Hamilelik

Gebelik Testi, Gebelik Testleri, Hamilelik Testi

GEBELİK TESTİ, GEBELİK TESTLERİ, HAMİLELİK TESTİ

İdrarla yapılan ve 5-10 saniyede sonu veren gebelik testlerini prospektsn okuyan her kadın kendi evinde yapabilir. Bu testlerin en doğru sonucu verebilmesi iin genellikle beklenen adetin zerinden 1 hafta gemelidir. Daha erken ve kesin sonu iin kanda gebelik testi yaptırılmalıdır. Bazen bu testlerde yanlış pozitiflik grlebilir, bunun sebebi idrarda kan veya protein olması, bazı idrar sktrc ilaların kullanılması, bozulmuş veya tarihi gemiş test kitlerinin kullanılmasıdır. Bazen de yanlış negatiflik grlr, yani aslında gebe iken testte gebelik yokmuş gibi grlr. Test ok erken yapılmışsa, kullanılan idrar rneği 15 dakikadan ok beklemişse veya test iin prospektste nerilen srelere uyulmamış...Devamını Oku »

Hamilelik, Kahve, Sağlık, Gebelik,

HAMİLELİK, KAHVE, SAĞLIK, GEBELİK,

Danimarkalı bilim adamları, hamile kadınları gnde 3 bardaktan fazla kahve imemeleri ynnde uyardı. Danimarka'da 88 bin 500 kadın zerinde 6 yıl boyunca yapılan araştırmada, gnde 3 bardak ve zerinde kahve imenin dşk riskini artırdığı, 8 bardak imenin ise iki katına ıkardığı belirlendi. Kafein atılamıyor Araştırmada, hamilelik sırasında, kahvenin iinde bulunan kafeinin vcuttan atılmasının zorlaştığı ve fetusun metabolizmasının kafeini işleyemediği grld. Ancak kafein ieren kola ve ayın byle bir etkisinin olmadığı belirlendi. Bu yzden, kafeinin yanı sıra kahvenin iindeki başka bir maddenin de dşk riskini artırabileceği kaydedildi. Yapılan bir başka araştırma, kafeinsiz kahvenin kalp hastalıklarına yol aabileceğini ortaya ıkardı...Devamını Oku »

Kadın, Hamilelik, Hamile Kadın, Hamilelikte Yaşanan Değişimler

KADIN, HAMİLELİK, hamile kadın, Hamilelikte yaşanan değişimler

Kadınların hamileyken gzelleştiğine dair trl rivayet vardır. Gzelleşme konusunu bilemeyeceğiz ama pigmentasyondaki değişiklikten tr, sa ve ciltlerinde pek ok değişim yaşadıkları kesin. Hamile kadınların ayrı bir gzel grndkleri sylenir. İlerinde yeşeren yeni bir hayat taşıdıklarından, bunun mutluluğuyla ışıldarlar. Ya da en azından bize empoze edilmeye alışılan budur. Gerekte ise işler bundan biraz farklı olabilir. Hamileliğiniz esnasında gzel grnmekten ok uzak olduğunuzu dşnebilirsiniz. Şphesiz ki grntnzde pek ok değişiklik saptayacaksınız, zellikle de cildinizde ve salarınızda. Bu nedenle cildinize ve saınıza uyguladığınız bakımda da değişiklikler yapmanız gerekebilir. ? &nb...Devamını Oku »

Hamilelik(Gebelikte) Ve Vitamin Kullanımı, Vitamin Kullanımın Yararları, Zararları

 Hamilelik(gebelikte) ve vitamin kullanımı, vitamin kullanımın yararları, zararları

Anne adaylarının hamilelik dneminde kullandığı vitaminlerin takviyesinin ilerleyen dnemde bebeklerin astım hastalığına yakalanma olasılığını artıyor. Doğacak bebekleri doğum kusurlarından korumak iin yapılan vitamin takviyesinin ilerleyen dnemde bebeklerin astım hastalığına yakalanma olasılığını artıyor. Hayvanlar zerinde yapılan bir araştırmada folik asit, vitamin B12 ve inkonun gebelerde takviye amacıyla nerilen dozlarının eşdeğerinin farelerde astım gelişimine neden olabileceği grld. Bu vitaminlerden zengin diyetle beslenen farelerin yavrularının bazı astım belirtileri gsterdiği gzlendi. Araştırmayı yrten ekibe gre, bulguların insan araştırmalarının sonularıyla da desteklenmesi durumu, gelişmiş lkelerde gizemli bir şekilde artış gsteren astımın nedeninin aydınlatılması a&cc...Devamını Oku »

Hamilelik(Gebelik) Grip- Nezleden Korunma Yolları

  HAMİLELİK(GEBELİK) GRİP- NEZLEDEN KORUNMA YOLLARI

Kış aylarında salgın olarak sıka grlen ve sadece ABD'de her yıl 20 binden fazla kişinin lmne neden olan grip hastalığıyla ilgili ciddi komplikasyonları nlemenin tek ve en etkili yolu grip aşısıdır. Gebeliklerinin 2. ve 3. ayları, grip salgını dnemine denk gelen anne adayları grip aşısının hedef kitlesi iinde bulunmaktadır. Grip ve soğuk algınlığı şikayetlerinin gittike arttığı sonbahar aylarında anne adaylarının yapması gerekenleri ; ** Grip, Gebelik Dneminde Anne Adaylarını Nasıl Etkiler? Gebelik sırasında kalp atım hızında, kalbin pompaladığı kan miktarında, oksijen tketiminde, akciğer kapasitesinde ve bağışıklık sisteminde ortaya ıkan fizyolojik değişiklikler gribe bağlı komplikasyonların grlme olasılığını artırmaktadır. Gebeliğin son dnemlerinde gribe yakalanan bir anne adayının do...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık