Hamilelik

Hamilelik Hakkında ( Tay-Sachs Hastalığı (Tsh))

Hamilelik Hakkında (  Tay-Sachs Hastalığı (TSH))

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Tay-Sachs Hastalığı (TSH) Tay-sachs hastalığı, normal bir beyin fonksiyonu için gerekli olan bir kimyasal maddenin yokluğuna bağlıdır. Belirtiler ilk defa 6 aylıkken ortaya çıkar. Ağır bir zeka geriliği, körlük ve sara nöbetleri görülmektedir. Genelde 5-7 yaşlarında bu çocuklar ölmektedir. TSH, en çok Doğu Avrupalı yahudi ırkından olan insanlarda görülür. Bu grupta hastalık 3600 doğumdan birisin! etkilemektedir. Fransa kökenli Kanadalılarda da oldukça fazla görülür. Taşıyıcı olma ihtimali, Askenazi yahudileri ve Fransa kökenli Kanadalılarda 30'da l iken diğer insanlarda 300'de l'dir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AY...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Orak Hücre Hastalığı (Ohh))

Hamilelik Hakkında  ( Orak Hücre Hastalığı (OHH))

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Orak Hücre Hastalığı (OHH) (OHH)'nda, kırmızı kan hücreleri (alyuvarlar) normaldeki gibi göbek tatlısı şekli yerine orak ya da yarım ay şeklini almıştır. Bu hücreler, kan damarları tarafından tutulmaktadır. Dokulara giden kan kesilmekte ve bu da ağrıya neden olmaktadır. Vücut bu hücreleri daha hızlı yok etmekte fakat bu hücrelerin yerine aynı hızda hücre üretememektedir. Dolayısıyla kansızlık (Anemi) ortaya çıkmaktadır. Hastalık, diğer gruplarda da olmasına karşın özellikle Afrika kökenli Amerikalılarda daha sıktır. Amerika'da, 625 Afrika kökenli Amerikalıdan biri bu hastalığa yakalanmaktadır. Yaklaşık 10 kişiden biri bu hastalığın taşıyıcısıdır. Bir çiftin çocuklarının bu hastalığa yakalanması için, anne ve babanın her ikisi de taşıyıcı olmalıdır. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAMDevamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Resesif (Çekinik) Hastalıklar)

Hamilelik Hakkında ( Resesif (Çekinik) Hastalıklar)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Resesif (Çekinik) Hastalıklar Bazı genetik hastalıklar, resesiftir. (Hastalığın oluşması için, gen çiftlerinin hem anneden hem de babadan gelmiş olması gerekir.) Herkeste bir kısım anormal resesif genler bulunabilir, insanların çoğunda resesifgen, normal gen tarafında bastırıldığı için, bu anormallikler dışa yansımamaktadır. Eğer resesif bir hastalığın tek bir anormal gem sizde mevcutsa, taşıyıcı (carrier) olduğunuz anlamına gelir. Bir taşıyıcıda, hastalığın herhangi bir belirtisi yoktur fakat bu geni çocuğuna geçirebilir. Anne ve baba bir resesif hastalık taşıyıcısı iseler, çocuklarının bu hastalığa yakalanma oranı % 25'tir. Anne ya da babadan biri hastalıklı, diğeri hastalıklı ya da taşıyıcı değilse, çocukların tümü taşıyıcı olacaktır. Resesif hastalıklar bazı ırklarda daha sıktır. Bazı sık görülen resesif hastalıklar...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Huntington Hastalığı )

 Hamilelik Hakkında ( Huntington Hastalığı )

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Huntington Hastalığı Sinirsel bir bozukluk olan Huntington hastalığı, zeka geriliğine ve kontrolsüz hareketlere neden olur. Genelde orta yaşlarda teşhis edilir ve 15 yaşlarında ölümle sonuçlanır. Ortalama 100.000 insanda l görülmektedir. Anne ya da baba Huntington hastalığı olan bir ailede, bu hastalığın çocukta görülme ihtimali % 50'dir. Huntington hastalıklı ailelerde, ailenin hangi üyelerinin geni taşıdiği ve kimin bu hastalığa yakalanacağım teshit edebilen bir test yapılmaktadır. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Genetik Bozukluklar )

 Hamilelik Hakkında ( Genetik Bozukluklar )

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Genetik Bozukluklar Genetik bozuklukların birçok tipi vardır. Baskın ya da çekinik genlerin sebep oldukları problemler dışında komozomların kendilerine ait bozukluklar da hastalıklara neden olmaktadır. Bu problemler, kromozomuna bağlı olabilecekleri gibi, anormal sayıda kromozom sayısına da bağlı olabilirler. Genetik bozukluklar aynı anda birçok faktöre de bağlı olabilir. Bazı hastalıklar, gebelik sırasında yapılan bazı testlerle tesbit edilebilir. Bu cesrier, fecüsün özel bir hastalığa sahip olup olmadığım da gösterebilir. Annenin ya da bebeğin, bazı hastalıklar için taşıyıcı (carrier) olup olmadığım gösterebilen testler bulunmaktadır. Hastalıkların bazıları için herhangi bir risk faktörü yoktur. Dolayısıyla herkese test yapılması önerilebilir. Bazı durumlarda, kişisel geçmiş, aile hikayesi öze! testlerle ve danışmayla değerlendi...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık