Hamilelik

Hamilelik Hakkında ( Gebeliğin(Hamilelik)Testler )

Hamilelik Hakkında ( Gebeliğin(Hamilelik)Testler )

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebeliğin(Hamilelik) Testler Doğum öncesi bakımınızda birçok laboratuvar testi yapılacaktır. Bu testler aşağıda sıralanmıştır: - Kan testleri, kan grubu faktörünün belirlenmesi yapılmaktadır. Kansızlık, cinsel yolla bulaşan hastalıklar (sifiliz=frengi gibi), kızamıkçık ve kabakulak olup olmadığınız kan testleriyle anlaşılabilir. - İdrar testleri, şeker ve protein tayini yapılmakta idrar yolu enfeksiyonu olup olmadığı araştırılmaktadır. - PAP test,, (özel bir testtir), rahim ağzı kanseri için yapılmaktadır. Bu testlerin sonuçları dosyanıza kaydedilmektedir. Testler, tıbbî geçmişinize, aile hikayenize, ırkınıza ve ilk muayenenizin sonuçlarına göre size önerilecektir. Örneğin gebelik sırasında ortaya çıkabilecek olan şeker hastalığı için test edilebilirsiniz. Genel olarak şişman insanlar yüksek ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Tahmini Doğum Tarihi )

Hamilelik Hakkında ( Tahmini Doğum Tarihi )

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Tahmini Doğum Tarihi Tahmini doğum tarihiniz, ilk görüşmenizde vereceğiniz bilgilere dayanılarak hesaplanacaktır. Tahmini doğum tarihi, hesaplanmış doğum tarihi olarak da adlandırılır. Ovulasyon (yumurtlama) tarihi, fetüsün yaşım belirlemede en güvenilir yoldur. Fakat bu genelde tam olarak bilinmemektedir. Adetlere dayanılarak hesaplanan tahmini doğum tarihi her zaman doğru değildir. Adet devirleri, kadından kadına değişir ve adetlerin şekli tahmini doğum tarihin! etkilemektedir. Son adet tarihini unutmak çok kolaydır. Adetlerinizi kaydederek ve bu bilgileri doktorunuzla paylaşarak hesaplamayı kolaylaştırabilirsiniz. En sık kullanılan metot, son adet tarihinin başlamasından sonra 14 gün içerisinde gebeliğin oluşması fikrine dayanmaktadır. Yaklaşık doğum tarihi, son adet tarihinden .3 ay çıkarmak ve 7 gün eklemek suretiyle hesaplana...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Bebek Ne Zaman Doğar? )

Hamilelik Hakkında ( Bebek Ne Zaman Doğar? )

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Bebek Ne Zaman Doğar? Ortalama gebelik süresi, son adet tarihinden itibaren 280 gün ya da 40 haftadır. Yine de tam süresini doldurmuş normal bir gebelik, 37 île 42 hafta kadar da sürebilir. Sadece bebeklerin 20'de biri zamanında doğmaktadır. Kadınların çoğunda bebek, doğum tarihinden 2 hafta önce ya da sonra doğmaktadır. ( hamile doğum, bebek hamile, hamile düşük, hamile gebe, hamile kadın, hamile insan, hamilelik, hamilelik belirtileri, hamile kalma, hamilelik testi, hamile kalmak, hamilelik öncesi, hamilelik takvimi, hamilelik belirtisi, hamilelik dönemleri, hamilelik hakkında, hamilelik, hamile bayan) DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Gebeliğin(Hamilelik) Fizik Muayene)

Hamilelik Hakkında ( Gebeliğin(Hamilelik) Fizik Muayene)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebeliğin(Hamilelik) Fizik Muayene Sağlık hikayenizden sonra, kilonuz tartılacak, boy ve kan basıncınız ölçülecektir. Bunlardan sonraki ilk adım bir fizik muayenedir. Fizik muayene aşağıdaki bölgeleri kapsar: - Kulaklar, gözler, burun ve dişler - Tıroid bezi (boğazınızda adem elması etrafinda bulunan bezi - Kollar ve bacaklar - Lenf nodları - Deri Üreme organlarınız (rahim ağzı, vajen, yumurtalıklar, tüpler ve rahimi bir pelvik muayene sırasında kontrol edilecektir, ilk pelvik muayeneniz, başka zaman yapılanlardan daha detaylıdır. Olağan pelvik muayeneye ek olarak pelvis (bel bölgesi)inizin iç yapısının büyüklüğü de kontrol edilmeye çalışılacaktır. Az da olsa rahatsızlık veren bir muayene olmasına karşın, rahim ağzının, rahmin ve pelvisin değerlendirilmesi için gerekli bir muayenedi...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Geçmiş Oykünüz (Anamnez) )

Hamilelik Hakkında ( Geçmiş Oykünüz (Anamnez) )

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Geçmiş Oykünüz (Anamnez) Size sorulacak ilk şeylerden bir tanesi; sağlığınız, ailenizin sağlığı, bebeğinizin babasının sağlığı ve geçmiş gebelikleriniz hakkındaki detaylardır. Bu bilgiler, oluşacak problemleri yakalamaya yardım edebilir. Bu gerçekleri sadece siz tesbit edebilirsiniz. Dolayısıyla cevaplarınızın dürüst, tam ve doğru olması çok önemlidir. Tıbbî öykünüz, genel sağlığınızı kapsamaktadır. Herhangi bir ilaç alıp almadığınız, belli bir maddeye karşı alerJinizin ya da tıbbî bir durumun olup olmadığı ve enfeksiyon geçirip geçirmediğinizde sorgulanacaktır. Son adet tarihiyle beraber, adet öykünüz ve doğum kontrol yönteminiz! kullanımınız da kapsamaktadır. Alkol, yasadışı ilaçlar, sigara ve gebeliği riske sokabilecek maddelere maruz kalınıp kalınmadığı gibi yaşam alışkanlıklarınız da size sorulacaktır. Geçmiş gebelık...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık