Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Otoimmün Bozukluklar

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Otoimmün Bozukluklar

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Otoimmün Bozukluklar Otoimmün bozukluklar, bir grup hastalık olup, normalde vücudun korunması için çalışan savunma sisteminde işler ters gitmekte ve vücut kendi dokularına zarar vermeye başlamaktadır. Zarar, tiroid beziği bi bir organda olabileceği gibi vücudun değişik kısımlarına da olabilir Otoimmün hastalıkların çoğu kroniktir (uzun süreli) ve tedaviler: yoktur. Hastalığın neyin sebep olduğu her zaman bilinmemektedir. Belirtiler belli bir süre kaybolup hiçbir neden yokken tekrar alevlenme gösterebilir. Gebelik üzerindeki etkileri, bozukluğun çeşidine bağlıdır. Otoimmün hastalıkların birçoğu, teşhisi zorlaştıracak şekilde barışık belirtilere sahip olabilir. Doktorunuz, bir uzmanla çalışarak gebelikte bakımınızı planlayabilir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLA...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sara Nöbetleri (Epilepsi)

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Sara Nöbetleri (Epilepsi)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sara Nöbetleri (Epilepsi) Kasılma ya da sam nöbetleri olan kadınlar, güvenli gebelikler geçibilirler. Kasılmalar, kas seğirmeleri gibi basit bir problem olabileceği gibi şuur kaybı, büyük ve küçük abdestin kontrol edilememesiyle beraber de görülebilir. Genelde kasılmaları olan kadınlar, bunları önle mek ya da tedavi etmek için ilaç kullanmaktadırlar. Sara nöbetleri olan bir kadın, özellikle yarık damak ve/veya dudak ya da kalp bozuklukları olan bir çocuk doğurma bakımından diğerlerine oranla 2-3 kat daha fazla risk altındadırlar. Riskin yüksek oluş nedeni bilinmemektedir. Bilinen şey, sara nöbetlerin! önlemek için alınan bazı ilaçların doğumsal anomali lere sebep olabileceğidir. Sara nöbetleri anne ya da fetüse zarar verebileceği için, saralı kadınlar dok. torlarıyla sürekli kullandıkları ilaçları tartışmalıdırlar. Bazen, ge...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Böbrek Hastalıkları

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Böbrek Hastalıkları

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Böbrek Hastalıkları Gebelikte böbrekleriniz, sizden ve fetüsünüzden gelen artık ürünleri dış orrama daha hızlı at- mak için yoğun bir şekilde çalıştığı için böbreklerde kan akımı artacaktır. Eğer böbrekleriniz önceden geçirdiğiniz bir hastalıktan dolayı küçülmüçse ya da normal fonksiyonlarım yapamıyorsa, gebeliğiniz! etkileyebilir. Uygun bir tıbbî tedavi ile genelde riskler azciltılabilmcktedir. Böbrekleri etkileyen bazı hastalıklar, yüksek tansiyona neden olmaktadır. Kan basıncının kontrol edilmesi, gebelikte problemlerin oluşma riskini azaltacaktır. Böbrek hastalıkhırının teşhisi genelde, tıbbî geçmişinizin dinlenmesi, fizik muayenenizin yapılması, kan ve idrar tahlilleri sonucunda tesbit 'edilmektedir. İdrarda protein bulunma.sı, bir böbrek hastalığınızın belirtisi olabilir. Böbreğin fonksiyonlarını bozan hastal...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Akciğer Hastalıkları

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Akciğer Hastalıkları

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Akciğer Hastalıkları Gebelikte, büyüyen rahim, göğüs boşluğunun şeklini değiştirdiği için kadınların solunum şekli de değişecektir. Gebe bir kadının nefes darlığı çekmesi oldukça sık görülür. ( Bazı akciğer hastalıkları, nefes darlığı dışında birtakım değişikliklere de yol açacaktır. Astım (bir akciğer hastalığı olup solunum sırasında ıslık gibi ses çıkmasına ve nefes darlığına neden olur) sık görülen bir hastalıktır. Ge- belikte, iyice k'ötüleştiği pek görülmemiştir. Fakat, eğer fetüs yeterince oksijen alamaz ise çe- şitli problemlere yol açabilir. Astımlı kadınların çoğu, solunumu kolaylaştırmak için yazılan ilaçları kullanmaya devam ettikleri sürece gebeliklerin! güvenle geçirebilirler. Astım için, kullanılan ilaçların çoğu, gebelikte kullanım için güvenlidir. Yine de aldığınız tüm ilaçları doktorunuza gösterin...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kalp Hastalıkları

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Kalp Hastalıkları

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kalp Hastalıkları Çocuk doğurma yaşlarında, bazı kadınlar, romatizmal ya konjenital kalp hastalıklı olabilirler. Romatizmal kalp hastalığı, bir enfeksiyon olan romatizmal ateş yüzünden olmaktadır. Kalp kapakçıklarıyla ilgili problemlere sebep olabilmektedir. Tıbbî gelişmelere bağlı olarak romatizmal ateş ve buna bağlı kalp sorunları artık nadir görülmektedir. konjenital kalp hastalıklı kadınlar, kalpte bir bozuklukla beraber doğmaktadırlar. Örneğin; kalp odacıkları arasında bir delik bulunabilir. Bozukluğun tipi ve ağırlığı, gebelikte oluşacak sorunların ağırlığım tespit edecektir. ideal olarak, kalp hastalığı olan bir kadın, gebe kalmadan önce teşhis edilmelidir. Teşhis edildikten sonra bu soru- nu çözmek için mümkün olan tüm adımlar atılmalıdır. Doktorunuz, kalp hastalı- ğınızın gebeliğe ve gebeliğin kalp ha...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık