Hamilelik Hakkında (Gebelik(Hamilelik), Büyüme ve Gelişme)

Hamilelik Hakkında (Gebelik(Hamilelik), Büyüme ve Gelişme)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Gebelik(Hamilelik), Büyüme ve Gelişme

Gebelik boyunca fetüs, kalınbağırsağın bir parçası olan rektumla idrar kesesi arasına yerleşmiş kaslı bir organ olan anne rahminde gelişir. Rahim iç tabakası kalınlaşır ve kan damarı fetüsü besleyecek şekilde genişler. Bütün gebelik boyunca fetüs büyüdükçe rahim de genişlemeye devam eder.

Plasenta, döllenmiş yumurta rahme tutunur tutunmaz oluşmaya başlar. Plasenta, anneden fetüse oksijen, besin, ilaç, hormon ve diğer maddeleri taşıyan bir kanallar sistemi olarak düşünülebilir. Tersi istikamete de fetüste oluşan artık ürünleri anne kanma transfer eder ve orada da bu maddeler anne böbreği tarafından dışarı atılır. Plasenta, insanda sonradan göbek noktasını oluşturacak olan göbek bağıyla irtibatlıdır.

Plasenta, döllenmiş yumurtanın duvarında, parmaksı çıkıntılarla uzanarak gelişmeye başlar. Koryonik villus denen bu uzantılarda fetüsün kan damarları oluşur. Gelişen bu damarların uçları rahim duvarına girerek anne kan damarlarıyla bağlantı kurarlar. Anne ve fetüsün kanı yakın bir temas halinde olmalarına karşın, anne ve retüsün kanı asla birbirine karışmaz. Bebek doğduktan sonraki dakikalarda plasenta rahimden dışarı atılır.

Bir gebelik genel olarak son adet tarihinden itibaren 280 gün sür- mesine karşın 266 ile 294 gün arasında da değişebilir. Bu da aşağı yu- karı 40 hafta ya da 9 takvim ayma tekabül etmektedir.

Gelişen fetüs, gebe bir kadın üzerinde büyük etkilere sahiptir. Ka- dınların çoğu gebelikte birçok fizyolojik değişimi aynen yaşarken, bazı değişimleri sadece bazı gebeler yaşamaktadır. 2 gebelik hiçbir zaman birbirinin benzeri değildir. Aynı kadın için dahi 2. ya da 3. gebelik, l .den çok farklı olabilir. Vücudunuzda ve gelişen fetüsünüzde meydana gelen değişimleri anlamanız gebeliğin gelecek haftalarında size yardımcı olacaktır.

( hamile doğum, bebek hamile, hamile düşük, hamile gebe, hamile kadın, hamile insan, hamilelik, hamilelik belirtileri, hamile kalma, hamilelik testi, hamile kalmak, hamilelik öncesi, hamilelik takvimi, hamilelik belirtisi, hamilelik dönemleri, hamilelik hakkında, hamilelik, hamile bayan)

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
open My girlfriend cheated on me how to know if wife has cheated
cheater link go
wives cheat husband cheated wife click here
redirect dating sites for married people why do married men cheat
redirect website buy viagra online canadian health
cheaters caught dating for married why men cheat
my boyfriend cheated on me with my mom how to cheat with a married woman click
wife cheat dating for married men read

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık