Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Görülen Şeker Hastalığı

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte   Görülen Şeker Hastalığı

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Görülen Şeker Hastalığı Bir kadında, gebelik sırasında seker hastalığı gelişmişse bunu "gebelikte görülen şeker hastalığı" (gestational diabetes) adı verilir. Gebelik sırasında plasenta tarafından üretilen hormonların etkisiyle oluşmaktadır. Bu hormonlar, insulinin çalışma mekanizmasını değiştirmektedirler. Eğer anormal glikoz düzeyleri ilk defa gebelikte ortaya çıkmışsa herhangi bir belirti görülmeyebilir. Yine de glikoz düzeyi doğumdan sonra normal sınırlarına inmektedir. Genelde gebelik şekeri olan bir kadında, sonraki hayatinda şeker hastalığı gelişme riski daha yüksektir. 30 yaşından büyük kadınlarda, gebelikte, şeker hastalığı oluşma riski daha yüksektir. Ailesinde şeker hastası bulunanlar ve normalden daha fazla şeker hastalığı bulunan etnik kökene sahip olanlar, daha yüksek risk altındadırlar. Her nasıls...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Şeker Hastalığı

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Şeker Hastalığı

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Şeker Hastalığı Şeker hastalığı, vücudun insulin yapımında ya da kullanımında bir problem olduğu zaman ortaya çıkar, însulin bir hormon olup, vücudun temel yakıt kaynağı olan glikozun vücut tarafından kullanılmasına yardım eder. Eğer vücut yeterince insulin yapamazsa ya da insulinle glikoz yeterince etkileşemezse, kandaki glikoz düzeyi yükselecektir. Gebelikten önce şeker hastalığınız olabileceği gibi gebelikte de şeker hastası olabilirsiniz. Her iki tipte de glikoz düzeylerin! kontrol etmek için insuline ihtiyaç duyulabilir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLI...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Preeclampsiayı

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Preeclampsiayı

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Preeclampsiayı Anımsatan Belirti ve Bulgular Bu belirti ve bulgular, bazen, Oebelikte yüksek tansiyonla ilgili olabilirler. Kan basıncınız) kontrot ettirmeniz için sizi alarma geçirmelidir, - Şiddetli ve devamlı başağrısı - Şişme (ödem) (Özellikle yüzde ise) - Karnın üst sağ kısmında ağrı - Bulanık görme ve gözlerin önünde noktaların belirmesi - Günde aniden yarım kilodan fazla kilo alma DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İz...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Preeclampsia'(Gebelik Zehirlenmesi)

  Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Preeclampsia'(Gebelik Zehirlenmesi)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Preeclampsia'(Gebelik Zehirlenmesi) îlk defa gebeliğin 2. yarısında yüksek tansiyonun uzun oluşması, idrarda protein bulunması ve vücutta sıvı tututumunun olması preeclampsia olarak adlandırılır. 100 gebe kadından 7'sinde bu olay ortaya çıkmaktadır. Preeclampsianın nedeni bilinmemesine rağmen, kronik yüksek tansiyonu olanlarda daha sık oluşmaktadır. Preeclampsialı kadınların çoğunda, buna rağmen, kronik yüksek tansiyona hiç rastlanmamıstir. Preeclampsia genelde ilk gebeliklerde ortaya çıkmakta, kadin kronik yüksek tansiyonlu ya da damar hastalıkları olmadığı sürece diğer gebeliklerde tekrar oluşmamakcadır, Preeclampsialı kadınların tansiyonu doğumdan sonra normale döner. Kronik yüksek tansiyon doğumdan sonra normale dönmez. Rahimdeki kan damarları, plasentaya kan sağlamaktadır. Bir kadın preeclampsialı ise, bu da...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kronik (Uzun Süreli) Yüksek Tansiyon

 Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Kronik (Uzun Süreli) Yüksek Tansiyon

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kronik (Uzun Süreli) Yüksek Tansiyon Bazı kadınlar, gebe kalmadan önce tasım süredir yüksek tansiyonlu alabilirler. Diyet, yaşam tarzı ve kaittım kronik yüksek tansiyonda Rol oynamaktadırlar. Bütün bir hayat boyunca tedavi olmamış yüksek tansiyonlu bir kadın, daha yüksek bir katpferizi riski akmadır. Aynı zamanda gebelikte de problertiler açısından -daha yüksek risk altındadırlar. Dolgan bebeğin daha küçük olması ya da bebek doğmadan önce plasentanın yırtılarak ayrılınası bu problemlerden bazılarıdır. Bu olaya, plasentanın erken ayrılmas adı verilir (abruptio placentae). Eğek' kronik yüksek tar.siyonunuz varsa, ne yediğinize dikkat ederek, kilo vecerek, belki ilaç kullanarak gebe kalmadan önce tansiyonunuzu konirol altina alma siniz. Gebelikte düzenli muayenelerinizi yaptırarak, bir problemin belirtisi olabilecek d...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık