Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Sonrası, Eş

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte  Doğum Sonrası,    Eş

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Sonrası, Eş Yeni bir babanın ihtiyaçlanna ve düşüncelerine çoğu zaman yeterince dikkat edilmez. Babaya verilen tavsiyelerin çoğu anneye nasıl yardım edeceği hakkında olmaktadır. Fakat onun için de evde yeni bir bebeğe uyum sağlamak zor olabilmektedir. Baba, babalık hakkında çok karışık duygular yaşayabilmektedir. Kendisin! içine verebilir ya da kendisini evden uzak tutmaya çalışabilir. Tamamen kendisini baba olma duygusuyla da meşgul edebilir. Bir babanın yeni çocuğuyla arasındaki bağ, babanın bebeğin bakımına yardım etmesiyle artacaktır. Yeni bir anne, ilk zamanlar bebeğin bakımma bil" başkasının karışmasına, herşeyi kendisinin daha doğru yapacağım düşünmesinden çok, babanın bebek bakımındaki tecrü- besine olan kuşkularından dolayı izin vermek istemez. Babanın bebegini kucaklaması, bakımına katilması ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Sonrası Anne Ve Bebek

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte  Doğum Sonrası    Anne ve Bebek

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Sonrası Anne ve Bebek îlk defa anne olanlar genelde bebek bakımının nasıl olması gerektiğini bildiklerine inanırlar. Aslında yeni anneler, diğer önemli hayatî becerileri öğrendikleri gibi annelik becerisin! de öğrenmelidirler. Ruh durum zaman ve sabır gerektiren bir olaydır. Bazı anneler, mükemmel bir bebek yetiştirme ve mükemmel bir anne olma düşünceleriyle doludurlar. Bebekler doğumdan itibaren farklı karakterdedirler, (Bazılarının bakımı diğerlerine göre daha kolaydır.) Düşünce kendisinin ya da arkadaşlarının da olsa "mükemmel anne" idealine uygun yaşamadığım düşünen bir anne kendisin! yetersiz görebilir ve depresyona girebilir. Kadınların çoğu, iyi bir gelirleri ve duygusal destekleri de olsa işe gitmeyi, diğer çocukların bakımım sağlamayı, ev işlerini ve yeni bebeğin bakımım yapmayı istemektedir. ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Sonrası Günlük Hayata Tekrar Dönüş

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte  Doğum Sonrası  Günlük Hayata Tekrar Dönüş

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Sonrası Günlük Hayata Tekrar Dönüş Yeni bir bebeğin aileye kazandırılması siz ve eşiniz için çok Özel bir andır. Fakat bazen güvensizlik hissedebilirsiniz. Eğer eşiniîle olan ilişkilerinizin değişcceğini, günlük yaşam tarzının yeni bir şekle gireceğim ve eski yaşantınızın artık tutmayacağım aklınızda tutmaya çalışırınız, evdeki yeni aile hayatınıza daha rahat başlayabilirsiniz. Yeni bir bebek, tüm ailede yaşayanları etkiler. Ailenin, her üyesinin bir rolü vardır ve bebeğin bakımında sorumluluk almaları gerekir. Yapacağınız en iyi şeylerden bir tanesi, eşinizle, anne ve babanızla, arkadaşlarınızla ve diğer annelerle konuşmaktır. Sorunlarınızı paylasın ve önem verdiğiniz kişileri dinlemeyi ihmal etmeyin. Annelik ya da babalığın vermiş olduğu stresle, yeni bir anne ya da baba kontrolü kayhederek beb...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Sonrası Sıkıntı Ya Da Depresyon

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte  Doğum Sonrası   Sıkıntı ya da Depresyon

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Sonrası Sıkıntı ya da Depresyon Doğumdan sonra birçok yeni anne, kendilerim kırılgan, yalnız ve tükenmiş olarak hissetmektedir. Bu duygular yeni annelerin beklentileriyle uyumlu gözükmemektedir. Ne hakkında deprcsyona girdiklerim de merak etmektedirler. Bu duyguların onların kötü bir anne olduklarım gösterdiği korkusunu yaşayabilirler. Aslında her 10 yeni anneden yaklaşık 7'si doğumdan sonra "bebek sıkıntısı" yaşamaktadır. Doğumdan sonra yaklaşık ilk 3 gün, yeni anneler, kendilerini, düşünceli, sıkıntılı, kötü, hisli ve dokunsan ağlayacak şekilde hissetmektedirler. Hiçbir neden olmaksızın, yeni beheklerine, eşlerine ve diğer çocuklarına karşı kızgın davranabilirler. Hiç uyarmadan hağırabilirler. Zaman zaman uyku, beslenme ve karar alabilme sorunları yaşayabilirler. Bebğin bakımım iyi yapıp yapmadıklar...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Sonrası Depresyon

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte  Doğum Sonrası Depresyon

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Sonrası Depresyon Doğumdan sonra yeni annelerde, korku, üzüntü, kızgınlık ve endişe gibi duygulara çok sık bir şekilde rastlanmaktadır. Yeni annelerin çoğu, doğum sonrası, bebek ya da annelik sıkıntısı adı verilen bu duyguları yaşamaktadır. Bu duygular daha ağır ve uzun sürerse, muayene ve tedaviyi gerektiren "doğum sonrası depresyon" adı verilen ciddi bir rahatsızlığa işaret eder. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224 ms...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık