Hamilelik

Hamilelik Hakkında ( Kadın Çalışması, İşi)

 Hamilelik Hakkında (  Kadın çalışması, İşİ)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Kadın çalışması, İşİ Bugün çocuk doğurma yaşındaki kadınların 3’te 2’sinden fazlası ev dışında Bir işte çalışmaktadır. Bu kadınların 1 milyon dan fazlası her yıl gebe kalmaktadır. Çoğu doğuma çok az zaman kalana kadar çalışmakta ve doğumdan sonra birkaç hafta içerisinde işe dönmektedir. Yapılan için sağlıklı oluşu ve emniyeti üzerine artan bir uyanıklılık eğilimi kadınlara, sağlık sorumlularına ve çalışaniara cevabı kolay olmayan şu soruları sordurdu; Bu iş gebe bir kadının çalışması için güvenli mi? Ne kadar süre çalışmaya devam edilebilir.'1 Hangi şartlar altında çalışılacak'Çalışmanın ne gibi etkileri bulunmaktadır. Gebe kadınlar, genelde önceden yapmaya alıştıkları aktiviteleri yapmaya devam edebilirler. Çeviklik ve güç gerektiren yük taşıma, tırmanma, ağırlık kaldırma gibi aktiviteler bazıları için zararlı olabilir. ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Egzersiz)

Hamilelik Hakkında (  Egzersiz)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Egzersiz Gebelik sırasında yapılan düzenli egzersiz, daha iyi görünmenizi ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayabilir. Vücut yapınızın korunmasına, sırt ağrısı ve yorgunluk gibi rahatsızlıklar veren durumların azalmasına yardımcı olur. Gebelik sırasındaki egzersizin amacı, güvenli olacak bir düzeye kadar bir form yakalamak ve bunu korumaktır. Gebelikte, kilo vermek için egzersiz yapılmamalıdır. Bazı egzersizler kalp ve akciğerlerin oksijenlenmesini sağlarken bazıları stresi gidermektedir. Sağlık için yapılan bir egzersiz programı oksijenlenmeyi ve güçlenmeyi sağlayacak şekilde hazırlanmalıdır. Gebelikte, vücudunuzda egzersiz yapabilmenizi etkileyebilecek birçok değişiklik oluşmaktadır. Gebelik sırasında üretilen hormonlar, eklemleri destekleyen bağların gerilmesine neden olurlar. Bu da eklemlerin ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( İstirahat )

Hamilelik Hakkında (  İstirahat )

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, İstirahat Gebelikte, gelişen fetüs, normalden daha kolay yorulmanıza nedenn olabilecek şekilde vücudunuza yeni yükler yüklemektedir. Bir durumda enerjinizin tükendiğin! hisseedebilirsiniz. Bu yorgunluk normaldir. Fakat dayanmak oldukça zordur. Rahatlayana kadar dinlenmelisiniz. Mümkünse erken yatıp geç kalkabilirsiniz. Gün boyunca dinlenmek için molalar verebilirsiniz, işteyseniz, ayaklarınız! yukarı kaldıracak şekilde yatacak bir yer ya da sakin bir oda kullanınız. Uyumanıza izin veriliyorsa, kısa kestirmeler sizin için iyi olacaktır. Kısa yürüyüşler yapabilirsiniz ya da geriliminiz; atmanızı sağlayarak kendinizi daha rahat hissettirecek diğer egzersizleri yapabilirsiniz. Gebelik sırasında ev ve çocuk bakım işleri bitmediğinden çalışmak zor olabilir. Bu görevler, kendinizi yorgun ve stresli hissetmenize neden olabil...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Beslenme )

 Hamilelik Hakkında ( Beslenme )

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Beslenme Gebelik sırasında, fetüsünüzün yeterli düzeyde besin aldığından emin olacak şekilde dengeli ve sağlıklı bir diyetle beslenme çok önemlidir. Yediğiniz gıda hem size hem de fetüsünüze enerji sağlayacaktır. Gebelikte gebelikten önce yediğinizden daha fazla yemeniz gerektiği gıktır. Bölüm 9 gebelik sırasında dengeli beslenmek için önemli bilgiler kapsamaktadır, iyi bir beslenmenin düzenli egzersizle kombine edilmesi, formda kalmanın en iyi yoludur. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Anormal Test Sonuçları)

Hamilelik Hakkında ( Anormal Test Sonuçları)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Anormal Test Sonuçları Anormal bir tarama testi, fetüsün düşünü Idüğünden daha küçük ya da büyük olduğunu gösterebileceği gibi, birden fazla fetüsün olduğunu da gösterebilir. Bazen anormal bir tarama testi için açıklama olmaz ve amniosentez, bebeğinizin doğumsal bir anomaliye sahip olmadığını gösterebilir. Anormal tarama test sonuçlarına sahip kadınların çoğu, normal bebek dünyaya getirmektedirler. Yine de teşhis için yapılan test sonuçları, doğumsal anomalili bebeğe sahip olacağınızı gösteriyorsa, bu problemin aileniz için ne anlama geldiği hakkında genetik danışmaya baş vurmalısınız. Bu an, çiftler için büyük bir stres anıdır. Gerçekleri ve duygulannızı eşinizle, doktorunuzla ve genetik danışmanlarla tartışmalısınız. Kısa bir sürede kararların veilmesi gerekebilir. Çocuğun ne kadar ağır bir şekilde etkilendiğin! kes...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık