Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kabızlık

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Kabızlık

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kabızlık Bütün gebe kadınların kabız sorunun yaşamaktadırlar. Bunun sebeplerinden birisi sindirim kanakında gıdaların hareketinin yavaşlamasına neden olan hormonlardaki değişmeler olabilir. Bazen demir tabletleri kabızlık nedeni olabilirler. Gebeliğin son dönemlerinde, rahmin rektuma baskı yapması da kabızlığın oluşmasına katkıda bulunabilir, işte size yardım edebilecek bazı öneriler; - Çok fazla sıvı alın (günde en az 6-8 bardak su, 1-2 bardak meyve suyu almalısınız.) - Turunçgiller, çiğ sebze ye meyveler gibi liften zengin gıdalardan bolca yiyin. - Günlük egzersiz yapın, yürüme iyi bir egzersiz çeşididir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERL...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Göğüslerdeki Değişiklikler

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Göğüslerdeki Değişiklikler

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Göğüslerdeki Değişiklikler Gebeliğin erken döneminde başlamak üzere, göğüsleriniz, bebeginizin anne sütüyle beslenmeye hazırlanması için birçok değişikliğe uğramaktadırlar. Aslında göğüslerinizde oluşan değişiklikler, gebe olduğunuzu gösteren ilk belirtilerden birisi olabilir. Gebeliğin 6-8 haftalardan sonra, göğüsleriniz dikkat çekecek düzeyde genişlemiş olabilir. Bu büyüme göğüslerdeki yağ tabakasının kalınlaşmasına ve süt bezlerinin sayısının artmasına bağlıdır. Göğüsleriniz, büyüklük ve ağırlık olarak artmaya gebeliğin ilk 3 ayı boyunca devam ederler. Göğüsleriniz! sert ve ağrılı hissedersiniz. Göğüsleriniz büyürken uygun bir sutyenin giyilmesi sizi destekleyecektir. Göğüsler büyüdükçe, kan akımı da yükselir ve yüzeye yakın toplardamarlar daha belirgin hale gelirler. Bazı iğneleme ya da göğüslerinizde dokunm...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Yatak İstirahatı

 Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Yatak istirahatı

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Yatak istirahatı Gebelikte görülen bazı problemlerin en sık tedavilerinden birisi basit bir tedavi olan yatak istirahatidir. Yatakta kalınanız, ayaklarınizdan yükün kalkmasını sağlayarak, kalp, böbrekler ve diğer organlar üzerindeki stresin azalmasın) sağlar. Yatak istirahat!, kanamanız varsa ya da erken doğum tehdidi bulguları gösteriyorsanız önerilebilir. Tüm gebelik boyunca yatak istirahatine ihtiyaç duyulması çok nadirdir. Daha sık olanı, birkaç gün ya da hergün birkaç saat yatak istirahatinin yapılmasıdır. Bazı kadınlar, daha uzun süre yatak istirahatine ihtiyaç duyabilirler. Banyoyu kullanmak için dahi olsa, kalkmalılarına izin verilmeyebilir. İşte size yatak istirahatiyle başanya ulaşmanızı sağlayacak bazı ipuçları: - Yatak istirahatiyle ne denmek istendiğin! çok iyi ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Meydana Gelen Değişiklikler Fiziksel Değişiklikler,

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte   meydana gelen değişiklikler Fiziksel Değişiklikler,

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte meydana gelen değişiklikler Fiziksel Değişiklikler, Sırt Ağrısı Sırt ağrısı, gebelikte en sık görülen şikayetlerden biridir. Genelde duruşunuzdaki değişiklikler ve sırt kaslarına binen gerilimden kaynaklanmaktadır. İste sırt ağrısını azaltacak bazı tavsiyeler: — Kısa topuklu (düz değil) ayakkabı giyiniz. — Ağır cisimler kaldırmayınız. — Bir şeyleri toplamak için belden eğilmeyiniz. Çömelin, dizleriniz! bükün ve sırtınızı düz tütün. — Uzun süre ayakta kalmayın. Eğer ayakta kalmak zorunda kalırsanız bir ayağınızı tabure ya da kutuya koyun. — Sırt bölgenizi iyi destekleyen sandalyede oturun. Ya da bel kısmında kullanılmak üzere bir yastık koyabilirsiniz. — tşte ve evde eşyaları konforlu bir düzeyde yerleştiriniz. Böylece eğilmek ya da fazla gerilmek zorunda kalmazsı...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Çeşitli Hastalığı Olan Kadınlar

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Çeşitli Hastalığı Olan Kadınlar

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Çeşitli Hastalığı Olan Kadınlar Bazı kadınların beslenmeyle ilgili sorunlar oluşturabilecek uzun Bredir varolan hasalıkları olabilir. Bu hastalıkları tedavi etmek için kullanılan ilaçlar, vücutta gıdaların nasıl emileceğini etkileyebilirler. bazı hastalıklar, ihtiyaç duyduğunuz tüm gıdaları almanızı zorlaştırabiler. Dolayısıyal bu durumda özel bir diyete ihtiyaç duyacaksınız. böbtek hastalıkları, şeker ve gıdaların metabolizmasında rol alan bir enzimin yokluğuyla karakterize fenilketonuri, örnek olarak sayılabilirler. Sağlık bakım ekibiniz, beslenmeyi etkileyebilecek herhangi bir hastalığınız varsa, bunun farkında olmalıdır. Tedavinizi değiştirebilir farklı bir diyet önerebilir ya da ihtiyaç duyduğunuz besinleri elde etme de başka adımlar atabilirsiniz. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLA...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık