Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Rahim ağzı tamamen açıldığı zaman, bebek doğum kanalında ilerlemeye başlar. Genelde ilk önce baş gelir, itme ya da bastırma hissedeceksiniz. Sanki büyük abdestinizi yapıyormuş gibi hissedeceksiniz. Bu hisleriniz olduğu zaman doktorunuza ya da hemşireye haber verin. Genel olarak, erken doğum döneminde her kasılmanızda itmeye çalışmamalısınız. Rahim ağzı tam açıldıktan sonra ne zaman itineniz gerektiği ya da gerekmediği size söylenecektir, itmeyi önlemek için solunumunuzu kontrol etmeye ihtiyaç duyacaksınız. Eğer doğum sınıflarına katilmamışsanız ya da özel solunum teknikleri bilmiyorsanız hemşire size yardım edecektir. Bebek doğum kanalında ilerledikçe doktor yolun açık olmasına yardım ederek, sizin bu olaya nasıl yardım edebileceğinizi söyleyecektir. Gerekirse, perineumdaki yırtıkları önlemek için bir epizyo...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Boyunca Yardım

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte  Doğum Boyunca Yardım

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Boyunca Yardım Bazen, doğumun uyarılarak baslatilmasına ihtiyaç duyulabilir. Aşağıda sıralanan durumlarda doğumun hemen baslatilmasına ihtiyaç duyulabilir: - Zarlarınız yırtıldığı halde doğum başlamamış ise - Gebeliğiniz normal süresini aşmış ise (42 haftadan fazla) - Gebeliğiniz kan basıncınızın yükselmesine neden olmuş ise - Şeker ya da bir akciğer hastalığı gibi sağlık sorunlarınız varsa - Koryoamnionit (Chorioamnionitis) (Fetus çevresindeki zarlarin iltihaplanması) varsa Anne ve bebek için doğumun riskleri, gebeliğin devam ettiriltmesinden oluşacak risklerden daha düşükse doğum başlatılabilir. Doğumun başlatilması için kullanılan ilaçlar, iyi gitmeyen bir doğumu hızlandırmak için de kullanılabilir. Doğumun uyarılması bazı riskler taşır. Ö...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Genel Anestezi

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, DOĞUM Genel Anestezi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, DOĞUM Genel Anestezi Genel anestezikler, uyumanızı ya da şuurunuzu kaybetmenizi sağlayan ilaçlardır. Eğer genel anestezi altında iseniz doğum sırasında uyanık olmayıp ağrı da duymayacaksınız demektir. Genel anestezi, doğur ağrısını gidermek için kullanılmaz. Sezeryanla doğum ve bazen de aci vajen yoluyla doğumlarda kullanılır. Genel anestezide, midedeki gıdaların ve asitin gırtlağa, oradan da akciğerlere ulaşarak tahribat oluşturması nadir fakat çok ciddi bir problemdir. Bu yüzden doğum süreci boyunca katı gıdalar almamalısınız. Mide asitinin akciğerlere kaçmasın! önlemek için doğumun sonlarına doğru asit giderici ilaçlar verilebilir. Sezeryanla doğum için genel, spinal ya da epidural anestezilerden hangisinin uygulanacağı sizin ve bebeğinizin durumuna bağlı oldu; kadar sezeryanla doğumun niçin tercih ed...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum, Spinal Blok

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte DOĞUM, Spinal Blok

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte DOĞUM, Spinal Blok Spinal blok (Spirmi block), epidural blok gibi, bel bölgesinde enjeksiyonla uygulanır. Yatakta bir yanınızda yatarken ya da otururken, vücudun alt yarı bölgesin! uyuşturmak için düşük dozda ilaç omirilik sıvışma enjekte edilir. Haç verildikten sonra yatakta kalmalısınız. Ağrıyı çok iyi önler ve kısa sürede etkisin! gösterir, fakat sadece bir iki sası etkisi sürer. Spinal blok, doğum sırasında sadece bir kez uygulanabilir. Bundan dolayı, doğumdan hemen önce ağrıyı gidermek için uygulanmalıdır. Spinal blok sezeryanla doğum sırasındada kullanılabilir. Bebek vajinal doğum sırasında forseps ya da vakum (forceps &vacuum extraction)'a ihtiyaç duyarsa spinal blok uygulaması burada da faydalı olabilir. Spinal blok, epidural blok gibi aynı yöntemle tedavi edilebilen yan etkiler gösterebilir. Semer bloku, b...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum, Forseps Ve Vakumla Doğum

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, DOĞUM,  Forseps ve Vakumla Doğum

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, DOĞUM, Forseps ve Vakumla Doğum Bazen, doğuma forseps ya da vakumla yardım etmek zorunlu hale gelebilir. Bu aletler, bebeğin kalp atışları yavaşlar ya da düzensiz hale getirse kullanılabilir. Bebeğin pozisyonu doğumu zorlaştirıyorsa ya da anne bebeği ilemeyecek kadar yorgunsa yine kullanılabilirler. Forseps, iki geniş kaçık gibi gözüken bir alettir. Doktor, forsepsi doğum kanalına sokarak, bebeğin bacının etrafına yerleştirir. Sonra nazik bir şekilde bebeği doğurmaya çalışır. Vakumla doğum, forsepsle doğuma çok benzer. Fakat burada, kasıklar yerine, emme gücüyle bebeğin kafasına yerleştirilen, huniye benzer plastik bir alet vardır. Doktor plastik aleti sapından tutarak bebeği doğurtmaya çalışır, DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık