Takım Koçluğu

Takım Koçluğu Nedir?

Takım Koçluğu Nedir?

Kurum içindeki takımların bir bütün halinde gelişmelerini, daha uyumlu çalışmalarını ve verimli sonuçlar almalarını sağlamaya yönelik bir çalışmadır. Bu program süresince takım üyeleri üretken çözümler üretme becerisini elde etmektedirler. Süreç Koçluk hizmetindekine benzemekle birlikte kişisel koçluk hizmetinden farklı olarak Grup/Takım şeklinde koçluk hizmeti alınmaktadır. Danışan, seçilen “gelişim grubu” nun koçluk sürecinin sonucunda ulaşmasını arzu ettiği kavramsal bir hedef belirler. Gelişim grubu çalışması önceden tasarlanmamış bir süreçtir. Süreç içeriği, içerikse doğal olarak süreci belirler. Burada heddeflenen, koçluk hizmeti alan danışanların uzmanları yani yönlendirici/gözlemci eşliğinde müşteri ile birlikte geliştirilen hedefe ulaşmak yolunda bir ekip olmanın dinamiklerini deneyimleyerek öğrenmeleri, kişisel olarak değerlerinin farkına varmaları, kendilerini ve ekip arkadaşlarını sadece birer profesyonel değil "insan" ve "birey" şeklinde görmeleri ve kabul...Devamını Oku »

Takım Koçluğu

Takım Koçluğu

Takımın kendi dinamiklerini, birbirleri arasındaki etkileşimlerini anlamasını ve birlikte hareket etmesini sağlayacak, farkındalık oluşumunu ve kazanılmasını sağlayacak araç ve becerileri katılımcılara aktarmaktır. Danışan, seçilen “gelişim grubu” nun koçluk sürecinin sonucunda ulaşmasını arzu ettiği kavramsal bir hedef belirler. Gelişim grubu çalışması önceden tasarlanmamış bir süreçtir. Süreç içeriği, içerikse doğal olarak süreci belirler. Burada heddeflenen, koçluk hizmeti alan danışanların uzmanları yani yönlendirici/gözlemci eşliğinde müşteri ile birlikte geliştirilen hedefe ulaşmak yolunda bir ekip olmanın dinamiklerini deneyimleyerek öğrenmeleri, kişisel olarak değerlerinin farkına varmaları, kendilerini ve ekip arkadaşlarını sadece birer profesyonel değil "insan" ve "birey" şeklinde görmeleri ve kabul etmeleri, direnç ve farklılıklarla cesurca yüzleşmeleri, geribildirimin önemini kavramaları; sonuç olarak, eğitimlerle sağlanması istenen davranış değişiklik...Devamını Oku »

Takım Koçu

Takım Koçu

Bir takımın ruhu bireyleri sarar, etkiler ve takımın birlikte nasıl çalışacağı ve ne üreteceği üzerinde anlamlı bir rol oynar. Bir takımla yakından çalışmış herhangi biri bunu kendi deneyimlerinden bilir. Etkili takım koçluğu bir sistem olarak bütüne ve takım arasındaki karşılıklı ilişkilere odaklanır. Takım koçluğu, bireylere daha iyi ekip üyeleri olmaları konusunda yapılan koçluktan çok daha fazlasını içerir. Takıma, herhangi bir üyesinin ihtiyaçlarından bağımsız olarak bir sistem gibi koçluk edilmelidir. Başarılı bir takım için ortak bir amaç için uyum içinde çalışmak ve hedefe koşmak çok önemlidir. Kurumlarda “Takım Koçluğu” sabit ya da değişken takımların bir arada en üst düzeyde performans ile çalışması için uygulanır. Takımdaki kişilerin birbirini dinlemesi, güveni, empati kurması ve birbirlerine açık olmaları takım koçluğundaki diğer temel hedeflerdendir. Ayrıca takım çalışma hedefi doğrultusunda çalışmalar yapılır. Koçluk hizmeti alan şirketl...Devamını Oku »

Yukarı Çık