Yönetici Koçluğu

Yönetici Koçluğu

Yönetici Koçluğu

Yöneticiye, işbaşında öğrenme ile liderlik performansını artırmak için yardımcı olmaktır. Koçluk bir taraftan yöneticinin işini kolaylaştırırken diğer taraftan birlikte çalıştığı ekibin ve sonuçta kurumun performansını artırır. Yönetici, koçluk sürecinde kendini daha iyi tanır, kişisel ve profesyonel yetkinliklerini ve liderlik becerilerini geliştirir. Yönetici, bu süreçte kendisini yeni ve objektif bir bakış açısıyla değerlendirir. Daha iyi olabileceği yönleri fark eder, sorunlarını çözer. Kendisine daha güvenli, mutlu ve başarılı bir ortam yaratır. Sorumluluklarınız sürekli çoğalıyor. İş arkadaşlarınızla bunları paylaşmanız neredeyse imkânsız. Zayıf, yetersiz olduğunuzu düşünebilirler. Korkularınızı size karşı silah olarak kullanabilirler. Bu durum bir süre sonra sizi iyice kuşatır. Doğru kararlar almanızı engeller, giderek düşüncelerinize hâkim olur. Gelişmiş ülkelerde her yönetici bir koçla çalışmaktadır. Bir yönetici koçuyla çalışmak size sıra dışı derecede fayda sağlar...Devamını Oku »

Yönetici Koçu

Yönetici Koçu

Yöneticinin hem iş hayatının hem de özel hayatının dengelenmesi yaşam kalitesini ve iş başarısını arttırır. Yöneticilik becerilerinin geliştirilmesi, liderlik özelliklerinin kazandırılması ve koçluk tarzının oluşturulması yöneticiyi çok daha etkin bir yapıya taşıyacaktır. Yönetici koçluğu hali hazırda iş yaşamında başarılı, işini bilen ve işine hakim yöneticilerin etkin insan yönetme becerilerini geliştirmeye yönelik koçluk uygulamasıdır. İş yaşamında pek çok mutsuz çalışan olduğu bir gerçektir. Bu durumun farkına varan ve kendini geliştirmeye çalışan bir yönetici bu düğümü çözen kişidir. Yönetici geliştikçe ekibi ve kurumu da gelişir. Yeni bakış açıları ve yetenekler kazanır. Yönetici hem kendi hedeflerine odaklanır hem de ekibine liderlik etmeye başlar. Yaratıcılığı artar. Özeleştirisini yapabilir. İletişim konusunda sihirbaz olmaya başlar. Performanslar geliştikçe kendisi de motive olur. Karar verme, uygulama ve strateji geliştirme becerileri artar. Öncelikleri...Devamını Oku »

Yönetici Koçluğunun Kurum İçin Faydaları

Yönetici Koçluğunun Kurum için Faydaları

Yönetici koçluğunun temel amacı yoğun iş yaşamı sürecinde yöneticilere gereksinimleri doğrultusunda ortaya çıkacak alanlarda; onlara odaklanmalarını sağlamak ve yaşamlarını kolaylaştıracak araçları keşfetmelerini, sınırsız insan potansiyelini etkin ve verimli kullanmalarını desteklemektir. Bu destek süreci; içten dışa doğru yöneticinin gelişimini, değişimini ve gerektiğinde dönüşümünü kapsar. Temel alınan iş ve özel yaşam arasındaki dengeyi bularak, odaklanmak istedikleri alanlarda başarılarını ve/veya verimliliklerini artırmaktır. Tam rekabet piyasasında kurumların, kurumsal ve bireysel değişim için şart olan yenilikçi ve yüksek performans gösteren yöneticilere ihtiyacı vardır. Didem Sezgin birebir seanslarında yöneticilerin sahip oldukları güçlü özellikleri vurgulamalarını sağlar ve ihtiyaç duydukları özellikleri keşfedebilmeleri ve geliştirebilmeleri konusunda destekler. Koçluk seanslarının amacı asla bireye bir şey öğretmek ya da yol göstermek değildir. Uygulamalarında k...Devamını Oku »

Yönetici Koçluğunda Süreç Nasıl İşler?

Yönetici Koçluğunda Süreç Nasıl İşler?

Yöneticilerin hem kendileri, hem de kurumları ile iletişimini geliştirir. İş ve özel yaşam alanları arasında denge kurmasını ve bu dengeyi korumasını sağlar. Hedeflerini önceliklerine göre yapılandırmayı ve söz konusu hedeflere ulaşmak için stratejiler geliştirmesini destekler. Yöneticiler bu süreci liderlik, yönetim becerileri ve takım oluşturma gibi yetkinliklerini geliştirmiş olarak sonuçlandırırlar. İş hayatında başarı pek çok bileşenin bir araya gelmesiyle oluşmaktadır. Bu bileşenlerden teknik olanları için yıllarca eğitim alınırken, psikolojik ve felsefi alanlar için gelişim yetersiz kalabilmektedir. Yöneticilerin durup, hayatlarına ve kendilerine bakarak, yeni hedefler ve yeni davranışlar geliştirmesine ihtiyaç olmaktadır. İşte Yönetici koçluğu bu noktada devreye girmektedir. Yönetici Koçluğunda yöneticilerin daha etkin liderlik ve yöneticilik yapabilmeleri, ekipleriyle birlikte daha verimli sonuçlar elde edebilmeleri için koçluk becerilerini bir araç olara...Devamını Oku »

Yönetici Koçluğu Kimler Yapabilir?

Yönetici Koçluğu Kimler Yapabilir?

Yönetici Koçluğu kapsamında, hedefin büyüklüğüne göre, iki aydan bir yıla kadar koçluk hizmeti verilmektedir. Görüşmeler haftada bir seanstır. Koçluk sürecinde yöneticilerin kurum içindeki bireysel kalitesine ve bireysel hedeflerine odaklanılır. Performanslar geliştikçe kendisi de motive olur. Karar verme, uygulama ve strateji geliştirme becerileri artar. Öncelikleri belirleyebilme ve zaman yönetimi becerisi kazanır. Esneklik becerisi artar. Çalışanları tanıma ve bu yönde geliştirme konusunda istekli olur. Kişisel olarak da yaşam tatmini yaşar. Yönetici Koçluğu kapsamında, hedefin büyüklüğüne göre, iki aydan bir yıla kadar koçluk hizmeti verilmektedir. Görüşmeler haftada bir seanstır. Koçluk sürecinde yöneticilerin kurum içindeki bireysel kalitesine ve bireysel hedeflerine odaklanılır. Her yöneticinin bireysel farklılıklarına göre ihtiyaç duyduğu alanlara hitap edilir. Yönetici koçları, üst düzey yöneticilere koçluk etmekte uzmandırlar. Bir organizasyonda ye...Devamını Oku »

1 2 3
Yukarı Çık