Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Alkol Sorununuz Var Mı?

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Alkol sorununuz var mı?

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Alkol sorununuz var mı? Bazen alkol kullanımı ve alkolün kötüye kullanımı arasındaki far- kı söylemek zordur. Aşağıdaki T-SBG sorulan, bir alkol içme soru- nunuz olup olmadığının tesbitinde size yardım edebilir: T Kendinizi iyi hissetmeniz için kaç kadeh içersiniz?. (TOLERANS) S Alkol almanızı eleştirerek sizi sinirlendiren insanlar var mı? B İçerken alkolü bırakmanız gerektiğim hissettiniz mi? G Sinirlerinizi yatıştırmak ya da sabah mahmurluğunuzu gider- mek için sabahleyin ilk iş olarak bir kadeh alır mısınız? (GÖZ AÇICI) Tolerans sorusunun cevabı 2'den fazla ise kendinize iki puan va- rin. Diğer sorularda cevabı 'evet' olan her soruda kendinize bir pu- an verin. Toplam puanınız 2 ya da daha fazla ise alkolle ilgili bir so- rununuz var demektir. Sağlık bakımınızla ilgilenen kişile...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Meyveler

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Meyveler

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Meyveler Meyveler: Bu grup A ve C vitaminleri, potasyum ve lif içerir. Bir servis, orta büyüklükte bir elma, muz ya da portakal; yarım tabak soyulmuş, pişirilmiş ya da konservelenmiş meyve: bir su bardağının 3/4'ü kadar meyve suyu içermelidir. Taze meyveleri, meyve sularım ve dondurulmuş, konservelenmiş ya da kurutulmuş meyveleri seçerek alınız. Vitamin açısından zengin olan turunçgillerden kavun ve böğürtlenlerden sıkça yiyiniz. Meyveli içecekler yerine meyve sularım tercih ediniz. Süt, yoğurt ve peynir: Bu grup, protein, kalsiyum, fosfor ve vitaminler açısından oldukça zengindir. Kalsiyum özellikle gebelik ve süt emzirme döneminde çok önemlidir. Bu servis, bir tabak yoğurt ya da bir bardak süt, 45 gr'lık tabu peynir ya'da 60 gr'lık ıslanmış peynir içermelidir. Sütten hoşlanmıyorsanız, sütle yapılmış yoğurt, ev pey...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Yasadışı İlaçlar (Ydı)

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Yasadışı ilaçlar (YDI)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Yasadışı ilaçlar (YDI) Yasadışı ilaçların kullanımıyla devam eden bir yaşam tarzının, gebelikte etkilerinin ne olduğunu tam olarak tesbit etmek zor olabilir. yine de, yasadışı ilaç kullanıcıları, gebeliklerde bebeklerin! riske atabilecek birçok sorunları daha çok yaşadıkları bilinmektedir. Bebeklerden 10'da l'i kadarı, doğumdan önce yasadışı ilaçlara maruz kalabilmektedirler. Bu ilaçların etkileri, çok zararlı olabilmektedir. Öyle ki sadece bir kez kullananlar dahi risk altındadırlar. Bu ilaçlar en fazla erken gebelik dönemin! etkilerler. Dolayısıyla, eğer kullanıyorsanız, gebe kalmadan önce bırakmalısınız. ilaçların çoğu plasentayı geçer. Bazıları, fetüse doğrudan zarar vermekte ve fetüsü bağımlı hale getirmektedir. Doğumdan sonra bazı ilaçlar anne sütüyle bebeğe geçebilmektedir. Eğer ilaçlar beraber alınıyorsa ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Pcp Ve Lsd

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte PCP ve LSD

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte PCP ve LSD PCP ya da melek tozu, genelde sigara gibi içilmesine rağmen yenerek, burundan çekilerek ya da vücuda enjekte edilerek de kullanılabilir. Etkileri önceden kestirilemez, fakat kullanıcının gerçeklerden kopmasına neden olur. Gebelikçe kullanılması küçük ve hareket kontrolü zayıf bebeklerin doğmasına neden olur. Annede, sara nöbetleri, kalp krizleri ve ölüme neden olabilecek akciğer yetmezliği görülebilir. LSD yutularak kullanılmaktadır. Ortamda hiçbir şey olmadığı halde LSD kullanıcıları bir şeyler duyduklarım ya da gördüklerini söylerler. Bu olay aynı zamanda halüsinasyon olarak da adlandırılır. LSD'nin gebelikte kullanılması, bebekte doğumsal bozukluklara neden olur. Kullanıcılar, sakince davranış sergileyebilirler. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM <...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Alkol

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Alkol

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Alkol Amerika'da yaklaşık 10 kadından 6'sı, alkollü içecekler içmektedir. Alkol kullanımı ile alkolün kötü kullanımı arasında bir fark vardır. Bazı insanlar, bazen bir iki kadeh içmektedir. Bu, alkol kullanımıdır. Razıları, hergün ve alem yaparak içmektedirler (kısa bir sürede yüksek düzeyde alkolün tüketilmesi). Bu ise alkolün kötü kullanımıdır. Alkol kullanımım alkolün kötü kullanımından ayıracak alkol miktarı da açıklık kazanmamıştır. Alkol, kalp atışları ve solunum gibi vücut fonksiyonlarım yavaşlatmaktadır. Gebe bir kadın alkol içtiği zaman, alkol kan yoluyla kolayca fetüse ulaşmaktadır. Bu ulaşan alkolün kandaki konsantrasyonu anne kanıyla aynıdır. Bir kadın gebe iken aşırı miktarda alkol alırsa, almayana göre daha yüksek oranda, düşük yapma ihtimali vardır. Gebe bir kadın ne kadar fazla alkol alırsa fetüs ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık