Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Protein

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte  Protein

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Protein Protein, aminoasıt adı verilen kimyasal maddelerin uzun bir zincir oluşturmasıyla oluşan yapıya denir. Vücut tüm aminoasitleri üretebilir, fakat 22 aminoasitten 8'ine sağlık ve gelişim için ihtiyaç duyar vücut tarafından üretilmeyen bu 8 aminoasite esansiyel ammoasit adı verılır. Bu aminoasitler gıdalarla birlikte alınmalıdır Protein; gelişme, gelişmenin korunması ve kas gibi bazı vücut dokularının tamiri için gerekli besini sağlar. Kana kırmızı rengini veren ve kanda oksijen taşınmasını sağlayan hemoglobin yapımında da proteine ihtiyaç duyulur. Enfeksiyona karışı savaşan antikorlar da protein yapısındadırlar. Erişkinler ve çocuklar günde 45 gr. 'gebe kadınlarsa 60 gr. yüksek kaliteli protein tüketmelidirler. Yüksek kaliteli protein et, balık, tavuk, süt ve süt ürünlerinden elde edilebilir. Pro...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sebzeler

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sebzeler

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sebzeler: Sebzeler: Bu grup A ve C vitaminlerim, folat, demir ve magnezyum gibi minarelleri içerir. Sebzeler yağ açısından düşüktürler ve lir içermektedirler. Bir servis, bir tabak pişmemiş yapraklı sebze, yarım tabak diğer pişmiş ya da çiğ sebze, bir bardağın (su) 3/4'ü kadar sebze suyu içermelidir. Şunlardan birini seçebilirsiniz: • Koyu yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, kıvırcık salata) • Koyu-sarı sebzeler (Havuç, tatlı patates) • Nişastalı sebzeler (patates, mısır, bezelye) DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK <...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Su

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte SU

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte SU Su, bir besin olarak düşünülmese de, onsuz hayat düşünülemez. Su' yeni doku yapımında, besinlerin ve yıkım ürünlerinin taşınmasında. sındirime yardımda ve kimyasal reaksiyonlarda kullanılmaktadır. Bebeğinizin ağırlığının 4'te 3'ü ya da yansı sudur. Vücut tarafından kullanılan suya ek olarak, idrarla, hatta solunumla su kaybedilmektedir. Vücudunuzun yeterli su aldığından emin olmak için, her gün 6-8 bardak sıvı almalısınız. Kahve, çay ve soda, kafein ve basit şeker ihtiva ettiklerinden, sudan daha az tüketmelisiniz. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMA...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Beslenme

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Beslenme

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Beslenme Yeme alışkanlıkları ve yemek seçimi kişiseldir. Ne yiyeceğiniz; zevkiniz, aileniz, sosyal konumunuz, inançlarınız, gıda fiyatları ve gıdaların elde edilebilirliği tarafından etkilenmektedir. Ailenin diğer üyelerinin paylaşmadığı yeni bir diyet şekline başlamanız zor olacaktır. Gebelik, günlük diyetinizdeki yemekleri kontrol etmeniz için önemli bir zaman dilimidir. Ne yediğinizi, fetüsünüze nasıl gıda sağladığınızı, kendinizin ve çocuğunuzun enerjisin! nasıl karşıladığınızı gözden geçirmelisiniz. Birçok farklı yeme alışkanlığıyla dünyadaki tüm kadınlar, sağlıklı bebek sahibi olmaktadırlar. Aldığınız kalorinin toplam miktarı ve yediklerinizin içeriği, beslenmedeki temel faktörlerdir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NL...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Hırpalanmış Kadın

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte  Hırpalanmış Kadın

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Hırpalanmış Kadın Kadının, eşi tarafından fiziksel, cinsel ya da duygusal açıdan horgörülmesi Amerika'da çok sık rastlanan sağlık problemlerinden biridir. Bu olayda, ne kadar zengin olduğunuz ya da hangi yaşta, hangi ırktan ya da dinden olduğunuz önemli değildir. Bu kötü kullanımın etkileri çok ciddidir. Hastaneye acil olarak kaldırılan kadınların yaklaşık 5'te l'i kadının hırpalanması sonucu oluşan sorunlarla ilgilidir. Cinayet sonucu öldürülen kadınların 3'te l'i, kendi eşleri tarafından öldürülmektedir. Çocuklar da bu durumdan etkilenmektedir. Çünkü kadın ve erkek arasında kötüye açık ilişkilerin olduğu durumlarda çocuklar da etkilenebilecektedir. Kaba kuvvet sıklıkla gebelikte başlamakta ya da kötüye gitmektedir. Sonuçta anne ve fetüs riske girmektedir. Kaba kuvvet uygulayan kişi genelde gebe kadının göğüsleri...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık