Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Karbonhidratlar

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte  Karbonhidratlar

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Karbonhidratlar Şeker, vücudun enerji ihtiyacım karşılayan temel maddedir, (ki çeşit şeker vardır. Glikoz gibi basit şekerler vücut tarafından hemen kullanılmaya hazırdırlar ve böylece enerjinin en hızlı oluşum unu sağlarlar. Bu çeşit şekerin kaynakları, çay şekeri, bal, şurup ve meyve suyudur. Basit şekerler, işlenmiş gıdalarda oldukça çok bulunmaktadır. Diğer tip şeker ise nişastadır. Nişasta, basit şekerlerin depo formudur ve uzun süreli enerji kaynağı olarak işlev görür. Tahıllar, meyveler ve sebzeler nişasta içeren gıdalara örnek olarak verilebilir. Ekmek, pirinç, pasta, patates ve buğday gibi nişastalı sebzeler iyi birer kaynaktırlar. Nişastaca zengin olan gıdalar, bitkilere destek veren ve onların sert kısımları olan lirler içermektedirler. Lif, hazmı kolaylaştırarak büyük abdestinizin düzenine ya...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Protein

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte  Protein

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Protein Protein, aminoasıt adı verilen kimyasal maddelerin uzun bir zincir oluşturmasıyla oluşan yapıya denir. Vücut tüm aminoasitleri üretebilir, fakat 22 aminoasitten 8'ine sağlık ve gelişim için ihtiyaç duyar vücut tarafından üretilmeyen bu 8 aminoasite esansiyel ammoasit adı verılır. Bu aminoasitler gıdalarla birlikte alınmalıdır Protein; gelişme, gelişmenin korunması ve kas gibi bazı vücut dokularının tamiri için gerekli besini sağlar. Kana kırmızı rengini veren ve kanda oksijen taşınmasını sağlayan hemoglobin yapımında da proteine ihtiyaç duyulur. Enfeksiyona karışı savaşan antikorlar da protein yapısındadırlar. Erişkinler ve çocuklar günde 45 gr. 'gebe kadınlarsa 60 gr. yüksek kaliteli protein tüketmelidirler. Yüksek kaliteli protein et, balık, tavuk, süt ve süt ürünlerinden elde edilebilir. Pro...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Meyveler

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Meyveler

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Meyveler Meyveler: Bu grup A ve C vitaminleri, potasyum ve lif içerir. Bir servis, orta büyüklükte bir elma, muz ya da portakal; yarım tabak soyulmuş, pişirilmiş ya da konservelenmiş meyve: bir su bardağının 3/4'ü kadar meyve suyu içermelidir. Taze meyveleri, meyve sularım ve dondurulmuş, konservelenmiş ya da kurutulmuş meyveleri seçerek alınız. Vitamin açısından zengin olan turunçgillerden kavun ve böğürtlenlerden sıkça yiyiniz. Meyveli içecekler yerine meyve sularım tercih ediniz. Süt, yoğurt ve peynir: Bu grup, protein, kalsiyum, fosfor ve vitaminler açısından oldukça zengindir. Kalsiyum özellikle gebelik ve süt emzirme döneminde çok önemlidir. Bu servis, bir tabak yoğurt ya da bir bardak süt, 45 gr'lık tabu peynir ya'da 60 gr'lık ıslanmış peynir içermelidir. Sütten hoşlanmıyorsanız, sütle yapılmış yoğurt, ev pey...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sebzeler

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sebzeler

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sebzeler: Sebzeler: Bu grup A ve C vitaminlerim, folat, demir ve magnezyum gibi minarelleri içerir. Sebzeler yağ açısından düşüktürler ve lir içermektedirler. Bir servis, bir tabak pişmemiş yapraklı sebze, yarım tabak diğer pişmiş ya da çiğ sebze, bir bardağın (su) 3/4'ü kadar sebze suyu içermelidir. Şunlardan birini seçebilirsiniz: • Koyu yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, kıvırcık salata) • Koyu-sarı sebzeler (Havuç, tatlı patates) • Nişastalı sebzeler (patates, mısır, bezelye) DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK <...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sağlıklı Bir Diyet Gıda Kılavuzu Piramidi

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Sağlıklı Bir Diyet Gıda Kılavuzu Piramidi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sağlıklı Bir Diyet Gıda Kılavuzu Piramidi Dengeli bir diyet takip ettiğinizden emin olabileceğiniz bir yöntem olan gıda kılavuz piramidi Amerika Tarım Bakanlığı tarafından hazırlanmıştır. Bu piramit, sağlıklı bir kiloda katmanız için almanız gereken kalori miktarım ve besinleri göstererek rehber fonksiyonu görmektedir. Yağ, şeker ve kolesterol açısından düşük; tahıl ürünleri, sebze ve meyveler açısından yüksek oranlı gıdaları önermektedir. Gıda kılavuz piramidi, 6 grup gıdayı içermektedir: - Ekmek, tahıl, pirinç ve pasta: Bu grup; enerji, vitaminler, minareller ve lif açısından önemli bir kaynak olan kompleks karbonhidratları temin eder. Bir servis, bir dilim ekmek, 30 gr. pişmemiş tahıl yemeği, yarım tabak pasta, pirinç ya da pişmiş tahıl yemeği içermelidir. Kabuğu alınmamış tahıl ürünlerini tercih ediniz. Daha az...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık