EFT

Eft=Duygusal Özgürleşme Teknikleri

EFT=Duygusal Özgürleşme Teknikleri

EFT şu sıralar tüm dünyada yoğun bir ilgi gören ve pek çok kişi tarafından uygulanan bir yöntemdir. Bu yöntemi duygusal bir etkinlik olarak tanımlamak mümkündür. Yine de sadece duygusal rahatsızlıklar için değil bütün fiziksel rahatsızlıklar için de bu tekniği kullanmak mümkündür. Bedenimizdeki enerji akımlarının yeniden düzenlenmesi ve olumlu bir şekle çevrilmesiyle oluşuyor denebilir. Hem fiziksel hem de ruhsal rahatsızlıkları ortaya çıkaran bölgeleri ortadan kaldırıldığı bir gerçektir. Kişiler bu süreçten sonra kendilerini daha iyi ve mutlu hissettiklerini ifade etmişlerdir. EFT bilinenin aksine kolay uygulanan ve kolaylıkla da öğrenilebilen bir tekniktir. Her yaştaki kişiye öğretilebileceği bir geçektir. Derin sorunlar ve rahatsızlıklarda yine de bir uzmanın gözetiminde gerçekleştirilmesi daha fazla yarar elde etmeyi sağlayıcı olacaktır. Kişiler bu tekniği öğrenmek için uygulamalı dersler olan bir seminere katılabilirler. Bu etkinliklerde bu tekniği uygulamalı bir şekil...Devamını Oku »

Eft Vuruş Noktaları

EFT Vuruş Noktaları

VURUŞ NOKTALARI a)Kaş ucu: Kaşın başladığı, altındaki kemiğin burun ile birleştiği nokta b)Göz yanı: Gözün dış köşesindeki kemiğin üzerindeki nokta c)Gözaltı: Tam karşıya bakarken gözbebeğinin iki buçuk santim altındaki kemiğin üzerindeki nokta ç)Burun altı: Burnun hemen altındaki, dudak üstünde orta nokta d)Çene: Çenenin alt sınırı ile alt dudağın ortasındaki nokta e)Köprücük Kemiği: Köprücük kemiği ile ilk kaburganın göğüs kemiği ile birleştiği nokta. (Göğsün tam ortasındaki kemiğin üst bölümü "U" şeklindeki boşluğundan aşağı iki-üç santim kadar inip sağa/sola iki-üç santim gidince bulduğunuz nokta) f)Kol altı: Koltuk altında, biraz aşağıda bulunan nokta (Erkeklerde meme ucu hizasında, kadınlarda ise sutyenin kol altına dönen bölümünün ortasında bulunan nokta) Parmaklar: Parmaklarınızın hepsinde avucunuzu yere bakar şekilde tuttuğunuzda tırnağın size bakan tarafında bulunan kenarındaki nok...Devamını Oku »

Eft Nasıl Yapılır?

EFT nasıl yapılır?

EFT çok basit bir protokol izleyen bir yöntemdir. Bu basitliğine rağmen, tüm yemek tariflerine benzer; her basamağı aynen tanımlandığı gibi uygulamazsanız, istediğiniz sonucu alamazsınız. Bu nedenle aşağıdaki basamakları iyice dikkatle incelemeli ve uygulamalısınız. “EFT”NİN DÖRT TEMEL BASAMAĞI VARDIR: ANA REÇETE 1)Kurulum a)Odaklanma b)Değerlendirme c)Onaylama 2)Vuruş serisi a)Hatırlatıcı tanım (terim) 3) 9 Gamut 4)Vuruş serisi Kurulum bölümünde ovalayarak başlayan ve izleyen uygulama boyunca ise işaret ve orta parmaklarınızın uçlarını kısa, orta şiddette, hissedilir vuruşlar (tapping) yapmak için kullanacaksınız. Vuracağınız noktalar bedendeki meridyenlerin başlangıç/bitiş noktalarıdır ve bedenin iki yanında simetrik olarak yer alırlar. Bu noktalar deri yüzeyine yakin olduğu için, meridyenlerin daha derinde gömülü bölümlerinden daha kolay ulaşılan nokta...Devamını Oku »

Eft Videoları

EFT Videoları

EFT dünya üzerinde çok sayıda insanın başarılı bir şekilde uyguladığı bir enerji psikolojisi tekniğidir. Tıbbı tedavinin yerini almamakla birlikte destekleyici bir unsur olarak kullanılan bir yöntemdir. Düşüncelerimizin negatif olması, yaşadığımız duygular ve problemler, ilgili meridyenler üzerinde tıkanıklığa sebep olur. Bu duygular ve anılar bedenin enerji kanallarında saklandığı sürece, uzun vadede bedensel rahatsızlıklar ve psikolojik acı olarak kendisini gösterebilmektedir. İşte tam da bu noktada, EFT; bedenimizdeki bazı meridyenlere vuruş ve olumlamalar aracılığıyla tıkanmış enerjiyi dağıtmayı ve dengelemeyi hedefliyor. Enerji meridyeni dengelendiği takdirde, tıkanıklığa sebep olan duygu da yok oluyor. EFT için sorunun ne zamandır var olduğu önemli değil. İlaç ve iğne gibi tedaviler içermiyor. EFT’nin işe yaraması için, kişinin bu tekniğe inanıyor olması da gerekmiyor.

  • Eft Nasıl Yapılır?

    EFT NASIL YAPILIR?

    1.EFT nedir? EFT, "Emotional Freedom Techniques" (Duygusal Özgürleşme Teknikleri) sözcüklerinin baş harflerinden oluşmaktadır. Duygusal ve bedensel stres ve rahatsızlıkların iyileşmesi sürecinde kullanılan bir yöntemdir. EFT bir enerji psikolojisi tekniği olarak tanımlanabilir. Diğer bir ifade ile duygusal özgürleşme tekniğidir. Enerji meridyenlerini uyarma açısından akupunktur ve akupres ile olumlamalar açısından da NLP'nin ortak bir sentezi sonucunda ortaya çıkmış bir teknik diyebiliriz. 2.EFT´nin etki mekanizması nasıl işler? EFT´nin en önemli özelliği kolay bir şekilde öğrenilebilen ve kendimize kolaylıkla uygulayabileceğimiz bir teknik durumunda olmasıdır. Her yaştan, öğrenim durumu ne olursa olsun insanlar EFT´yi kolay bir şekilde öğrenebilmektedir. Fakat, çok derin ve eski problemler ve travmalar üzerinde mutlaka bu işi bilen bir uzman ile eşliğinde çalışılması tavsiye edilir. 3. EFT, bozulan vücut dengesini yeni baştan kurar. Pe...Devamını Oku »

    1 2 3 4 5 6 7
    Yukarı Çık