Hamilelik

Hamilelik Hakkında (Gebelik(Hamilelik), Büyüme Ve Gelişme)

Hamilelik Hakkında (Gebelik(Hamilelik), Büyüme ve Gelişme)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebelik(Hamilelik), Büyüme ve Gelişme Gebelik boyunca fetüs, kalınbağırsağın bir parçası olan rektumla idrar kesesi arasına yerleşmiş kaslı bir organ olan anne rahminde gelişir. Rahim iç tabakası kalınlaşır ve kan damarı fetüsü besleyecek şekilde genişler. Bütün gebelik boyunca fetüs büyüdükçe rahim de genişlemeye devam eder. Plasenta, döllenmiş yumurta rahme tutunur tutunmaz oluşmaya başlar. Plasenta, anneden fetüse oksijen, besin, ilaç, hormon ve diğer maddeleri taşıyan bir kanallar sistemi olarak düşünülebilir. Tersi istikamete de fetüste oluşan artık ürünleri anne kanma transfer eder ve orada da bu maddeler anne böbreği tarafından dışarı atılır. Plasenta, insanda sonradan göbek noktasını oluşturacak olan göbek bağıyla irtibatlıdır. Plasenta, döllenmiş yumurtanın duvarında, parmaksı çıkıntılarla uzanarak geliş...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Gebeliğin(Hamileliğin) Teşhisi)

 Hamilelik Hakkında ( Gebeliğin(hamileliğin) Teşhisi)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebeliğin Teşhisi Adet kesilmesinden sonra gebelik olup olmadığı tesbit edilebilir. Erken gebelik döneminde, gelişen plasenta tarafından yapılan hCG (humman chorionic gonadotropin = insan koryon ganadotipini), annenin kanında ve idrarında bulunmaktadır. Doktorunuza ya da herhangi bir klinikte test yaptırabilirsiniz. Ya da temin edeceğiniz gebelik test cihazlarıyla kendiniz test yapabilirsiniz. Evde kullanılan gebelik test cihazlarının çoğunu reçetesiz şekilde temin edebilirsiniz. Eğer vücudunuzda yeterince hCG varsa, test cihazlarında bulunan kimyasal maddeler idrarınızdaki hCG ile reaksiyona girecektir. Testler hCG'nin varlığım farklı yollarla gösterirler. Bazıları sıvı içerisinde bir halka oluştururken bazıları renk değiştiririrler. Eğer usulüne uygun kullanılmazlarsa çok kolay yanlış sonuçlara ulaşılabilir. Bundan dolay...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında (Gebeliğin(Hamilelik) Erken Belirtileri )

Hamilelik Hakkında (Gebeliğin(Hamilelik)  Erken Belirtileri )

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebeliğin(Hamilelik) Erken Belirtileri Çoğu kadının gebeliğinin ilk bulgusu, görülmeyen bir adettir. Fakat her kadın düzenli bir adete sahip olmayabilir. Adet kanamaları hastalıklardan ya da stresten etkilendiği için diğer belirti ve bulguların da gözlemlenmesi gerekir. Bunlar; * Kısa süreli adet kanaması ya da adet kanamasının kesilmesi * Ağrılı göğüsler * Çok yorgun hissetmek * Mide bulantısı ve diğer mide şikayetleri * Karnın şişkin hissedilmesi * Sık sık idrara çıkma isteği Eğer bir adetinizi görmemişseniz ve yukarıdaki belirtilerden de birkaçı sizde mevcutsa doğum kontrol yöntemi uyguluyor olsanız da gebe kalmış olabilirsiniz. ( hamile doğum, bebek hamile, hamile düşük, hamile gebe, hamile kadın, hamile insan, ham...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Yeni Bir Hayat Başlıyor!)

 Hamilelik Hakkında ( Yeni Bir Hayat Başlıyor!)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Yeni Bir Hayat Başlıyor (Hamilelik) Erkeğin spermiyle, kadının yumurtasının birieştnesi olarak tanımlanan döllenme, genel olarak fallopian tüpte gerçekleşir. Yumurta, sperm tarafında döllenir döllenmez, rahme doğru fallopian tüpte ilerlemeye başlar. Burada yumurta rahim duvanna tutunur ve büyümeye başlar. Bu döllenmiş yumurta, 8 haftalık dönemde embriyo, bu dönemden sonra da fetüs olarak adlandırılır. Rahimde uterus duvarıyla, gelişen embriyo arasında plasenta otarak adlandırılan bir organ gelişir. Plasenta, anne kanından oksijen ve diğer besinleri alarak fetüsün beslenmesini sağlar. 3 trimester'e (l trimester = 3 aylık süre) bölünen 40 haftalık gebelik boyunca, fetüs çok hızlı bir şekilde gelişir. O, oluşacak bebeğin tüm özelliklerin! içeren tek bir hücreden başlayıp eksiksiz olarak gelişmiş bir bebek haline gelmekted...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında (Gebelik(Hamilelik))

 Hamilelik Hakkında (Gebelik(Hamilelik))

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebelik (Hamilelik) Gebelik, büyük bir değişim sürecidir. Çok erken dönemde bebeğiniz vücudunuzu ve hayat tarzınızı değiştirebilmektedir. 40 hafta boyunca bebeğinizin beslenmesi ve tüm hayat fonksiyonları size bağlıdır. Bebeklerin çoğu sağlıklı olarak dünyaya gelir. Buna karşın birçok kadın gebelik sırasında sorunlar yaşamaktadır. Eğer düzenli bir şekilde doğum öncesi bakımınızı yaptınyorsanız, problemler erken dönemde doktorunuz tarafında tesbit edilebilir. Tıptaki gelişmeler, çocuk doğum risklerini azaltmış ve sağlıklı bebeklerin doğmasını sağla- mıştır. Gebeliğin planlaması, erkenden doğum öncesi bakıma başlanılması, iyice düşünülmüş kararların alınması ve iyi bir yaşam tarzının sürdürülmesi, gebeliğinizde daha aktif bir rol almanızı sağlayacaktır. Bu durum size sağlıklı bir bebek için neler yapmanız gerekti...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık