Üniversiteler

Sözel Bölüm Meslekleri 2012 - 2013

Sözel Bölüm Meslekleri 2012 - 2013

ANAOKULULU ÖĞRETMENLİĞİ Anaokulu öğretmenliği programının amacı, okul öncesi eğitim veren kurumlara öğretmen yetiştirmektir. Mezunlar meslek liselerinde ve okul öncesi eğitim kurumlarında öğretmen olarak görev alabilirler. ARKEOLOJİ VE SANAT TARİHİ Türkiye’de ve dünyada üretilmiş sanat eserlerinin, kronolojik gelişmelerinde ve yöresel boyutlarında ele alınarak, kültür ve uygarlıkları konusunda ele alınarak, kültür ve uygarlıları konusunda eğitim ve araştırma yapılır. En temel çalışma alanı müzelerdir. Ayrıca MTA, Kültür Bakanlığı gibi kuruluşlarda da çalışılabilir. BASIN VE YAYIN Basın yayın programı, basın, radyo, televizyon, halkla ilişkiler, sinema, reklamcılık ve turizm gibi kitleye yönelik alanlarda eleman yetiştirmeyi amaçlamaktır. Bu amaçla toplumsal , siyasal ve ekonomik olayları kavramayı sağlayacak biçimde çok yönlü kültür, teknik ve uzmanlık bilgileri vererek Türkiye’nin iletişim yaşamına ilişkin konularda eğitim ve araştırma yapmaktadır C...Devamını Oku »

Üniversite Harçları Kaldırıldı!

Üniversite Harçları Kaldırıldı!

Üniversite Harçları Kaldırıldı Mı? 2012-2013 Eğitim Döneminde.... Başabakan Erdoğan'da "Üniversite Harçları" soruldu. ÜNİVERSİTE HARÇLARI KALKACAK MI? Bu konuyla ilgili haberler gazetede yazılınca bazı köşe yazıları 'En sonunda öğrencilerin haklılığı ortaya çıktı' ifadelerini kullandılar. Ne yazık ki bu ülkede kimin ne dediğine çok dikkat ediliyor. Biz bu konuyu gündeme aldığımızda 1.7 katrilyon gibi bir tablo çıkıyor. Zaten devletten bu para çıkıyor öğrenim harç kredileriyle.. Ve şu anda biz bu harcı kaldırma kararını verdik. Arkadaşlar çalışmaları yapıyorlar. Önümüzdeki dönemde harç almayı düşünmüyoruz. Nihai çalışmalar yapılıyor. Burs ve kredi aynı şekilde devam edecek. Harcı da inşallah almayacağız. Bunun gündemden de düşüreceğiz. Onlar yine bir başka pankartı pankartı açacaklar ve yumurtaları atacaktır....Devamını Oku »

Üniversite Kayıt Tarihleri 2012 - 2013

Üniversite Kayıt Tarihleri 2012 - 2013

2012 – 2013 Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlayacak ? Üniversite Kayıt Tarihleri – 2012 Üniversite Kayıtları – 2012 Üniversite Kayıt Tarihleri Ne zaman sorularının yanıtını merak eden arkadaşlarımız için ayrıntılı bilgi yazımızın devamında 2012 – 2023 Üniversite Kayıt Tarihleri 2012 – 2013 Üniversite kayıtları ne zaman 2012 Üniversite kayıt başvuruları 2012-2013ders yılında ÖSYS sonuçlarına göre bir programa yerleşen adayların kayıt işlemleri bütün üniversitelerde 19.9.2011 – 22.9.2011 tarihleri arasında yapılacaktır. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) kazanan adayları gösteren fotoğraflı sınav sonuçlarını adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine gönderecek. Üniversiteyi kazanan adaylar kendileri için sınav sonuç belgesinde belirtilen günde kayıt yaptıracaklar KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER Adayların kayıt için şu belgeleri hazırlamaları gerekiyor: - Mezun olu...Devamını Oku »

Yukarı Çık