğrenci Koç’u olur. Öğrenci koçluğu ile çocuğunuz ders çalışmayı zorunluluk halinden çıkaracak, zamanını daha etkin ve verimli kullanmayı öğrenecek, kendi isteği ve çabas...Devamını Oku »

1 2 3
Yukarı Çık