Hamilelik Hakkında( Gebelik(Hamilelik), Anne Sütüyle Besleme)

Hamilelik Hakkında( Gebelik(Hamilelik), Anne Sütüyle Besleme)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Gebelik(Hamilelik), Anne Sütüyle Besleme

Bebeğinizin kendi sütünüzle mi yoksa biberonla mı beslenmesi gerekir? Bu konudaki kararınız, bebeğinizin bakımı için vermeniz gereken en temel karardır. Gebelik boyunca, çocuğunuzu kendi sütünüzle besleme planı yapmasanız da vücudunuz süt üretmektedir. Anne sütü (doğumdan sonraki ilk 2 ile 4 gün boyunca üretilen süt kolostrum adını alır) bebeği besleyecek ve koruyacak şekilde üretilmektedir. Bebeğin savunma mekanizmasını oluşturarak hastalıklara karşı onu koruyan antikor içermektedir. Bebeğin ihtiyaç duyacağı tüm gıdaları gerekli oranlarda kapsamaktadır. Anne sütüyle beslenen bebekler daha az beslenme sorunuyla karşılaşır. Örneğin daha az kabız olurlar. Daha az enfeksiyon ve alerjiye yakalanırlar. Anne sütüyle beslenmesi aynı zamanda rahim kastıncı hormonlar salgılatacak, kısa sürede rahmin eski boyutlarına ulaşmasın! sağlayacaktır. Kadınların çoğu anne sütüyle beslemeyi, daha sevgi dolu, doğal ve ucuz bulmaktadır.

Bazı kadınlar, anne sütüyle beslemeyi tercih etmemektedirler. Bebekler, ticarî olarak hazırlanan formüllerle de iyi beslenebilmektedirler. Bu formüller, yağsız inek sütü ve buğday ya da hindistan cevizinden elde edilen yağlardan hazırlanmaktadır. Aynı zamanda, vitaminler, mineraller ve eser elementleri de kapsamaktadırlar, (eser element, bakır ya da çinko gibi vücutta çeşitli metabolik olaylar için gerekli olan maddelerdir) Süte karşı alerjisi olan ya da süte toleransı olmayan bebekler için hazırlanmış inek sütü yerine soya proteinlerinin kullanıldığı formüller de Bulunmaktadır. Bu formüller (biberon), bebeği hastalıktan koruyacak antikorlar içermemektedirler.

Anne sütüyle ya da biberonla beslemeyi seçmeden önce diğer annelerle bu konuyu konuşmalısınız. Eşinizin görüşlerin! de almalısınız. Kafanızdaki tüm soruları tartışın. Anne sütüyle beslemeyi tercih eden bir anneyle neden bunu seçtiğin! ve diğerini reddettiğini tartışın. Giderler önemli bir faktör olabilir, dolayısıyla maliyetlerin! de karşılaştırmalısınız. Eğer formüllerle beslenmeye karar vermişseniz, şişeler ve formüllere ihtiyaç duyacaksınız. Karannız ne olursa olsun, içinizin rahat ettiğinden emin olmalısınız.

( hamile doğum, bebek hamile, hamile düşük, hamile gebe, hamile kadın, hamile insan, hamilelik, hamilelik belirtileri, hamile kalma, hamilelik testi, hamile kalmak, hamilelik öncesi, hamilelik takvimi, hamilelik belirtisi, hamilelik dönemleri, hamilelik hakkında, hamilelik, hamile bayan)

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık