Hamilelik

Hamilelik Hakkında ( Yumru Ayak)

Hamilelik Hakkında ( Yumru Ayak)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Yumru Ayak Bir bebek dünyaya geldiğinde ayağı bilek kısmından bükülmüş durumda ise yumru ayak söz konusudur. Yaklaşık 100 doğumda l görülür. Eğer bozukluk hafifse, egzersizle düzeltilmesi mümkündür. Daha ağır durumlarda ise bebek bir yıl boyunca alçı tedavileri alır. Gerekirse ameliyatla düzeltmeye gidilebilir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224 msn: [email protected] www.sayginnlp.com www.cem...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Yarık Damak Ve Dudak (Ydd))

Hamilelik Hakkında (  Yarık Damak ve Dudak (YDD))

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Yarık Damak ve Dudak (YDD) Yarık damak ve dudak, damakta bir boşluğun ve dudakta bir aralığın oluşması anlamına gelir. Yarık dudak bazen tavşan dudağı olarak da isimlendirilir. YDD'ın çoğu birçok faktöre bağlıdır. Yarık dudak, bazı kromozom bozukluklarıyla beraber olabilir ve baskın olarak kalıtsallık özelliği taşıyabilir. YDD'lı çocuğu olan bir ailenin, 2. çocuklarının bu hastalığa yakalanma ihtimali % 4'tür. Eğer aile sadece yarık damaklı bir çocuğa sahipse, diğer çocuğunda yarık damaklı olma ihtimali % 2'dir. 1000 doğumda birden fazla görülen bu hastalık, konjenital hastalıkların en sık görülenlerinden birisidir. Bazen gebelik sırasında ult rasonla tesbit edilebilir. Doğumdan sonra ameliyatla düzeltilebilir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEK...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Sinirsel Tüp Bozuklukları (Nöral Tüp Bozuklukları) (Ntb))

Hamilelik Hakkında ( Sinirsel Tüp Bozuklukları (Nöral Tüp Bozuklukları) (NTB))

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Sinirsel Tüp Bozuklukları (Nöral Tüp Bozuklukları) (NTB) NTB, gebeliğin erken döneminde, fetüsün beyni, omurilik ve bunların kılıflarının tam olarak oluşmamasıdır. Çoğu NTB'ları, cilt tarafından sarılmamıştir. NTB'ları 2 ana gruba ayrılır, Spina bifida ve Anencephaly (Anensefoli:) - Spina bifida, Kuzey Amerika'da her 1000 doğumda l ya da 2 kişide oluşmaktadır. Spina bifidanın etkileri eksikliğin nereye yerleştiğine bağlı olarak değişir. Genel olarak, eksiklik omuriliğin alt bölgesine yerleşirse, problemler hafif olmaktadır. Eksiklik omuriliğin üst bölgelerinde ise, bacak felci, duyu kaybı, büyük ve küçük abdest kontrolünün kaybedilmesi, hidrosefalus (beyni saran sıvının artması), zeka geriliği hatta ölüm bile görülebilmektedir. - Anansefolide, beyin ve kafa normal olarak gelişmemiştir. Bu hastalığa yakalan...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Konjenital Kalp Hastalıkları (Kkh))

Hamilelik Hakkında (  Konjenital Kalp Hastalıkları (KKH))

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Konjenital Kalp Hastalıkları (KKH) Konjenital kalp hastalıkları, en sık görülen konjenital hastalıklardır, 125 doğumda l görülmektedir. Bebeklerin son durumu, konjeniral kalp hastalığının tipine ve beraber başka hastalık olup olmadığına bağlı. dır. Genelde hastalıklar, çok faktörlü bir kalıtımın sonucudur. Kromozom bozuklukları, yeni doğan konjenital kalp hastalıklı çocukların 10'da l'inden sorumludur. KKH'lı doğmuş bir çocuktan sonra, bunun tekrar görülme riski % 2'5'tir. Kalp hastalıklı çocuğa sahip olan bir ailenin tekar hastalıklı bir çocuklarının olma şansı % 10'dur. Anne ya da babadan biri KKH'lı ise, çocuklarında kalp hastalığı görülme riski artacaktır. KKH'nın doğum öncesinde yapılan genel bir ultrason muayenesinde teşhis edilmesi zor olmasına rağmen mümkündür. KKH'nın sadece 10'da l'inin bu yöntemle tesbit edilebildiği...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Çok Faktörlü Hastalıklar)

Hamilelik Hakkında ( Çok Faktörlü Hastalıklar)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Çok Faktörlü Hastalıklar Birçok hastalığın, genetik ve çevresel faktörlerin etkileşmesiyle ortaya çıktığı düşünülmektedir. Buna çok faktörlü kalıtım adı verilir. Bu hastalıkların ne kadar sıklıkta oluştuğu dünyanın çeşitli bölgelerine göre değişmektedir. Bazıları gebelik sırasında yakalanabilir. Bu hastalıklardan birini taşıyan çocuğu olan bir ailenin, ikinci çocuklarının da aynı hastalığa yakalanma ihtimali % 1-5 arasında değişir. Bu hastalıklar genelde ameliyatla düzeltilebilmektedir. Doğumsal anomaliler, kurşun ve civa gibi maddelere maruz kalınmasından dolayı da oluşabilir. Bu maddeler, bazı beyin bozukluklarının oluşmasında önemli rol oynarlar. Kızamıkçık gibi bazı enfeksiyonlar gebelik sırasında geçirilirse doğumsal anomali oluşabilmektedir. Doğumsal anomaliye sebep olan çevresel maddelere, "teratojen maddeler" adı verili...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık