Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Sonrası Depresyon

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte  Doğum Sonrası Depresyon

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Sonrası Depresyon Doğumdan sonra yeni annelerde, korku, üzüntü, kızgınlık ve endişe gibi duygulara çok sık bir şekilde rastlanmaktadır. Yeni annelerin çoğu, doğum sonrası, bebek ya da annelik sıkıntısı adı verilen bu duyguları yaşamaktadır. Bu duygular daha ağır ve uzun sürerse, muayene ve tedaviyi gerektiren "doğum sonrası depresyon" adı verilen ciddi bir rahatsızlığa işaret eder. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224 ms...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sonrası Anne Sütüyle Beslenme

 Hamilelik Hakkında, Hamilelikte,  Doğum Sonrası Anne Sütüyle Beslenme

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sonrası Anne Sütüyle Beslenme Hemen hemen her kadın, bebeğin doğumundan sonra süt üretebilmekte ve bebeğmi başarıyla emzirebilmektedir. Emzirmeyi bütün kadınlar başaramayabilir. Her kadının kararında birçok faktör etkili olmaktadır. Hayat tarzı, istek duyma, yapı ve zaman bu faktörlerden bazılarıdır. Eğer bebeğiniz! mamayla beslemeye karar vermişseniz, bebeğinizi hala iyi bir şekilde besleyebilirsiniz. Eğer bebeğiniz! sadece damayla beslerseniz, birkaç gün sonra süt üretiminiz duracaktır ve daha sonra da emzirme şansınız (sadece bu bebek için) olmayacaktır. Bazı emzirme metotlarım mamayla beraber uygulayabilirsiniz: ilk 6 saat için mama kullanmadan sadece emzirebilirsiniz. 6 hafta ya da 3 ay gibi kısa bir süre emzirmek ve daha sonra mamaya geçebilirsiniz. Şimdi ve daha sonra, mama desteğinde emzirmeyi deneyeb...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sonrası Göğüslerin Şişmesi

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte,  Doğum Sonrası Göğüslerin şişmesi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sonrası Göğüslerin şişmesi Doğumdan yaklaşık 2-4 gün sonra, süt yığılmaya başladığı zaman göğüsleriniz, şiş, sert ve ağrılı olabilir. Bu rahatsızlık göğüslerin sütle dolmasına bağlıdır. Düzenli bir emzirme dönemine girdikten sonra tüm şikayetleriniz kaybolacaktır. Eğer bebeğiniz! emzirmiyorsanız, memelerin aşırı dolgunluğu 36 saati geçmemelidir. Rahatsızlığınızı gidermek için, iyi yerleşimli bir sutyen giyebilir ve göğüslerinize buzlu torbalar uygulayabilirsiniz. Şayet emzirmiyorsanız göğüslerinizden sütü kendiniz boşaltmayın. Bu yaptığınız sadece daha fazla süt üretilmesine neden olacaktır. Süt üretiminiz durana kadar ağrıyı gidermek için ilaç alabilirsiniz. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK H...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sonrası Büyük Abdestle

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte,  Doğum Sonrası Büyük Abdestle

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sonrası Büyük Abdestle ilgili Sorunlar Doğumdan sonra, bağırsaklarınız birçok nedenden dolayı tembel olabilir. Bunlardan bazıları, karın kaslarınızın gergin olması, doğumu getirdiği etkiler ve henüz bir şey yemediğiniz için boş olmalarıdır. Anestezinin bazı çeşitleri ve ağrı giderme ilaçları kabızlığa neden olabilirler. Bu problemlere ek olarak, hemoroidler ya da epizyotomide oluşacak ağrılardan korktuğunuz için siz de büyük abdeste çıkmaktan çekinebilirsiniz. Bu da kabızlığı artırıcı bir faktör haline gelmiş olur. Yüksek düzeyde lif içeren gıdalar ve çok miktarda sıvı almanız kabızlığı giderebilir. En erken dönemde bağırsaklarınızı harekete geçirmek için kısa yürüyüşler yapababilirsiniz. Bunun aksi bir problem de karşılaşabilirsiniz. Yani bağırsak hareketlerim kontrol etmede sorun yaşayabilirsiniz. Bunun ned...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sonrası Îdrar Yapma İle İlgili Sorunlar

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte,  Doğum Sonrası îdrar Yapma ile ilgili Sorunlar

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sonrası îdrar Yapma ile ilgili Sorunlar Doğumdan sonraki ilk günlerde idrar yapma ile ilgili sorunlar yarayabilirsiniz. Bazen idrarınız sizi sıkıştırdığı halde idrannızı yapamayabilirsiniz. tdrar yapma sırasında ağrı ve yanma hissedebilirsiniz. Bunlar, kaslarınızın gerilmesine, doğum sırasında bebeğin kafasının idrar kesesine basınç uygulamasına ve uretraya (idrarın dışarı çıktığı boru şeklindeki açıklık) yakın bölgede oluşan şişmeye bağlıdır. Şişmeyi azaltmak, acıyı hafifletmek için, sıcak oturma banyoları yapılabilir, tdrarınızı yaparken perineum bölgesine sıcak su akitmanız rahatlamanızı ve daha iyi idrar akıntının oluşmasını sağlayabilir. Doktorunuz ağrınızı gidermek için ilaç da önerebilir. Rahatlama ve solunum egzersizleri de rahatlamanıza katkıda bulunabilir. Oluşabilecek başka bi...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık