Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Sistemik (Tüm Vücutta) Ağrının Giderilmesi

 Hamilelik Hakkında, Hamilelikte doğum Sistemik (Tüm Vücutta) Ağrının Giderilmesi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte doğum Sistemik (Tüm Vücutta) Ağrının Giderilmesi Sistemik ağrı kesiciler, çoğu zaman bir kasa ya da damara enjeksiyon yoluyla verilmektedirler. Ağrıyı azaltırlar fakat bilincinizin kaybına neden olmazlar. Vücudun belli bir bölgesini değil, tüm sinir sistemini etkilerler. Bazen stresi ve mide bulamışım gidermek için bunlarla beraber diğer ilaçlar da kullanılmaktadır. Diğer ilaçlarda olduğu gibi ağrı kesicilerin de yan etkileri bulunmaktadır. Yan etkilerin çoğu, konsantrasyon bozukluğu ya da halsizlik hissetme gibi basit etkilerdir. Bu ilaçlar, bebeğin reflekslerin! ve solunn. munu yavaşlatmamak için doğumdan hemen önce verilmemektedir. Ciddi yan etkiler çok nadirdir. Doktorlar ve diğer sağlık bakım elemanları bu ilaçların yan etkilerin! azaltmak için ne kadar verilmeleri gerektiğin! bilmektedirler. Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Ağrı Duyunuzu Neler Etkiler?

 Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, doğum Ağrı Duyunuzu Neler Etkiler?

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, doğum Ağrı Duyunuzu Neler Etkiler? insanlar, ağrıyı farklı şekilde algılarlar. Bazıları, ağrıdan daha çok etkilenmektedir. Ağrı duyünuzu etkileyen faktörler aşağıda sıralanmaktır: • Yalnızlık. Doğum sırasında, doğum konusunda deneyimli bir kişinin ya da sevdiğiniz birisinin yanınınzda bulunarak sizi desteklemesi çok önemlidir. • Yorgunluk. İyi dinlenmeye çalışınız böylece kasılmaların rahatlıkla üstesinden gelebilirsiniz. • Endişeli olma ve gergin hissetme. Kasılmalar arasında rahatlama tekniklerin! kullanınız ve kasılmalar boyunca solunum yapmaya odaklanınız. • Ağrıdan korkma ve çok ağrı bekleme. Kendinizi oyalamaya çalışın. Kasılmaların ne kadar acı olduğuna odaklanmayın. Yeni doğacak bebeğinizi düşünün. Eğer korku hissediyorsanız bunları doktorunuza açıklayarak, size yardım etmesin...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Ağrının Giderilmesi

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Ağrının Giderilmesi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Ağrının Giderilmesi Birçok kadın, doğumda kendilerini nelerin beklediğinin öğreti!mesi için doğum sınıflarında eğitilmektedirler. Bu sınıflarda solunum metotları, rahatlama teknikleri ve doğumda rahatlıkla baş edilebilecek diğer yollar da öğretilmektedir. Bu sınıflardan öğrendikleriyle birçok kadın, doğumu ağrı ilacı almadan başarabilmektedir. Bazı kadınlarda, ağrı kesici ilaçlarla beraber öğrendikleri teknikleri doğum sırasında kullanabilmektedirler. Bütün doğum boyunca, hemşire başınızda bulunarak rahatlamanıza yardım edecektir. Sizin için en iyi ağrı giderme yönteminin tipine karar verirken sizin istekleriniz dikkate alınacaktır. Bu seçimde ayrıca sizin ve bebeğinizin durumu da etkili faktörlerdir. Çoğunlukla, doğum sürecine girene kadar size tam olarak hangi ağrı giderme yönteminin uygulanacağını söylemek ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Elektronik Fetüs Değerlendirmesi

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Elektronik Fetüs Değerlendirmesi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Elektronik Fetüs Değerlendirmesi Bebeğin kalp hızım değerlendirme yöntemlerinden ikincisi elektronik aletlerle olanıdır. Bunlar, kaydetmeye devam ederek doktor tarafından okunabilirler. Elektonik fetüs değerlendirmesi içten ya da dışan yapılabilir. 1- Dıştan değerlendirme; 2 tane küçük aleti yerinde tutmak için annenin beline bağlanacak kemerler gerektirir. Aletlerden biri fetüs kalp hızım ölçmek için ultrasonu kullanır. Diğeri ise, rahim kasılmalarının uzunluğunu ve aralarında geçen süreyi tes' bit etmek için kullanılan bir basınç ölçerdir. 2- içten değerlendirme; sadece zarlar yırtıldıktan sonra kullanım bilir. Elektrot adı verilen küçük bir alet, vajen yoluyla sokularak, bebeğin kalp hızım kaydetmek için bebeğin kafa derisine tutturulur. Bazen katater adı verilen ince bir tüp, rahim kasılmalarının güc...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Hastaneye Kabul

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, doğum Hastaneye Kabul

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, doğum Hastaneye Kabul Doğum sürecine girdiğiniz an, bir hastanenin doğum servisline yatmalısınız. Oradakiler sağlık bakım ekibinizle beraber çalışarak doğumdan önce, doğum sırasında ve doğumdan sonraki bakımınızı üstleneceklerdir. Bu arada eğer önceden konuşmamışsanız, doğum planınızı da sağlık bakım ekibinizle tartışabilirsiniz. Gebeliğinizde önceden aldığınız kararlar ve yaptığınız araştırmalar şimdi devreye girecektir, îyi hazırlanmış olmanız aktif bir rol almanizı sağlayarak sürprizlerle karşılaşmanızı engeller. Doğum öncesi bakımıniz boyunca, sağlık bakım ekibinizle konuşmuşsanız ve doğuma hazırlık sınıflarına katilmışsanız, birçok sorulan ortak sorunun cevaplarıni alnııs durumda olacaksınız. Fakat, doktorunuza ve sağlık bakım ekibinizin diğer üyelerine sorularınızı sormakta tereddüt etmeyiniz. Hast...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık