Hamilelik

Hamilelik Hakkında ( Kirli Gıda Ve Su)

Hamilelik Hakkında ( Kirli gıda ve su)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Kirli gıda ve su: Bir ülkeye seyahat sırasında ülkemizde olmayan birçok sorunla karşılaşabilirsiniz. Ülkenin yerlileri, yiyecek ve içeceklerde bulunan mikroorganizmalara alışmış olabilir. Aynı mikroorganizmalar turisti hasta edebilmektedir. Bu bir şehre ya da kırsal bölgeye giderken de geçerlidir. Gebe olmayan biri için turist ishali, fazla rahatsızlık verici olmadığı halde, gebe bir kadın için çok önemlidir. Doktorunuzla ishal önlemesi için görüşmelisiniz. Sizin ve arkadaşlarınsın ishalden korunmaları için kirli yiyecek ve içeceklere karşı dikkatli olmalısınız. aşağıdaki hususlara dikkat ediniz: -Sadece saf olarak şişelenmiş su, yumuşak içecekler ya da sıcak çay içiniz Gebe kadın için, iyotlu suyun kullanımı güvenli olmayabilir. - İçeceklerinizde, buz bulundurmayı n. Saf olmayan suyla yıkanmış Bardakları kullanmayla Şişeyle ya d...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Yabancı Ülkeye Seyahat)

Hamilelik Hakkında ( Yabancı Ülkeye Seyahat)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Yabancı Ülkeye Seyahat Eğer yurtdışı gezişi planlıyorsanız, planlarınızı doktorunuzla tartışınız. Yurtdışı gezisinin sizin için güvenli olup olmadığına karar vermenizde size yardımcı olacaktır. Seyahatte ne gibi adımlar atmaniz gerektiği hususunda size bilgi verecektir, ihtiyaç duyabileceğiniz aşılar için kendinize zaman ayırın ve doğum öncesi raporlarınızın bir kopyasını yanınıza alın. Hastalık kontrolü ve önlenmesi merkezleri, dış geziler ve hastalıklar hakkında bilgi vermek için, uluslararası bir yolcu hattı kurmuşlardır. (Telefon numarası: 404 332 45 59'dur) Gezi sırasında ihtiyaç duyabileceğiniz sağlıkla ilgili hazırlıklarda size yardım edebilecek, size yakın bölgede, uluslararası ulasim sağlığı hizmetleri sunan kuruluşlar olabilir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında- Seyahat

 Hamilelik Hakkında- Seyahat

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Seyahat Kadınların çoğu, bazı basit püfnoktalanna dikkat ettikleri takdirde doğum tarihine kadar güvenle seyahat edebilirler. Çoğu gebe kadın için seyahatin en iyi olduğu zaman, gebeliğin orta dönemleridir.bu dönemde vücudunuz bebeğe daha iyi adapte olmuş durumdadır ve ha fazla enerjiye sahipsinizdir. Sabah yorgunluğu daha az görülür. komplikasyonlar daha azdır. Gebeliğin sonlarına doğru herhangi bir yerde dolaşmanız ve uzun süre konforlu oturabilmeniz daha da zorlacaktır. Ana kural, bebeğinizden hissettiklerinizi iyi takip etmenizdir. Evde yada yolda sizin kendi fizikî hisleriniz, güvenliğiniz ve iyiliğiniz hakkınızdaki en iyi rehberdir. Seyahat tercihinizi yaparken, gideceğine kadar sürede ulaşacağınızı hesap etmelisiniz. En hızlı olanı sizin için en idealidir. Taksi, otobüs, tren, uçak ya da gemiyle seyahat edebilirs...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Gebe Çalışanların Sakatlık (Maluliyet) Hakları)

Hamilelik Hakkında (  Gebe Çalışanların Sakatlık (Maluliyet) Hakları)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebe Çalışanların Sakatlık (Maluliyet) Hakları çalışan gebelerle ilgili politikalar, şirketten sirkece ve ülkeden ülkeye göre değiştirmektedir. Amerika'da çalışan 10 kadından sadece 4'üne Çocuk doğumu için 6 haftalık sakatlık parası ödenmektedir. Diğerleri ya Hasta olarak işten ayrılmakta, ya da kendisine ödeme yapılmadan izne çıkmaktadır- Aile ve sağlık izni kanunu (Amerika'da), kadının hakları koruvarak doğum için geçici olarak işten ayrılmasını sağlamaktadır. Bu hakka sahip olabilmek için çalışan, patronu için en az 12 ay ve bu 12 ay içerisinde minimum 1250 saat çalışmış olması gerekir. 1978'de kongreden geçen gebelikle ilgili kanun, diğer sakatlıklarda olduğu gibi, gebeliklerle ilgili sakatlıkların tedavisi için, patronlara sağlık tazminatı ödemeyi şart koşmaktadır. Bu kanun şu anlama gelir: Gebelik yüzünden ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Gebelikle İlgili Sakatlık

Hamilelik Hakkında,  Gebelikle ilgili Sakatlık

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebelikle ilgili Sakatlık Bir sakatlığa sahip olmak demek, günlük görevleriniz! yerine getirmeye mani olabilecek fiziksel problemlerden dolayı çalışmamanız anlamına gelir. Gebeliğiniz, kısmen ya da tamamen sakatlayıcı olabilir. Sakatlık, 3 gruba ayrılabilir. 1- Gebeliğin kendisinin sakat oluşur: Bazı kadınlar mide bulamışı, kusma, hazımsızlık, baş dönmesi, şişmiş bacaklar ve eklemler gibi yan etkiler görebilirler. Bu problemler genelde hafif düzeydedir. 2- Komplikasyonlara bağlı sakatlık: Enfeksiyon, kanama, erken doğum ya da fetüsü saran amniotik boşluğun erken yırtılması gibi daha ciddi sorunlar sakatlığın nedeni olabilir. Gebe kalmadan önce bulunan kalp hastalıkları, şeker ya da yüksek tansiyon gebelikte sakatlık nedeni haline gelebilirler. 3- îse bağlı sakatlık: Bazı zehirli maddelere, iş yerinde fetüse z...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık