Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Kısırlaştırma

 Hamilelik Hakkında,       Kısırlaştırma

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Kısırlaştırma Siz ve eşiniz artık kesinlikle çocuk sahibi olmak istemiyorsanız, kalıcı doğum kontrol yöntemi oicirak kısırlaştırmayı .seçebilirsiniz. Bu yöntem genel ya da lokal anestezi altında ameliyatla yapılır. Kısırlaştırma gebe kalmayı garanti ainna aimamasına rağmen, kısırlaştirılan 100 kadında 99'dan fazlası gebe kalmamaktadır. Kısırlaştırma, eşleri herhangi bir doğum kontrol yöntemine bağlı bırakmadığı için çok popülerdir. Herhangi bir operasyonda olduğu fibi kısırlaştırmanın da riskleri vardır. Ameliyata alınan her 1000 kadından l'inde ciddi problemler oluşabilmektedir. Çoğu zaman bu problemler tedavi edilebilmektedir. Bir kadın kısırlaştırıldığı zaman buna tüp kısırlaştırması (tuhal sterilization) adı verilir. Ameliyat spermin tüplerden geçerck yumurtayı döllcmesinı engelleyecek şekilde tüplerin kesilme...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Sonrası, Tabii Aile Planlaması

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte  Doğum Sonrası,    Tabii Aile Planlaması

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Sonrası, Tabii Aile Planlaması Tabii aile planlaması, periyodik yokluk ya da ritmik metot olarak da adlandırılır. Bu metot, adetler arasında gebelik ihtimalinin en yüksek olduğu dönemlerde cinsel ilişkiye girmemekle uygulanır. Siz ve eşiniz yumurtlamanın ne zaman olacağım bildiğiniz (en azından tahmn ettiğiniz) takdirde bu dönemde cinsel ilişkiye girmemelisiniz- yumurtalamanın teshil edilmesi yöntemleri olarak vücut ısınızdaki degişlerin gözlemlenmesini, rahim ağzından gelen mukustaki değişiklikleri ve adet penyorlarında belli genleri saymayı kapsamaktadır. , Gebeliği önlemek için genelde bu metotlar beraber kullanılmaktadır. Eğer bu metoda ilgi duyarsanız doktonuz bu metodu öğrenmeniz için size bir danışman önerecektir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAMDevamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Sonrası, Doğum Kontrol, Engelleme Metotları

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte  Doğum Sonrası,   Doğum Kontrol, Engelleme Metotları

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Sonrası, Doğum Kontrol, Engelleme Metotları Engelleme metotları, sperm öldürücüler, diafram, rahim ağzı başlığı ve prezervatif (erkek ve bayan için) ten oluşur. Sperm öldürücüler, spermi öldüren kimyasal maddelerdir. Rahim ağzına yakın bir bölgede vajen içine yerleştirirler. Krem,jel, köpük ya da vajinal fitil şeklinde olabilirler. üiafram, kubbe şeklinde yuvarlak ve kauçuktan otup rahim ağzını kapatacak şekilde vajene yerleştirilir. - Rahim ağız başlığı, kauçuktan yapılmış olup rahim ağzıria yerleştirilir. Rahim ağzında emme gücü sayesinde kalır. - Erkek prezervatifi, kauçuktan ya da hayvan zarından yapılmış, penis üzerine takılarak kullanılan ince bir kılıftır. - Bayan prezervatifi, vajenin iç yiizünü saracak şekilde plastik bir boşluktur. Pezervatifin kapalı ucu rahim ağızında...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Sonrası, Doğum Kontrol, Rahim İçi Araç (Rıa)

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte  Doğum Sonrası,   Doğum Kontrol, Rahim içi Araç (RIA)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Sonrası, Doğum Kontrol, Rahim içi Araç (RIA) Rahim içi araç, bakır ya da hormon içeren küçük plastik bir alettir. Rahim içerisine yerleştirilir. Rahim içi aracın kullanılması yumurtanın döllenmesin! engeller. Rahim içi araç kullanımında eğer eşlerin bırden fazla kişiyle cinsel ilişkileri sözkonusuyla pelviste enfeksiyon gelişme riski yüksek olacaktır. Hiç çocuğu olmayan kadınlara genelde rahim içi araç önerilmemektedir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir Tel: ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Sonrası, Doğum Kontrol, Hormonlar

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte  Doğum Sonrası,  Doğum Kontrol, Hormonlar

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Doğum Kontrol, Hormonlar Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Sonrası, Doğum Kontrol, Hormonlar Hormanlarla doğum kontrolünde kadın, sanki vücudu tabii olarak üretiyormuş gibi dışarıdan hormon alır. Hormonlar yumurtlamaya engelleyerek etkilerim gösterirler. Döllenme için ortada yumürtlamayınca gebelik mümkün değildir. Fakat hala siz aybaşı kanama sayabilirsiniz. (Yumurtlama olmadığı halde) Hormonal doğum kontrol yönteminin en sık kullanılanı "doğum kontrol hapları" ya da ağızdan alınan gebelik önleyici ilaçlardır. Aynı zamanda en etkili ve en fazla kullanılan doğum kontrol metodudur. Bir kadın, ilaçlarım aynen doktorun tarif ettiği şekilde almak zorundadır. Hormonal doğum kontrol yöntemlennden birisi de vücuda yerleştirilen ilaçlardır. Bir kibrit çöpü kalınlığın da olan 6 tane yumuşak plastik tüpten oluşan bu yapı, kolun üst bölgesind...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık