Hamilelik

Hamilelik Hakkında ( Gebelikte(Hamilelikte) Çevre)

 Hamilelik Hakkında ( Gebelikte(Hamilelikte) Çevre)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebelikte(Hamile) Çevre Çevrede ya da çalışma ortamında kullanılan birtakım maddeler bir kadının gebe kalmasını önleyebilir yada fetüse zarar verebilir. Gebe kalmayı planlıyorsanız, çalışma ortamına ve çevrenize bir göz atmaniz iyi bir fikir olacaktır. Eğer size zarar verebilecek mndde bulursanız, onu önleyici adımlar atabilirsiniz.Yine de çevredeki birçok kimyasal maddenin etkileri bilinmemektedir. Bir işi kabul etmeden önce, pıitronunuzdan toksik ve kimyasal maddelere, radyasyona maruz kalıp kalmayacağını hakkında bilgi alın. îçe başladıktan sonra, bazı özel maddelere ne kadar maruz kaldığınız! personel ofisi görevlileriyle ya da sendika temsilcileriyle tartışınız. İnsanın göremeyeceği dalgalar tarzında yayılan bir enerji formu olan radyasyon, birçok iş alanında kullanılmaktadır. Aynı zamanda radyasyon, hastal...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, (Gebelikte(Hamilelikte) Madde Kullanımı)

Hamilelik Hakkında, (Gebelikte(Hamilelikte) Madde Kullanımı)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebelikte(Hamilelik) Madde Kullanımı Türün, alkol ve yasadışı ilaçların kullanılması bağımlılık yapmakla beraber kendinize ve fetüsünüze zarar vereceklerdir. Bu maddeler fetüs organlarının oluşum dönernınde nnlara hayat boyu devam edecek hatta ferusü öldürecek düzeyde kötü etki gösterebilirler. Yazılan reçetelerin kurallara uygun kullanılmaması da yine fetüse zarar verecektir. Bu maddelerin kombine bir şekilde kııllanılması (ki çoğu zaman böyledir) daha tehlikelidir. Kendi sağlığınız ve bebeğiniz için turun, alkol ve yasadışı ilaçlar kullanmayı kesmel! veya en azından azaltmalısın. Bir alışkanlığı terketmek zaman ve sabır ister. Bu ozrHıkie, alışkanlığınız uzun süreden beri varsa daha da geçerlidir. Paniğe kapılmayınız ve doktorunuza müracaat ederek bırakma yollarım araştırarak tedavi gruplarına katiliniz. Bırakm...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında (Gebelikte(Hamilelikte) Egzersiz)

Hamilelik Hakkında (Gebelikte(Hamilelikte) Egzersiz)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebelikte(Hamilelik) Egzersiz Hayatın herhangi bir döneminde sağlıklı olmak uygun bir diyeti ve yeterli egzersizi gerektirir. Gebelik boyunca ne tür spor ve egzersizleri yapacağınız sağlığınıza ve kısmen de gebelik öncesinde ne kadar aktif olduğunuza bağlıdır. ideal olarak, gebe olmadan önce düzenli rutin bir egzersiz takip etmeli ve formunuzda olmalısınız. Bir egzersiz programına başladığınız zaman kalp ve akciğer fonksiyonlarım mı daha iyi hale getirmeye çalıştığım yoksa vücut kaslarım mı daha iyi hale getirmeye çalıştığım ya da her ikisini de mi gerçekleştirdiği konusuna karar vermelisiniz. Sonra hedefiniz! gerçekleştirebileceğiniz bir egzersiz programım seçmelisiniz. Hareketli olmaya alışık değilseniz bir egzersiz programına yavaş yavaş başlamalısınız. En iyi çalışmayı elde etmek, kalp ve akciğer fonksiyon...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında,( Gebelik(Hamilelik) Kilonuz Hakkında...)

Hamilelik Hakkında,( Gebelik(Hamilelik) Kilonuz Hakkında...)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebelik(Hamilelik) Kilonuz Hakkında... Yağ, enerjinin depolandığı bir formdur. Eğer bir diyet aşırı kalori içeriyorsa bu yağ olarak depo edilmektedir. 450 gr. kilo vermek için 3500 kalori kaybetmek gerekiyor. Vücut ağırlığı her zaman vücut yağının miktarım belirlemede en iyi ölçü değildir. Bir kişi egzersiz yaparsa yağ kaybederek yağdan daha ağır olan kaslı bir yapıya ulaşabilir. Dolayısıyla fizikî olarak formda olan bir kişinin kilosu normalden fazla olsa bile yağ oranı düşük olabilir. Buna karşın aktif olmayan bir kişi, formda bir kişinin kilosuna sahip olsa da bu kişi kastan daha çok yağ oranına sahip olacaktır. Genel olarak bir kadın için toplam vücut ağırlığının % 20- 25'inin yağ olması normaldir. Gebeyken ya da gebelik planı öncesinde kilo vermeye çalışmalı en iyisidir. Kilo verdirici bir diyet, sizin ve b...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında (Hamilelik İdeal Kalp Hızı)

 Hamilelik Hakkında (Hamilelik İdeal Kalp Hızı)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebellikte(Hamilelik) İdeal Kalp Hızı Kalp çalışma frekansım kontrol etmek için, çene altında boynun yüz larafında ya da el bileği kenarındaki damarları hissederek nab-zınızı sayabilirsiniz. Egzersizden sonra ilk 10 saniyede nabzınızı sayınız. Çıkan rakamı dakikadaki kalp atış sayışım bulmak için 6 ile çarpın... İdeal kalp hızım bulmak için yaşınıza en yakın yaş katego-risini bulun ve karşısındaki rakamı işaretleyin. Bu rakamlar genel rehber olarak kullanılmak üzere hazırlanmış ortalama değerlerdir ve gebe kadında kullanılmamalıdır.Gebe olmayan kadın için ideal kalp hızı ( hamile doğum, bebek hamile, hamile düşük, hamile gebe, hamile kadın, hamile insan, hamilelik, hamilelik belirtileri, hamile kalma, hamilelik testi, hamile kalmak, hamilelik öncesi, hamilelik takvimi, hamilelik belir...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık