Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Romatoid Artrit (Ra)

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Romatoid Artrit (RA)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Romatoid Artrit (RA) RA, daha çok küçük ve orta büyüklükteki eklemlerde ağrı, ateş ve şişme oluşturduğundan bir eklem hastalığı olarak düşünülmektedir. Sabah sertliği, genel yorgunluk hissi ve sıkıntı da oluşmaktadır. Hastalık alevlenebilir ve sonra belli bir süre azalabilir ya da çok ağır seyrederek eklemleri tahrip edebilir. RA, kanı da (ağır kansızlık gibi) etkileyebilir. Bazen kalp ve akciğerleri de etkiler. Bazı kadınlar, doğumdan sonra 6 hafta ile 6 ay arasında değişmek üzere tekrar kötüleşme lerine rağmen, gebeliklerinde hastalıkların daha iyi olduğunu hissedebilirler. RA gebelikte, aspirin ya da başka inflamasyonu önleyici ilaçlarla tedavi edilebilir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRE...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sistemik Lepus Eritematozus (Systemic Lupus Erythematlosus) (Sle)

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Sistemik Lepus Eritematozus (Systemic Lupus Erythematlosus) (SLE)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sistemik Lepus Eritematozus (Systemic Lupus Erythematlosus) (SLE) SLE, cilt, eklemler, böbrekler ve sinir sistemi başta olmak üzere bütün vücudu etkileyebilir. Burada, küçük deri sorunları olabilecek bir sinir sistemi, kalp ve kan damarlarının etkilendiği ya da böbrek yetersizligi oluştuğu durumlar da olabilir. SLE, genç kadınlarda ve çocuk doğurma yaşlarında görülme eğilimindedir. Üremeyi etkilememektedir. Fakat düşük yapma, erken veya olu doğum riskini artırmaktadır. SLE, retüsün kalp hızım da düşürebilir. SLE'li 10 kadının yaklaşık 3'ünde, gebelik sırasında hastalık kötüleşmekte ve doğumdan sonra alevlenme göstermektedir. Böbrekleri etkilenmemiş ve gebe kalmadan önce 6 ay süreyle hiç belirti görülmemiş bir kadın, en iyi gebeliği geçirmektedir. SLE, corticosteroid adı verilen ilaçlarla tedav...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Otoimmün Bozukluklar

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Otoimmün Bozukluklar

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Otoimmün Bozukluklar Otoimmün bozukluklar, bir grup hastalık olup, normalde vücudun korunması için çalışan savunma sisteminde işler ters gitmekte ve vücut kendi dokularına zarar vermeye başlamaktadır. Zarar, tiroid beziği bi bir organda olabileceği gibi vücudun değişik kısımlarına da olabilir Otoimmün hastalıkların çoğu kroniktir (uzun süreli) ve tedaviler: yoktur. Hastalığın neyin sebep olduğu her zaman bilinmemektedir. Belirtiler belli bir süre kaybolup hiçbir neden yokken tekrar alevlenme gösterebilir. Gebelik üzerindeki etkileri, bozukluğun çeşidine bağlıdır. Otoimmün hastalıkların birçoğu, teşhisi zorlaştıracak şekilde barışık belirtilere sahip olabilir. Doktorunuz, bir uzmanla çalışarak gebelikte bakımınızı planlayabilir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLA...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sara Nöbetleri (Epilepsi)

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Sara Nöbetleri (Epilepsi)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sara Nöbetleri (Epilepsi) Kasılma ya da sam nöbetleri olan kadınlar, güvenli gebelikler geçibilirler. Kasılmalar, kas seğirmeleri gibi basit bir problem olabileceği gibi şuur kaybı, büyük ve küçük abdestin kontrol edilememesiyle beraber de görülebilir. Genelde kasılmaları olan kadınlar, bunları önle mek ya da tedavi etmek için ilaç kullanmaktadırlar. Sara nöbetleri olan bir kadın, özellikle yarık damak ve/veya dudak ya da kalp bozuklukları olan bir çocuk doğurma bakımından diğerlerine oranla 2-3 kat daha fazla risk altındadırlar. Riskin yüksek oluş nedeni bilinmemektedir. Bilinen şey, sara nöbetlerin! önlemek için alınan bazı ilaçların doğumsal anomali lere sebep olabileceğidir. Sara nöbetleri anne ya da fetüse zarar verebileceği için, saralı kadınlar dok. torlarıyla sürekli kullandıkları ilaçları tartışmalıdırlar. Bazen, ge...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Böbrek Hastalıkları

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Böbrek Hastalıkları

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Böbrek Hastalıkları Gebelikte böbrekleriniz, sizden ve fetüsünüzden gelen artık ürünleri dış orrama daha hızlı at- mak için yoğun bir şekilde çalıştığı için böbreklerde kan akımı artacaktır. Eğer böbrekleriniz önceden geçirdiğiniz bir hastalıktan dolayı küçülmüçse ya da normal fonksiyonlarım yapamıyorsa, gebeliğiniz! etkileyebilir. Uygun bir tıbbî tedavi ile genelde riskler azciltılabilmcktedir. Böbrekleri etkileyen bazı hastalıklar, yüksek tansiyona neden olmaktadır. Kan basıncının kontrol edilmesi, gebelikte problemlerin oluşma riskini azaltacaktır. Böbrek hastalıkhırının teşhisi genelde, tıbbî geçmişinizin dinlenmesi, fizik muayenenizin yapılması, kan ve idrar tahlilleri sonucunda tesbit 'edilmektedir. İdrarda protein bulunma.sı, bir böbrek hastalığınızın belirtisi olabilir. Böbreğin fonksiyonlarını bozan hastal...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık