Yılbaşı

2014'E Girerken Yılbaşı Sofrası

2014'e Girerken Yılbaşı Sofrası

2014’ü karşılamaya hazırlandığımız bugünlerde herkesin hayalini yılbaşı sofraları süslüyor.Sağlıklı bir yılbaşı sofrası ile yeni yıla sağlıklı girilmesi gerektiği ve yeni yılın ilk sabahına rahatsızlanan bir mide ile uyanmak istemeyenlere şu önerilerde bulunuyor: Salata ile tokluk hissi: Sofrada mutlaka semizotu, enginar, beyaz lahana ya da renkli biberlerden oluşan mevsim salataları ve yılbaşı yemeğinde tokluk hissi oluşturacak hafif yiyecekler bulundurun. Hindi, balık ve tavuk: Hindi düşük kolesterol bakımından sağlıkla tüketilebilecek bir besin. Hindinin alternatifi ise balık ve tavuk olmalı. Kızartma yerine taze peynir: Kızartma, kavurma gibi ağır ve yağlı yiyecekler yerine taze peynir ve haşlanm...Devamını Oku »

2014 Resmi Tatil Günleri

2014 Resmi Tatil Günleri

Bu yıl kaç gün tatil yapacağız? Her yeni yıla sayılı günler kala en merak edilen konuların arasında, o sene resmi tatillerin hangi günlere denk geleceği yer alıyor. 2429 sayılı kanuna göre düzenlenen resmi tatillerde izinli olan çalışanlar ve öğrenciler her yıl bu günleri iple çekiyor. 2014 yılında resmi tatiller ve hafta sonu izinleriyle birlikte toplam 115 gün tatil yapılacak. 2013 yılında Kurban ve Ramazan Bayramı, resmi tatiller ve hafta sonu izinleriyle beraber toplam 117 gün tatil yapan çalışanlar ve öğrenciler, 2014’te iki gün daha az dinlenerek 115 gün izin yapacak. 2014’ün ilk tatili ise 31 Aralık’taki yılbaşı gecesinin ardından 1 Ocak Çarşamba günü olacak. Çarşamba gününe denk gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve perşembe günü olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde de birer gün tatil yapılacak. ...Devamını Oku »

Evde Yılbaşı Hazırlıkları

Evde yılbaşı hazırlıkları

Yılbaşına doğru geri sayımın başladığı şu günlerde, hazırlıkları son ana bırakmamak en iyisi. Özellikle yılbaşına birkaç gün kala marketlerden otoparklara kadar hemen her yerde bir yoğunluk yaşanacağından, iki ayağınızı bir pabuca sokmaktan kaçınmalısınız. Yılbaşı öncesi evde son hazırlıkların tamamlamak için erken davranmakta fayda var. Yeni yılı kendi evinizde misafirlerinizle ya da dışarıda bir partide kutlayacak olabilirsiniz. Bir yılbaşı hazırlık listesi sayesinde hemen her duruma hazırlıklı olabilirsiniz. Aşağıda hazırladığımız listeyi kendi planlarınıza göre daha da genişletmeniz mümkün. Hediye alışverişine hâlâ başlamadıysanız, tam vaktidir. Alışverişi kesinlikle son güne bırakmayın. Yılbaşına doğru mağazaların stokları tükenmeye başlar, renk, model, beden çeşidi azalır. Hediye paketi için uzun dakikalar beklemeniz gerekir. Her ne kadar hediyeler mağazalarda paketleniyor olsa da, siz bir kırtasiyeden şık hediye paketleri ve paket süslemeleri edi...Devamını Oku »

Yılbaşı Gecesi Evde Neler Yapılır? 2014

Yılbaşı gecesi evde neler yapılır? 2014

Oldum olası yılbaşı akşamı dışarı çıkmayı sevmem her yer kapasitesinin ve normal fiyatının kat ve kat üzerinde olur. Trafik zaten katlanılmaz ve tehlikelidir. Bu yüzden özel hazırlıklarla sevdiğimiz kişi veya kişilerle evde geçirilen bir yılbaşı gecesini kolay kolay başka bir alternatif ile değiştirmem.Bu sebeple yılbaşının yaklaştığı şu günlerde size evde yaşayacağınız güzel bir akşam için pratik ve ekonomik bazı fikirler sunmak istedim. Eğer yılbaşını sevgilinizle baş başa romantik bir şekilde geçirmek istiyorsanız; Önce mekandan başlayalım. Evinizde yapacağınız minik değişikliklerle alıştığınız ortamdan biraz farklı bir görünüm yaratmakta fayda var. Bu farklılıklar koltuğunuzun üzerine atacağınız renkli bir örtü veya yastıklarla , masanızda kullanacağınız yeni bir örtüyle sağlanabilir.Her şey detaylarda gizli, işe özel bir masa dekoru ile başlayabilirsiniz. Aralık ayı boy...Devamını Oku »

Yılbaşı Gecesi Ne Giyilir 2014

Yılbaşı Gecesi Ne Giyilir 2014

Her özel günde tutan 'Ne giyeceğim?' krizi herkesin kabusu oldu! Alternatif çok çünkü her şey moda! Her özel günde tutan 'Ne giyeceğim?' krizi hepimizin kabusu! Alternatif çok çünkü her şey moda! Tam 20 senedir özel günlerde ne giyilmesi gerektiği üzerine yazıp çiziyorum; bu sene bir değişiklik yapmak istedim ve 'Bu Yılbaşı ne giymeyin?'i yazdım! Herkese şık bir Yılbaşı diliyorum, mutlu seneler... Tek parça elbise giymeyin: Onun yerine ipek bir bluz ve bir pantolon giyin. Özellikle barok desenli pantolonlara bir şans tanıyın. KUŞ GİBİ OLUN Pul payet giymeyin: Tüylü etekleri denemeye ne dersiniz? Giydiğinizde insanı kuş gibi hissettiren bir kumaş. Evet, biraz toplu gösterme riski de var! Bu durumu da göz önünde bulundurun. Saçınızı su dalgası yapmayın: Saçlarınızı dondurma modelinde toplayın ve 1950'lerin filmlerinden çıkmış gibi olun. ya da saçınıza abartılı krape yaptırın. Bu model net üç santimetre daha ...Devamını Oku »

1 2 3 4
Yukarı Çık