Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Genel Anestezi

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, DOĞUM Genel Anestezi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, DOĞUM Genel Anestezi Genel anestezikler, uyumanızı ya da şuurunuzu kaybetmenizi sağlayan ilaçlardır. Eğer genel anestezi altında iseniz doğum sırasında uyanık olmayıp ağrı da duymayacaksınız demektir. Genel anestezi, doğur ağrısını gidermek için kullanılmaz. Sezeryanla doğum ve bazen de aci vajen yoluyla doğumlarda kullanılır. Genel anestezide, midedeki gıdaların ve asitin gırtlağa, oradan da akciğerlere ulaşarak tahribat oluşturması nadir fakat çok ciddi bir problemdir. Bu yüzden doğum süreci boyunca katı gıdalar almamalısınız. Mide asitinin akciğerlere kaçmasın! önlemek için doğumun sonlarına doğru asit giderici ilaçlar verilebilir. Sezeryanla doğum için genel, spinal ya da epidural anestezilerden hangisinin uygulanacağı sizin ve bebeğinizin durumuna bağlı oldu; kadar sezeryanla doğumun niçin tercih ed...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum, Spinal Blok

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte DOĞUM, Spinal Blok

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte DOĞUM, Spinal Blok Spinal blok (Spirmi block), epidural blok gibi, bel bölgesinde enjeksiyonla uygulanır. Yatakta bir yanınızda yatarken ya da otururken, vücudun alt yarı bölgesin! uyuşturmak için düşük dozda ilaç omirilik sıvışma enjekte edilir. Haç verildikten sonra yatakta kalmalısınız. Ağrıyı çok iyi önler ve kısa sürede etkisin! gösterir, fakat sadece bir iki sası etkisi sürer. Spinal blok, doğum sırasında sadece bir kez uygulanabilir. Bundan dolayı, doğumdan hemen önce ağrıyı gidermek için uygulanmalıdır. Spinal blok sezeryanla doğum sırasındada kullanılabilir. Bebek vajinal doğum sırasında forseps ya da vakum (forceps &vacuum extraction)'a ihtiyaç duyarsa spinal blok uygulaması burada da faydalı olabilir. Spinal blok, epidural blok gibi aynı yöntemle tedavi edilebilen yan etkiler gösterebilir. Semer bloku, b...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum, Epidural Blok

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte  DOĞUM,  Epidural Blok

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte DOĞUM, Epidural Blok Epidural blok (Epidural Blok), bölgesel bir anestezi olup, açıklanan diğer yöntemlerden daha geniş bir alanı etkilemektedir. Vücudun alt yarı bölgesinde duyu kaybı oluşturur. Bu duyu kaybının genişliği kullanılan ilaca ve dozuna bağlıdır. Epidural blok, bel bölgesinde enjeksiyonla uygulanır, îlaç, vücudun alt tarafından sinyalleri getiren sinirlerin ulaştığı omuriliğin dışındaki bir boşluk olan epidural boşluğa enjekte edilir. Bu tip anestezi yöntemi ile rahim kasılmalarından ve bebeğin basının vajenden çıkarken oluşan ağrıların engellenmesini sağlamaktadır. Yüksek doz ilaç kullanıldığında, epidural blok, sezeryanla doğum sırasında oluşan ağrının kontrolünde de kullanılabilir. Sizden oturmanız ya da belinizi kamburlaştiracak şekilde yatmayız ve enjeksiyon bitene kadar bu pozisyonu koru...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Paraservikal Blok

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte DOĞUM Paraservikal Blok

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte DOĞUM Paraservikal Blok Paraservikal blokta (Paracervical block), rahim ağzının etrafındaki dokulara lokal bir anestezik ilaç enjekte edilir. Bebeğin basının doğum kanalına girebilmesi için rahim ağzının genişlediği sırada oluşacak ağrıyı engeler. Rahim kasılması sırasında oluşan ağrıları da hafifletir. Paraservikal blok, ağrının giderilmesinde etkili olmasına karşın, çok kısa sürelidir. Bazen bebeğin kalp atışlarım yavaşlatabilir. Bebeğin üzerindeki etkilerden dolayı, bebeğin kalp ritmi yakından takip edilir. Kalp atış hızım düşürücü etkisinden dolayı bu tip ağrı giderme yöntemi genelde tercih edilmemektedir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Pudendal Blok

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte  Doğum  Pudendal Blok

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Pudendal Blok Pudendal blok, perineum (vajen ve rektum (kalın bağırsağın bir bölümü) arasındaki bölgenin adı) çevresindeki ağrının oluşumunu engellemek için doğumdan kısa bir süre önce enjeksiyonla yapılır. Özelikle doğumdan önce perineum bölgesinin uyuşması için çok faydalıdır. Bebek, doğum kanalından geçerken vajen ve rektum çevresinde oluşan ağrının engellenmesinde çok etkilidir. Pudendal blok, en güvenli anestezi tiplerinden biridir. Ciddi yan etkileri çok nadirdir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehit...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık