Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Gbs Enfeksiyonu İçin Tedavi

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte  GBS Enfeksiyonu İçin Tedavi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte GBS Enfeksiyonu İçin Tedavi Bebekte GBS enfeksiyonunu önlemenin en iyi yolu doğumda, annenin antibiyotiklerle tedavi edilmesidir. Doğumdan önce gebe kadınin tedavi edilmesi, bebeğin enfeksiyona kapılmamasını garanti altinda almaz. Eğer gebelik sırasında tedavi edilmişse, tedaviden sonra beb| ğin doğumundan önce kadın tekrar pozitif (hastalıklı) olabilir. Pozla olduğu durumda da GBS bebeğe geçebilir. 1 Gebelikte teste tabi tutulmayan bir kadın doğum sırasında tedaviye tabi tutulabilir. Bazı risk faktörleri, GBS enfeksiyonlu bir anneden! bebeğe enfeksiyonun geçme ihtimalini yükseltmektedir. Tedavi, en et|kili bu kadınlarda olmaktadır. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Gbs Enfeksiyonu İçin Testler

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte GBS Enfeksiyonu İçin Testler

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte GBS Enfeksiyonu İçin Testler GBS'ını tesbit edebilecek testler vardır. Fakat mükemmel değildirler. Testlerden bir tanesi GBS için yapılan kültürlerdir. (Bakteriye özel besi yeri) Kültür için vajen ve rektumdan (kalın bağırsağın bir bölümü) örnekler alınarak özel maddeler içerisinde mikrop üretılmeye çalışılır. Bir idrar örneği de, kültür için kullanılabilir. Sonuçları elde etmek 2 gün alabilir. Kültürlerin teşhise taydaşı, GBS'nın yapılarından dolayı sınırlıdır. bir kadın, bazen bakteriler tarafından kolonize (bakterilerin kümeler oluşturması) olduğu halde testin sonuçları negatif çıkabilir. Ya da herhangi bir anda vücudun herhangi bir bölgesi (örneğin vejen) negatif olabilirken başka bir bölgesi (örneğin rektum) pozitif olabilir. Bundan dolayı kültür yapılması, doğum sırasında kadınların bakteriler tarafından kolo...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Gbs Enfeksiyonu İçin Risk Faktörleri

 Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte GBS Enfeksiyonu İçin Risk Faktörleri

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte GBS Enfeksiyonu İçin Risk Faktörleri Bu risk faktörlerini taşıyan kadınların GBS'la enfeksiyonlu bir çocuk sahibi olma ihtimalleri artmaktadır. Bu kadınlar doğum sırasında alacakları tedaviden büyük fayda göreceklerdir. - Erken doğum (37. gebelik haftasından önce doğumun başlaması) - Zarların zamanından önce yırtılması (amniotik boşluğun gebeliğin 37. haftasından önce yırtılması) - Zarların uzun süre yırtık kalması (amniotik boşluk yırtıldıktan sonra 18 saat süreyle yırtık kalması) - Önceki çocuğun GBS enfeksiyonlu olması - Doğum sırasında ateş DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: <...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Grup B Steptokoklan (Gbs)

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Grup B Steptokoklan (GBS)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Grup B Steptokoklan (GBS) GBS bakteriler, gebe kadınlarda oldukça sıktır. Genelde vajen ve rektumda (kalın bağırsağın bir bölümü) bulunurlar. Bu bakteriler boğaz enfeksiyonuna sebep olan streptokoklardan farklıdırlar. Vücudunuzda GBS'ını hiçbir belirti göstermeden taşıyabilirsiniz. GBS, ağrı ve inflamasyona (iltihaplanma) yol açacak şekilde böbreklerde, idrar kesesinde ya da rahimde enfeksiyona yol açabilirler. Bu enfeksiyonlar genelde çok ciddi değildirler ve antibiyotikle tedavi edilebilirler. GBS bulunduğu halde kişide enfeksiyona neden olmuyorlarsa, bu kişinin kolonize olduğu (bakterilerin küme oluşturmaları) söylenebilir. Eğer bir kadından bebeğin GBS geçmişse bebekte, GBS'la enfeksiyon gelişebilir. Bu olay birkaç bebekte gerçekleşebilir. Virüslü bebekler, erken ya da geç enfeksiyonlara yakalanabilirler. ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Listeriosis (Listerioz)

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Listeriosis (Listerioz)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Listeriosis (Listerioz) Listerioz, bazı gıdalarda bulunan bir bakteri tarafından oluşturulan bir hastalıktır. En sık etkilenen gıdalar, süt, peynir, çiğ sebzeler ve deniz ürünleridir. Belirtiler, bakteriye maruz kalındıktan haftalar sonra ortaya çıkar. Hiçbir belirti olmayacağı gibi ateş, titreme, kas ağrılan ve sırt ağrısı bulunabilir. Gebe kadınlar enfeksiyona yakalandıkları zaman, düşük de dahil olmak üzere teniste ciddi problemler oluşabilir. Virüs taşıyan kadınların bebeklerinde solunum zorluğu, düşük vücut ısısı ve diğer problemler görülebilir. Doğumda sağlıklı görünen bazı bebeklerde daha sonra ateş ya da beslenme bozukluğu gibi problemler ortaya çıkabilir. Bazı çalışmalar gebe kadınların diğer insanlara göre daha yüksek oranda enfeksiyona kapılma riski taşıdıklarım göstermiştir. . Listerioz hastalığının bel...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık