Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Erken Gebelik Dönemi

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Erken Gebelik Dönemi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Erken Gebelik Dönemi Gebeliğin başlangıcında bazı kadınlar hafif bir kanama yaşayabilirler. Buna, tutunma (implantation) kanaması adı verilir. Bu olay döllenmiş yumurtanın ilk kez rahmin iç tabakasına yerleşmesinden kaynaklanır. Bazı kadınlar bunu aybaşı kanamasıyla karıştırabilir. Eğer şüphe varsa laboratuvar testleriyle erken gebelik isbatlanabilir. Gebeliğin ilk yarısında, düşük ihtimali vardır. Düşük yoluyla fetüsün kayhedilmesi, bütün gebeliklerin en az % 20'sini oluşturur. Bu olay gebeliğin ilk yarısında herhangi bir zamanda olabilir. Fakat genelde ilk 3 ay içerisinde oluşmaktadır. Bazen gebelik, normal olarak devam etmediği zaman rahmin iç yüzü kapayabilir. Düşüğün geldiğinin en sık belirtisi budur. Başka bir belirti, gelip giden ve karnın alt bölgesinde hissedilen ağrıdır. Ağrı, genelde, adet kanamalarındak...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Vajenden Kan Gelmesi

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Vajenden Kan Gelmesi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Vajenden Kan Gelmesi Gebelikte vajenden kan gelmesinin birçok nedeni vardır. Kanama olduğu zaman bunun nedenin! bilmek önemlidir. Bunu yapmak icin doktorunuz size sorular sorabilir, muayene edebilir, ya da özel testker yaptırabilir. Bazen kanama çok ciddi olabilir. Doktorunuza herhangi bir kanamayı aynen ilerin. Böylece gebeliğin dönemine, belirti ve bulgulara göre uygun adımlar atmaya çalışacaktır. Bebeğiniz ve sizin Ağlığınız, anında yapılacak tedaviye bağlı olabilir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Gebelik Komplikasy Onları

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Gebelik Komplikasy onları

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Gebelik Komplikasy onları Gebelik ve doğum, tabii olaylar olmasına rağmen problemler oluşabilir. Bazı kadınlar, komplikasyon ihtimalini artıracak risk faktörlerine sahiptirler. En sağlıklı ve formda kadınlarda bile, hiçbir uyarıcı belirti olmadan problemler doğabilir. Bazıları yavaş yavaş gelişirken, bazıları aniden ortaya çıkmaktadır. Eğer gebeliğiniz yüksek bir risk altında ise, gebeliğinizin seyrinin doktorunuz ve sağlık bakım ekibiniz tarafındari yakından izlenmesi çok önemlidir. Bu, doğum öncesi bakımınızı ayarlayarak doğum boyunca size özel bakım sağlayacaklardır. Eğer bir problemden şüphelenir ya da problem olduğunu teşhis .ederseniz, doktorunuzla irtibata geçin. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYAR...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Tiroid Bezi Hastalıkları

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Tiroid Bezi Hastalıkları

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Tiroid Bezi Hastalıkları Tıroid bezi, çok fazla ya da yetersiz tiroid hormonu üretilmesine sebep olabilecek hastalıklardan etkilenebilir. Her iki durum da fetüse zarar verecektir. Hipotiroidizm, (burada tiroid bezi aktiviteleri düşüktür. Az hormon üretilir) tiroid hormonu içeren ilaçlarla tedavi edilir, Kan testleriyle, yeterli hormon alınıp alınmadığı kontrol edilmektedir. Tiroidin aşırı aktif olduğu durum olan hipertriodizm de ilaçlarla tedavi edilebilir. Kan testleri, bu ilaçların dozunu ayarlamak için yapılabilmektedir. Uygun bir şekilde kontrol altı- na alınmış tiroid bezi hastalığı olan bir kadın, normal bir gebelik geçirebilir. Ne Yapabilirsiniz? Kronik bir hastalığınız varsa, gebe kalmadan önce bakım almalısınız. Bu mümkün değilse, gebe kaldığınızı öğrenir öğrenmez bir doktorla görüşmeli...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kasık Ya Da Karın Bölgesi Ağrısı

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Kasık ya da Karın Bölgesi Ağrısı

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kasık ya da Karın Bölgesi Ağrısı Antifosfolipit Antikor Sendromu (Anti- phospholipid Antibody Syndrome): (AAS) AAS'lı kadınların kanlarında bazı antikorlar daha yüksek düzeydedir.- Antikorlar, vücudun yabancı maddelere karşı kendisin! korumak için ürettiği proteinlerdir. AAS, kanama ve pıhtılaşma sorunlarına yol açabilir. Örneğin; bir yaralanma durumunda kanama daha uzun sürecektir. Bu sendrom, düşük oluşmasına, fetüsün yavaş gelişmesine ya da ölümüne sebep olabilir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık