Hamilelik

Hamileliklerin Şikayetleri - Hamilelik Hakkında- Gebelik

  HAMİLELİKLERİN ŞİKAYETLERİ - HAMİLELİK HAKKINDA- GEBELİK

Hamile olduğunuzu aıkladığınız andan itibaren bulantı, baş dnmesi, aşerme gibi konularda pek ok hikye ve tavsiye dinlersiniz. Ancak en korkun hamilelik ve doğum hikyelerini ayrıntıları ile anlatan kişiler bile hamileliğin bazı etkilerinden neredeyse hi sz etmezler. İşte hamileliğin utandıran ynleri... ** Aşırı Gaz :Hamileliğin utandıran yan etkilerinden en başta geleni aşırı gaz durumudur. Bu sorunun nedeni bir hamilelik hormonu olan progesterounun midedeki hareketliliği azaltması ve bunun da gaz birikmesine yol amasıdır. Doğal olarak anne adayı da biriken gazı geğirerek ya da gaz ıkararak boşaltır. Malesef bu geğirme ya da gaz ıkarmalar ummadığınız anda ve ummadığınız derecede grltl olabilir! **Ne yapmalısınız? Beslenmenize dikkat edin. Fasulye ve brokoli gibi gaz yapan yiyecekler ve karbon...Devamını Oku »

Gebelik Ve Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler.....

 GEBELİK VE HAMİLELİKTE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER.....

Hamile bayanların stresten uzak durması gerektiğini belirterek, ila, iki ve sigara kullanan hamile kadınların ocuklarında zihinsel engel grlme olasılığının yksek . Hamile kadınların stresten uzak durması gerekiyor. Hamile olan her kadın, hamileliğini mutlu ve huzurlu geirmeli. Hamilelik mutlu ve huzurlu geerse, doğacak ocukta mutlu ve huzurlu olur. Bebeğin sağlığı iin bol bol temiz hava alınmalı, sakin bir hamilelik dnemi geirilmesine dikkat edilmeli. İla, iki ve sigara kullanan hamile kadınların ocuklarında zihinsel engel grlme olasılığı yksektir. Bu nedenle hamile kadınlar ila, sigara ve iki kullanmamalarının yanı sıra, bunların iildiği ...Devamını Oku »

Hamilelik Ve Oruç

HAMİLELİK VE ORUÇ

Oru tutan gebeler ncelikle kan şekerinde dşmeye bağlı halsizlik, sinirlilik, baş dnmesi ve baş ağrısı gibi sorunlarla karşılaşabilirler . Anne adaylarının oru tutmasının sağlık sorunları olduğu zaman riskli hale gelebildiğini belirterek, Gebeler kan şekerinin dşmesi ve vcut sıvısının azalmasına meyillidirler diye konuştu. Oru tutmayı planlayan hamilelerin, bu riskleri gz nnde bulundurarak karar vermelerini tavsiye ediyoruz. Yaz aylarında oru tutuluyorsa sıvı kaybını azaltmak iin dışarı mmknse ıkılmaması nerilir. Anne adayı sahura mutlaka kalkmalı ve dengeli bir şekilde gıdalarını almalıdır. Ancak oru tutmak isteyen hamile kadınl...Devamını Oku »

Hamilelik Ve İş Yaşamı, Kariyer

HAMİLELİK VE İŞ YAŞAMI, KARİYER

alışan kadınlar, yasalar erevesinde hamile kadınlara ve annelere tanınan haklar pek fazla bilinmediği iin kendilerine tanınan hakları talep etmiyorlar. İşte haklarınız type="_moz" Hamilelik ve annellik sreci, alışan kadınların kariyerlerinde kimi zaman bir dnm noktası anlamına gelmekte. Bu yzden de kadınlar, iş yaşamlarına bir sreliğine de olsa ara vermek istemediklerinden hamileliği mmkn olduğunca ertelemeye alışıyorlar. nk hamilelik dneminde işe ara vermek, hem maddi anlamda aile btesine zarar vermekte, hem de kadının tekrar iş yaşamına dnmek istediğinde bir sre işsiz kalıp iş aramasına neden olmakta. type="_mo...Devamını Oku »

Gebelik, Hamilelikte, Kafeinli İçecekler, Düşük Yapma

Gebelik, Hamilelikte,  Kafeinli İçecekler,  Düşük yapma

Kafeinli İçecekler Düşük Yapma Riskini Artırıyor. Yapılan araştırma, kadınların hamilelikte fazla kafeinli içecek tüketimine son vermelerini tavsiye ediliyor. Araştırma, çay, soda ya da sıcak çikolata tüketiminin de düşük riskini artırması nedeniyle kahvedeki diğer kimyasal maddelerden çok tek başına kafeinin düşük riskini artırmasına neden oluyor.. Araştırmalara katılan bazı kadınlar gebelikte rastlanan mide bulantısı ve kusma şikayetleri nedeniyle kafein tüketmeyi bırakıyordu. (hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, ) Derleyen: DRPİST REKLAM ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık