Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kaloriler Ve Kilo Alma

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Kaloriler ve Kilo Alma

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kaloriler ve Kilo Alma r Gebe kalmadan önceki ve gebelikte aldığınız kilonuzun miktarı bebeğinizin doğum kilosunu belirleyecektir. Örneğin; normalden Düşük , kilolu 15 kg.'a kadar kilo almaşı gerekirken normalden daha kilolu bir kadının sadece 6,5 kg. kilo alması gerekir. Önerilen kilo alma miktarı, boyunuza göre hesaplanan kilonuza ve bütün vücut kitlenize bağlı olarak belirlenir. Gebelik boyunca normalden düşük kilolu kadınlar, daha yüksek oranda küçük bebek sahibi olmaktadırlar. Doğumda düşük tartılı bebekleri rahim dışındaki hayata daha zor adapte olabilmektedirler. Düzenli beslenme ve kilo alma düşük tartılı bebek doğurma oranım düşürecektir. Bebeğinizin küçük ya da düşük tartılı olması doğumunuzu da- ha kolay hale getirmez. Küçük bir bebeğe sahip olmak için almanız gereken kilodan daha az ya da sevimli ve t...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kilo Seyri Nasıldır?

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Kilo Seyri Nasıldır?

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kilo Seyri Nasıldır? Gebelikte, vücudunuz, besinleri depo etmeli ve ürettiği kan ve diğer sıvıların miktarım artırmalıdır. İşte kilonuzun nereye gittiğinin göstergesi: 3 kg Anne depoları (yağ, protein ve diğer besinler) 1,5 kg Artmış sıvı miktarı 1,5 kg Artmış kan miktarı 750 gr Göğüslerin büyümesi 750 gr Rahim 3,3 kg Bebek 750 gr Amnistik sıvı 670 gr Plasenta DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmi...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Gebelikte Besin İhtiyaçları

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Gebelikte Besin ihtiyaçları

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Gebelikte Besin ihtiyaçları Gebelik sırasında vücudunuz karşılanması gereken özel besinlere ihtiyaç duyacaktır. Fetüsünüzün tüm gıdalarım siz sağladığınız için daha fazla kalori almalısınız. Vücudunuz, kanınızın bir kısmı plasentada dolaştığı için daha fazla kan üretmek zorundadır. Bu da sizin daha fazla demir, protein ve folik aside ihtiyaç duyduğunuz anlamına gelir. Bu besinler aynı zamanda kaslarda ve kemiklerde de kullanılır. Fetüsün büyüyen kemikleri, kalsiyum ve fosfor gibi bazı minerallere ihtiyaç duyar. Eğer zaten dengeli bir diyete sahipseniz, fetüsün ihtiyaçları • için ekstra bazı besinler eklemek pek zor değildir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Yağlar

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Yağlar

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Yağlar Yağlar, ya doymuş ya da doymamış olmaktadırlar. Oda sıcaklığında genelde katı olan doymuş yağlar, etten, süt ürünlerinden ve bazı bitkisel yağlardan elde edilmektedirler. Bu yağlar diyetinizdeki toplam yağın 3'te l'inden az olmalıdır. Ya da günlük kalorinizin % 10'undan fazlasını karşılamamalıdır. Hurma ve hindistan cevizi yağı, doymuş yağlardan zengin bitkisel yağlardır. Doymamış yağlar, oda sıcaklığında genelde sıvıdırlar. Zeytinyağı, fıstikyağı ve ayçiçek yağı gibi genelde bitkisel kaynaklıdırlar. Balık yağı da, doymamış yağ grubundadır. Yağ, yüksek düzeyde yoğunlaşmış bir enerji şeklidir. Bu aynı zamanda yüksek kalori anlamına gelir. Örneğin; l gr. protein ya da karbonhidrat 4 kalori sağlarken yağ 9 kalori enerji sağlar. Enerji verimine ek olarak, yağlar, A, D, E ve K vitaminlerinin, proteinlerin ve ka...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Karbonhidratlar

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte  Karbonhidratlar

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Karbonhidratlar Şeker, vücudun enerji ihtiyacım karşılayan temel maddedir, (ki çeşit şeker vardır. Glikoz gibi basit şekerler vücut tarafından hemen kullanılmaya hazırdırlar ve böylece enerjinin en hızlı oluşum unu sağlarlar. Bu çeşit şekerin kaynakları, çay şekeri, bal, şurup ve meyve suyudur. Basit şekerler, işlenmiş gıdalarda oldukça çok bulunmaktadır. Diğer tip şeker ise nişastadır. Nişasta, basit şekerlerin depo formudur ve uzun süreli enerji kaynağı olarak işlev görür. Tahıllar, meyveler ve sebzeler nişasta içeren gıdalara örnek olarak verilebilir. Ekmek, pirinç, pasta, patates ve buğday gibi nişastalı sebzeler iyi birer kaynaktırlar. Nişastaca zengin olan gıdalar, bitkilere destek veren ve onların sert kısımları olan lirler içermektedirler. Lif, hazmı kolaylaştırarak büyük abdestinizin düzenine ya...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık