Hamilelik Hakkında (Gebelik(Hamilelik) Sünnet)

 Hamilelik Hakkında (Gebelik(Hamilelik) Sünnet)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Gebelik(Hamilelik) Sünnet Sünnet olmamış bir erkek çocuğun penis (kamış)inin en duyarlı 'bölgesi olan uç kısmım saran bir deri tabakası (sünnet derişi) bulunmaktadır. Sünnet, bu deri tabakasının kesilip uzaklaştırılmasından ibarettir. Eğer ebeveyn bebeklerinin sünnet olmasını istiyorlarsa, bebek hastaneden ayrılmadan önce sünnet edilebilmektedir.

Bu konuyla ilgilenen insanlar ciddî şekilde sünnet hakkında pozitif ve negatif düşüncelerin! belirtmişlerdir. Sünnet acil olmayan bir operasyondur ya da genel olarak tıbbî açıdan sünnet için bir neden yoktur. Amerika'da erkek bebeklerin yandan çoğu sünnet olmasına karşın, Kuzey Avrupa'da ve dünyanın diğer bölgelerinde sünnet o kadar yaygın değildir. Bazı aileler çocuklarının sünnetim dinî ve kültürel nedenlerle yaptırmaktadır. Örneğin; müslümanlar ve yahudiler, yüzyıllardan beri erkek çocukları sünnet ettirmektedirler.

Bazı kişiler, hijyen (sağlık) açısından sünnet olmayı tercih etmektedirler. Ölü hücreler içeren peynirimsi bir ifrazat olan smegma sünnet olmamış çocukların sünnet derilerinin altında toplanmakta kokuya ve enfeksiyona neden olmaktadır. Bir çocuğa, günlük temizliğin bir parçası olarak smegmadan kurtulması için penis'inin yıkanması öğretilebilir.

Nadir de olsa bazı erkek çocuklar, küçük abdesti engelleyecek kadar ya çok küçük bir sünnet derişi açıklığıyla ya da hiç açıklık olmayacak şekilde'düny'aya gelebilmektedir. Sünnet her sorunu çözecektir. Bilim adamları, sünnetin cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların ve penis kanseri riskin! azaltip azaltmadığım tartışmaktadırlar. Fakat veriler yeterli değildir. Sünnet olmuş çocuklarda, idrar yolu enfeksiyonları sünnet olmayanlara göre daha azdır. Fakat iki grupta da bu risk genel olarak düşüktür. Sünnetin kendisi nadir de olsa bazen komplikasyona yol açabilmektedir.

Sünnet hususunda alınacak kararı, kişisel, duygusal ve dinî tercihler etkilemektedir. Hukukî ya da tıbbî açıdan sünnet gerekli değildir. Sünnet bazı hastanelerde ebeveyne önerilmemektedir. Bunlara da saygı duymak gerekir.

Doktorunuzla erkenden sünnet hakkında konuşmalısınız. Böylece daha bilgilenmiş bir şekilde karar almanız mümkün olacaktır. Sünnet olmuş ve olmamış çocuklar için gerekli olan bakım ve sünnet prosedürü için yazılan her şeyi doktorunuza sormalısınız.

( hamile doğum, bebek hamile, hamile düşük, hamile gebe, hamile kadın, hamile insan, hamilelik, hamilelik belirtileri, hamile kalma, hamilelik testi, hamile kalmak, hamilelik öncesi, hamilelik takvimi, hamilelik belirtisi, hamilelik dönemleri, hamilelik hakkında, hamilelik, hamile bayan)

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık