Hamilelik

Hamilelik Hakkında( Çocuğa Ait Diğer Eşyalar)

Hamilelik Hakkında( Çocuğa ait diğer eşyalar)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Çocuğa ait diğer eşyalar: - Yatak çarşafları ve yumuşak yorgan ya da battaniye gibi yatak takımları - Emniyet kemerli bir masa - Emniyetle kapanabilir geniş bir bez kovası - Bebek beslenirken oturabileceği, konforlu bir koltuk - Bebeğe banyo yaptırmak için geniş bir tekne - Güvenlikli bir araba koltuğu Bütün bebek oyuncakları, temiz ve sağlam tutulmalıdır. Oyuncakların, kaliteli ve kontrollü elması, çocuğunuzun bazı tehlikelerden uzak olması açısından çok önemlidir. ( hamile doğum, bebek hamile, hamile düşük, hamile gebe, hamile kadın, hamile insan, hamilelik, hamilelik belirtileri, hamile kalma, hamilelik testi, hamile kalmak, hamilelik öncesi, hamilelik takvimi, hamilelik belirtisi, hamilelik dönemleri, hamilelik hakkında, ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında (Bebeğe Hazırlık)

 Hamilelik Hakkında (Bebeğe Hazırlık)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Bebeğe Hazırlık Birçok çift, yeni bir bebek beklerken özellikle de bu ilk bebekleriyse çok heyecanlanmakta ve bebek için hemen alışverişe başlamaktadırlar. Bugün satılmakta olan şirin oyuncak bebeklere, sevimli oyuncak takımlarına karşı koymak zor gözükmektedir. Fakat gerçekte neye ihtiyaç duymaktasınız? Temel ihtiyaçlar arasında, elbiseler, çocuk bezleri, çocuğun rahatça uyuyabileceği çocuk karyolası, çocuk arabası ve çocuğunuzu sırtınızda taşıyabileceğiniz bohçalar sayılabilir. Çocuğunuz biraz büyüyünceye kadar diğer ihtiyaçları almak için bekleyebilirsiniz. Bebeğiniz için elbise seçiminde en önemli faktör elbiselerinin pratik olmasıdır. Hemen ihtiyaç duyabileceğiniz şeyler çocuğunuzun yılın hangi mevsiminde doğduğuna da bağlıdır. Örneğin; eğer çocuğunuz yaz ortasında dünyaya gelmişse kalın bir uyuma battaniyesine ihti...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında (Gebelik(Hamilelik), Doğum Kontrolü Ve Kısırlaştırma (Sterilizasyon))

Hamilelik Hakkında (Gebelik(Hamilelik),  Doğum Kontrolü ve Kısırlaştırma (Sterilizasyon))

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebelik(Hamilelik), Doğum Kontrolü ve Kısırlaştırma (Sterilizasyon) Aile planlaması, istenmeyen gebeliklerin önlenmesidir. Diğer bir ifadeyle kaç çocuk sahibi olacağınıza ve ne kadar yıl arayla çocuk yapacağınıza karar vermenizdir. Aile planlamasındaki temel faktör, gebelikler arasındaki kullanacağınız doğum kontrol yöntemidir. Genel olarak, doğumdan sonra 3-4 hafta içerisinde cinsel ilişkiye girmeye başlayabilirsiniz. Bu dönemde bir doğum kontrol yöntemi seçebilirsiniz. Böylece kendinzi hazır hissediyorsanız güvenli bir şekilde cinsel ilişkiye girebilirsiniz. Doktorunuzla ya da hemşirenizle doğum kontrol yöntemleri hakkında konuşmalı ve ileriki gebelikleriniz için uygun olanı seçmelisiniz. Artık çocuk yapmama kararı alan çiftlerden birisi için kısırlaştırma düşünülebilir. Kısırlaştırmayı (sterilizasyon) tercih eden birçok kad...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında (Gebelik(Hamilelik) Sünnet)

 Hamilelik Hakkında (Gebelik(Hamilelik) Sünnet)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebelik(Hamilelik) Sünnet Sünnet olmamış bir erkek çocuğun penis (kamış)inin en duyarlı 'bölgesi olan uç kısmım saran bir deri tabakası (sünnet derişi) bulunmaktadır. Sünnet, bu deri tabakasının kesilip uzaklaştırılmasından ibarettir. Eğer ebeveyn bebeklerinin sünnet olmasını istiyorlarsa, bebek hastaneden ayrılmadan önce sünnet edilebilmektedir. Bu konuyla ilgilenen insanlar ciddî şekilde sünnet hakkında pozitif ve negatif düşüncelerin! belirtmişlerdir. Sünnet acil olmayan bir operasyondur ya da genel olarak tıbbî açıdan sünnet için bir neden yoktur. Amerika'da erkek bebeklerin yandan çoğu sünnet olmasına karşın, Kuzey Avrupa'da ve dünyanın diğer bölgelerinde sünnet o kadar yaygın değildir. Bazı aileler çocuklarının sünnetim dinî ve kültürel nedenlerle yaptırmaktadır. Örneğin; müslümanlar ve yahudiler, yüzyıllardan beri erkek çocuk...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında( Gebelik(Hamilelik), Anne Sütüyle Besleme)

Hamilelik Hakkında( Gebelik(Hamilelik), Anne Sütüyle Besleme)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebelik(Hamilelik), Anne Sütüyle Besleme Bebeğinizin kendi sütünüzle mi yoksa biberonla mı beslenmesi gerekir? Bu konudaki kararınız, bebeğinizin bakımı için vermeniz gereken en temel karardır. Gebelik boyunca, çocuğunuzu kendi sütünüzle besleme planı yapmasanız da vücudunuz süt üretmektedir. Anne sütü (doğumdan sonraki ilk 2 ile 4 gün boyunca üretilen süt kolostrum adını alır) bebeği besleyecek ve koruyacak şekilde üretilmektedir. Bebeğin savunma mekanizmasını oluşturarak hastalıklara karşı onu koruyan antikor içermektedir. Bebeğin ihtiyaç duyacağı tüm gıdaları gerekli oranlarda kapsamaktadır. Anne sütüyle beslenen bebekler daha az beslenme sorunuyla karşılaşır. Örneğin daha az kabız olurlar. Daha az enfeksiyon ve alerjiye yakalanırlar. Anne sütüyle beslenmesi aynı zamanda rahim kastıncı hormonlar salgılatacak, kısa sürede rahmin e...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık